Šta je novo?

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan

Znam, znam, ali smo baš i zato zakazali u 12h, pošto je javni uvid otvoren do 15h... Da se pokaže suludost. :)

Поставих на теми "Градски живот и вести", подтема "Разне градске вести, топик II" о најављеном пројекту градње на парцели Беко viewtopic.php?f=3&t=320&start=2625.
Текст и цртежи су из Новости http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... d-Zoo-vrta

S jedne strane tehno zurke i konceti, sa druge veliko gradiliste i teniski turniri... Zivotinjama u vrtu stvarno treba podigniti spomenik nakon sto ih konacno presele tamo gde zasluzuju.

Zahin hotel deluje kao svemirski brod, mada uopste ne moze biti tako veliki kao sto ga prikazuju na maketi, ljudi su premali na njoj, cini mi se (?). Slicna situacija kao sa "gnjezdom". Mislim da bi hotelu bolja lokacija bila negde oko "gazele" ili buducem SA.

Имали би гости онда дивне погледе на топлану и бродоградилиште са једне стране, а са друге на будућу аутобуску станицу, железничку станицу Нови Београд,...

Аман, људи, схватите да није град наручио пројекат од Захе, већ власник локације :dil: . И нема шетања пројекта како коме наспе.
Какве будалаштине човек овде може да прочита :roll: .

pa jeste, bas smo ludi sto mislimo da se mi gradjani ista pitamo.

Ovakvom pokislom mapom docekujemo turiste
dsc03584.jpg

A ovako se zabranjuje prolaz i sprecava da neko pane sa zidina
dsc03585.jpg

Pogled sa keja trava jos nije nikla jer je naravno nisu zasadili
dsc03614.jpg

Sta je sa onim staklenim panelima i informatorima koji su bili postavljeni na tvrdjavu pre 2-3 godine?

ови панои морају под хитно да се мењају. туга како бедно изгледају. у Доњем граду, код Видин капије, је стакло поломљено на паноу. а да не говорим да су неки панои само ћирилични, па изволи и сналази се. иста прича је и са ТОБ-овим паноима по граду

Na ulazu iz Uzun-Mirkove, postoji sasvim fina, nova mapa na srpskom i engleskom, mislim da je osvetljena. Da li je neko pokušao da prijavi ove izbledele? Moguće da JKP Beogradska tvrđava prima podneske građana.

Po preselenju ZOO vrta treba razmisliti o revitalizaciji citavog prostora

Prema istoriskim potrebama manje vise izgled je cesto menjan sto dozvoljava uz podrobnije planiranje ,,slobodniju,, revitalizaciju
sa sto blagorodnijim efektima na samu tvrdjavu i okolinnu
Blagovremenih par nasih razradjenih predloga ce sigurno pomoci pri sto boljem izboru konacnog resenja :)

boca-ica":l9aplqp0 je napisao(la):
Po preselenju ZOO vrta treba razmisliti o revitalizaciji citavog prostora

Prema istoriskim potrebama manje vise izgled je cesto menjan sto dozvoljava uz podrobnije planiranje ,,slobodniju,, revitalizaciju
sa sto blagorodnijim efektima na samu tvrdjavu i okolinnu
Blagovremenih par nasih razradjenih predloga ce sigurno pomoci pri sto boljem izboru konacnog resenja :)

Samo da ne umajme nekog 'slobodnijeg' svetski poznatog arhitektu da osmisli prostor danasnjeg zoo vrta... bilo bi vec malo previse za Kalemegdan.

Mislim da ovo moze biti prilika da Beograd ostvar svoj san o "donjem gradu", sto bi znacilo vise "etno" i srednjovekovnih elemenata u vrtu.
Neka vrsta muzeja na otvorenom, samo da ne preraste u diznilend.
Verujem da ispod zoo vrta postoji prava arheoloska riznica.

Mozda ce ovog puta da na buducem konkursu proguati nekog Eskima koj ce znati naj bolje sta raditi sa nasom zaostavstinom
samo ako i tu bude prilike da se nadrpaju

Zna li neko kako će izgledati restoran "Kalemegdanska terasa", pošto čujem nešto da će stavljati aluminijum i staklo u bašti?

Da li ce ikada ukinuti parking naporavljen zarad jednog restorana u okviru tvrdjave ? Ne kapiram u cemu je fazon da na takvom mestu moramo da imamo parking, a 100 m dalje parking mesta koliko hoces, Razumem da ostave 5 mesta za ljude sa invaliditetom, ali da fancy restoran dobije i svoj parking je previse, ali dzaba kada imaju veze kao sto ni 3 ovakva foruma nemogu da ostvare.

Zna li neko kakav se film snima ovih dana na Kalemegdanu, napravili su konjušarnicu odmah pored opservatorije?

Vrh