Šta je novo?

Beograd na "Monopolu sveta"

Ljudi, isljucili su tabelu sa gradovima, tako da vise ne mozemo da pratimo razvoj dogadjaja. Nastavite da glasate za svaki slucaj da nas ne strefi slog kada objave rezultate.
 
Da je monopol vise od igre dokazuje i sledeci slucaj:

Igra Monopol i bitka za Jerusalim
Bitka za Jerusalim krenula je u novom pravcu, kada je u izraelsko-palestinski nesporazum o sudbini tog Svetog grada nehotice uvučena jedna od najpopularnijih igara na svetu - Monopol.

Izraelski mediji prenose da je reč Izrael izbrisana s onlajn ankete gradova koji se takmiče da se nađu na tabli te igre. Jerusalim se dobro kotirao i zauzeo je četrvto mesto u glasanju preko interneta među ukupno 68 gradova koji su se nadmetali da uđu u novu verziju igre, ali je ubrzo izgubio zemlju.

Jerusalim je bio jedini grad bez države za razliku od Pariza, Montreala, Rige. Jerusalim je stajao kao jedini grad pored čijeg imena nije bilo i naziva države. Međutim, nakon žalbe izraelskog konzulata u Njujorku kompaniji Hasbro doneta je odluka da se uklone imena svih zemalja.

Portparol kompanije Vejn Čarnes je rekao da je naziv Izrael izbrisao neko od zaposlenih zbog brojnih i - mejl poruka ljutitih Palestinaca. U izdatom saopštenju navedeno je da i tako nije bio cilj da se imena zemalja pojave na tablama igre čija je nova verzija planirana za jesen ove godine.

"Nikada ne bismo želeli da uđemo u političku debatu. Izvinjavamo se za svako uznemirenje koje smo izazvali kod ljubitelja Monopola i nadamo se da će nastaviti da podržavaju svoje omiljene gradove".

Kampanja da Jerusalim dospe u igru Monopol vodi se, uglavnom, u izraelskom konzulatu na Menhetnu. Mnogo se zalaže, takođe, i grupa Jedan Jerusalim koja promoviše izraelski suverenitet nad svakim delom tog grada, odnosno monopol Izraela nad tim gradom, kako kaže Jehiel Leiter generalni direktor grupe.

Izrael je osvojio istočni Jerusalim u šestodnevnom ratu 1967. godine od Jordana i kasnije ga anektirao, što međunarodna zajednica nikada nije priznala. Palestinci veruju da će taj deo Jerusalima biti glavni grad njihove buduće države, dok izraelski zvaničnici tvrde da će ostati zauvek ujedinjen pod suverenitetom Izraela.

Sudbina Jerusalima - grada svetog za muslimane, hrišćane i Jevreje zbog koga se više puta ratovalo, jedan je od tri goruća nesporazuma između dva naroda već decenijama.

Glasanje se završava 29. februara za prvih 20 gradova koji će se naći na tabli i 9. marta za dva grada koje će nominovati glasači.

Kada igra bude gotova u slučaju da kocke padnu na Jerusalim, uz taj naziv neće pisati ni Izrael ni Palestina, to je sigurno, jer su tvorci igre odlučili da ne zalaze u te vode.
Izovor: B92
Link: http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2008&mm=02&nav_id=286325
 
Данас је последњи дан... Навалите, па шта буде. Ако не буде намештања, можда и будемо у првих 20...
Не заборавите да наредна 2 дана гласате за Нови Сад ;)
 
Jos samo nekoliko sati... nadam se da necemo imati neka neprijatna iznenadjenja sutra.
 
The main vote for the top 20 locations for the new Monopoly Here & Now : The World Edition is now closed – the results will be revealed along with the two successful Wildcard cities later this year.
Later this year... "!#@$%%@$%&!#"$~#$ Jao... Baš su me naljutili...
Inače, Novi Sad je trenutno drugi sa 17% :D
 
Гласао сам сваки дан, ал сам имао bookmark директно до стране за гласање - почетну нисам ни гледао ;)
 
Uveren sam da kada bi eleiminisali patriotske glasove, da bi Dubrovnik prosao bolje od Zagreba.
 
