pinokio
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.01.2014.
- Pohvaljen
- 308
Ja opet moram da ponovim da ti je adresa pogrešna.To je pitanje za upravnike. Zašto? Pa zato što prvo treba da se usaglasi zahtev za dobijanje ponude. Za šta se tražiti ponuda? Maše se raznim nestručnim tumačenjima, traže se mišljenja koja nisu obavezjuća, katogorizacijom... Jedni viču može jedan čovek za FTO i PP. Drugi kažu nije tako i u pravu su. Šta je uskladu sa propisima se ne odlučuje većinom.
Ono što je činjenica - rešenje PP policije od pre nekoliko godina je i dalje na snazi. Važi do dobijanja novog. Lepo si napisao da je naloženo da se obezbedi nadzor PP centrale 24/7. Dakle jedna pozicija PP + jedna FTO. Dobijete ponude pa birajte šta se i u kojoj količini kupuje.
Ako sve ovo ispadne kako bi trebalo da bude vraćamo sa na stanje koje je bilo do 2019. Ko je to urušio i zbog čega?
Ponude za obebedjenje su vrlo jednostavne ponude. Sadrze cenu za jedan radni sat i to je sve.
Ponuda u prilogu moze da ima i ostale detalje, recimo polise osiguranja, politku poslovanja i referenc liste. Kod kuce imam svu tendersku dokumentaciju iz 2016. godine kao i iz 2020. ukupno 14 ponuda ako se dobro secam.
Porcedura angazovanja FTO firme ide ovim redom
Kada se nacleno prihvati cena, onda se pregovara oko detalja angazovanja. Pa ako se detalji dogovore onda se napise ugovor i i nakon sto SZ glasa o tom ugovoru, potpise. Tako to ide.
Povratka na 2019 nece biti. Iz dva razloga i na oba ja ne mogu da uticem.
Prvi je vase postupanje u zgradi.
Drugi, patrola koja je postojala od 2012, pa revidirana 2017. godine podrazumeva da se u njeno finansiranje ukljuce (nekada jos 25) a danas 13 zgrada. U ovom tretntku ja ne vidim da ima zainsteresovanih.
Tvoja upravnica zajedno sa upravnikom iz Mimoze A je pre dve nedelje zavapila da se formira skup SZ za tu patrolui i okupilo se njih 4 koji su bili spremni na takvu saradnju. Ja bih rekao da je to vrlo skromno.
Dakle, nama je ovako udobno. Kada zakruzimo garazu, ostacete vi i mimoza a sami bez tih servisa. Ako imate interesa vi nam se pridruzite i uvek ste dobro dosli.
Ako nemate. onda napravite nesto sto vam radi posao.
Ne zaboravi, jedan covek koji ce da nadzire tu centralu, kao i zelenilo ili ciscenje je nas zajednicki ineres a ne obaveza.