[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=365360#p365360:2u554vcn je napisao(la):
Igor » 03 Jan 2016 04:35 pm[/url]":2u554vcn]Pored Tasmajdana, 11. Aprila, Banjice ovo je po meni promasena investicija tek da se pokazemo sa velikom dvoranom koja ce samo na par meceva biti dobro popunjena u inace dosta smanjenom kapacitetu. Turisticki potencijal je beznacajan kada je vaterpolo u pitanju.
Malo mi je čudno da si tako olako precenio Tašmajdan, Banjicu i 11. april. To su zatvoreni bazeni skromnih kapaciteta (oko 2.000 sedišta), daleko od dovoljnih za organizaciju Evropskog prvenstva. Leti je jednostavno, jer na otvorene bazene mogu da se postave montažne tribine, pa je tako na Tašmajdanu već bio FINA kup, a na Banjici "final four" Lige šampiona. Priznaćeš da bi po ovom snegu i vetru bila malo nehumano da teramo vaterpoliste da igraju napolju
Šalu na stranu, ali jedino rešenje za organizaciju Evropskog prvenstva je bilo ili da se montažni bazeni postave u Areni (ili nekoj drugoj dvorani većeg kapaciteta) ili da izgradimo novi zatvoreni bazen većeg kapaciteta, ili da rekonstruišemo neki od postojećih što je, cenim, daleko veća suma dva i po miliona evra (mada sam ja na drugom mestu pročitao da ovi bazeni koštaju milion i po).
Pritom, ovi bazeni nisu za jednokratnu upotrebu, jer će po završetku Evropskog prvenstva biti montirani u novom Nacionalnom vaterpolo trening centru u Vrnjačkoj banji.
Čudno je to - kada govorimo o Nacionalnom stadionu, onda je argument da je kod nas fudbal njesra i da fudbaleri to nisu zaslužili. A onda vaterpolisti, koji realno haraju u svom sportu, dobiju jednom priliku da igraju u Areni, pa smo u fazonu - ma, vaterpolo, zašto bacamo pare na to, ko to uopšte gleda!?