Kalemegdan mi je najlepsi deo Beograda, i mislim da mu malo fali da potpuno zablista
Da se ja pitam evo sta bih promenio:
- pod hitno bih poplocao staze na kalemegdanu... nije mi jasno da su one asfaltne...
- izmestio bih teniske i kosarkaske terene kojima nikako nije mesto u tvrdjavi... vise smetaju nego zoo vrt
- uveo bih neke nove sadrzaje u park, koji bi privlacili vise ljudi.. npr izlozbe na otvorenom... letnji bioskop (na mestima gde su sada teniski tereni)... galerije na otvorenom...
- sredio bih onaj krov na sahat kuli (planiraju li oni to da uklone uopste?) i srusio bih onu kucicu u parku gde se skupljaju sahisti (oronula kucica koja lici na WC.. zna li iko njenu namenu???
- renoviranje Cvijete Zuzoric....
a onda bi usledile i neka mala doterivanja:
- nove klupe i osvetljenje
- uredjenje travnjaka, odrzavanje travnjaka, i dosta cveca
- par turistickih info pultova sa informacijama.. prodaja suvenira....
- ukinuo bih vozic i uveo mozda fijakere sa konjima koji bi vozili turiste po celom Kalisu... mislim da su daleko primereniji od onog raspalog vozica
Treba na neki nacin bolje povezati gornji i donji grad.... mozda nekom uspinjacom ili zicarom....
- donjem gradu treba neka funkcija.... da ne bude samo zeleno polje, vec da privuce ljude....
- ukloniti saobracajnicu izmedju donjeg Kalisa i reka... srediti setaliste uz Savu i Dunav...
Mislim da bi pun pogodak bio spajanje pesacke zone Knez Mihailove sa Kalemegdanom, i premestanje saobracaja u 'podzemni prolaz'...