Mislim da je ovo za kratko vreme otišlo malo predaleko
Knjgovodstveno postoje ideje o tunelima, realno - imamo pasarelu preko ulice koja još nije puštena u upotrebu.
Neće Bulevar vojvode Bojovića nigde još dugo, kao i Pariska.
Niti je Jovin Sveto pismo, nit je Sveto pismo obavezujući urbanistički dokument
Dex, polako sa upotrebom reči "mora". Ne mora. Postoje najrazličitije mogućnosti. Rimski ostaci se nalaze, kao što naravno i sam znaš, svugde ispod parka, ne samo na uskom pojasu ispod pruge i ulice. I garantujem ti, neće one ikada u budućnosti biti otkopane i izložene. Taj kraj je formiran kako je formiran, po ugledu na francuske gradeove sa početka veka, ostaci srušenih zgrada iz antičkog perioda tu neće štrčati iz zemlje. Veruj mi.
Ja mislim da je nerealno da se Bulevar vojvode Bojovića u skorije vreme izmešta, kamoli Pariska ili tramvaj. Ja ne mogu ni da zamislim kako bio taj deo grada uošte funkcionisoa bez Pariske i Tadeuša Košćuška. Sve ulice, kuće, stanovnici tog dela grada zavise od te dve (zapravo jedne) ulice.
To se može desti samo ako se primeni Vesićeva logika "da izgleda lepo, a kakve će provleme da izazove, nije moje da mislim o tome".
Kako će da se pristupi ovom problemu: tek treba da se završe Beko, nove zgrade u Karađorđevoj, tek treba da se generišu nove gužve, da nekima dođe do mozga šta će da prouzrokuje tolika gradnja. Ovde, sada u naše vreme, infrastruktura dolazi poslednja, umesto da dolazi prva.
I zamerke na položaje portala nisam najbolje raumeo - to je samo ideja, naravno da ima mnogo nepoznatih.