Kada bi eliminisali sve patriotske glasove, verovatno glasova ne bi ni bilo. Sada je sve jedno s obzirom da se ni Dubrovnik ni Zagreb nisu izgurali. Pitanje je na sta ce liciti konacna lista, s obzirom da ce rezultati glasanja biti objavljeni za par meseci, a do tada se sve i svasta da nabudziti i prepraviti...
 
Rezultati tek u avgustu! Tako bar pise u danasnjem Blic-u.
 
Dođavola, njih kao da je Sloba savetovao kako da broje glasove. Ne bi me čudilo da izglasaju i neki lex specialis po kome bi eliminisali sve gradove sa manje od 5 miliona stanovnika. :notok:
 
Ljudi, daj malo bacite se na glasanje za Djavolju varos, sad je pala na 19. mesto, pa rekoh cisto malo da je "uzdignemo" za svaki slucaj:)
 
Beograd na novom Monopolu
20. avgust 2008. | 16:43 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Na novoj tabli svetskog izdanja društvene igre "Monopol", Beograd se nalazi u drugoj (zelenoj) zoni najskupljih zemljišta.

Odmah pored Beograda biće Kejptaun i Pariz, rekla je danas marketing menadžer firme "Kozmolino" Snežana Radulović. Ona je kazala da je srpska prestonica, zahvaljujući glasovima ljubitelja te društvene igre, zauzela četvrto mesto, iza Montreala i Rige koji se nalaze u zoni najelitnijih, tamno plavih polja i predstavljaju najskuplje zemljište.

"Ispred se nalazi i Kejptauna u zelenoj zoni", dok su, prema njenim rečima, na novoj tabli Monopola "Ovde i sada: svetsko izdanje" iza Beograda, Pariz, Peking, London, Njujork...

Ljubitelji Monopola glasali su tokom šest nedelja početkom godine za gradove koje bi voleli da vide na tabli prvog svetskog izdanja ove igre, a više od pet miliona glasova opredeljivalo se između 70 svetskih gradova.

Na osnovu rezultata glasanja izdvojeno je 20 gradova od ukupno 22 koja učestvuju u igri, dok su Tajpej i Gdanjsk odabrani dodatnim, bonus glasanjem u martu ove godine.

Novi Monopol naći će se u prodaji od 26. avgusta, a biće dostupan u više od 50 zemalja na 37 različitih jezika.

Radulovićeva je navela i da će digitalno izdanje ove društvene igre biti dostupno za prebacivanje na mobilne telefone, a onlajn verzija i verzija za konzolne sisteme (Nintendo Dabljuii, Eksboks 360, PS2 i PS3) biće u opticaju 7. oktobra.

U čast proslave izlaska prvog globalnog izdanja igre, građani Srbije imaće priliku da učestvuju u pokušaju postavljanja svetskog rekorda i ulaska u Ginisovu kjnigu rekorda simultanim igranjem ove društvene igre.

Na trgovima Beograda, Novog Sada i Niša u sredu, 27. avgusta, s početkom u 16 časova, kao i na lokacijama širom planete, ljubitelji Monopola istovremeno će otpočeti svoje partije, rekao je promoter Voja Nedeljković.
извор Б92
линк http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=08&dd=20&nav_id=314524
 
YOU HAVE SPOKEN!
The votes have been tallied and the cities elected to occupy the first-ever international MONOPOLY edition game board MONOPOLY Here and Now: The World Edition can be revealed.

English.jpg


http://www.hasbro.com/games/kid-gam...em&newsID=DB7DFA53-D56F-E112-458E61859535CD3D
 
Vrh