Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=747059#p747059:1t0uy9sz je napisao(la):
pinokio » Čet Jun 11, 2020 11:06 pm[/url]":1t0uy9sz]Za to vreme upravnica zgrade Suncokert B izmislja nova iskusenja za naselje

https://www.suncokret.org/2020/06/ogled ... kategorji/
Lazne insinuacije kojima nije mesto na ovom forumu.Ako vam smeta promena upravnika vec vam je bilo bolje sa prethodnim 10godisnjim koji nista dobro za Suncokret nije uradio predlazem.da I vi date ostavku...Zanimljivo mi je koliko se ljudi upinju.da.zauzmu funkciju upravnika...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758344#p758344:3m0cxwiz je napisao(la):
Slavko83 » 19 Jul 2020 20:53[/url]":3m0cxwiz]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=747059#p747059:3m0cxwiz je napisao(la):
pinokio » Čet Jun 11, 2020 11:06 pm[/url]":3m0cxwiz]Za to vreme upravnica zgrade Suncokert B izmislja nova iskusenja za naselje

https://www.suncokret.org/2020/06/ogled ... kategorji/
Lazne insinuacije kojima nije mesto na ovom forumu.Ako vam smeta promena upravnika vec vam je bilo bolje sa prethodnim 10godisnjim koji nista dobro za Suncokret nije uradio predlazem.da I vi date ostavku...Zanimljivo mi je koliko se ljudi upinju.da.zauzmu funkciju upravnika...

sta je to tacno lazno u mom tekstu?
i koji je to prethodni upravnik koji 10 godina nije uradio nista?

dajte malo vise informacija

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759281#p759281:1cez5itl je napisao(la):
direktor » 22 Jul 2020 22:56[/url]":1cez5itl]Interesantni novi likovi :kafa: teme iste
Tacno tako.

Za neupucne. U Belvilu postoji 26 zgrada.

Samo dve zgrade nemaju sledece usluge/

- obezbedjenje,
- PP zasititu,
- menadzment zgrade
- tehnicko odrzavanje zgrade (nisam siguran da li samo jedna ili obe)

Dodatno, vlasnici garaznih mesta i garaznih bokseva iz tih zgrada ne placaju obezbedjenje i pp zasittu u garazi.

Te dve zgrade su Suncokret A i Mimoza A, za one koji vole adrese to su Jurija Gagarina 14Li 14i.

I sve ovo je vrlo lako proveriti. Svaki clan stambene zajednice moze i treba da dobije na uvid ugovore koje je sklopila zajednica sa nekim pravnim licem.

Dodatno, zgrada Mimoza A (14i) je od 2017. godine iskljucena sa zajednicke PP centrale. Kada se dogodi pozar u zgradi, to niko ne zna.
Koliko mi je poznato, o ovome je obavestena i PP policija, pa ako je to tacno, onda je to sada posao za njih.

Sto se tice ambicija ljudi da postanu upravnici, moja saznanja kazu da je trend da to skoro niko nece da radi. Srecom postoji grupa entuzijasta koja pokusava da stvari pomeri sa puta na cijem kraju se nalazi naselje koje izgleda kao blok 6x.

Kritike na racun ovo dvoje urpavnika je lako uputiti, ali realno one nemaju uticaj, jer oboje tesko prate sta se desava oko njih a po prirodi su ljudi za koje kazemo da su inertni. :)

Sto se tice ovog novog clana foruma, poznavalac.prilika, to je zapravo bot-sendvicar upravnice Dragane Jaksic :)

pinokio":3lwfeb7f je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759281#p759281:3lwfeb7f je napisao(la):
direktor » 22 Jul 2020 22:56[/url]":3lwfeb7f]Interesantni novi likovi :kafa: teme iste
Tacno tako.

Za neupucne. U Belvilu postoji 26 zgrada.

Samo dve zgrade nemaju sledece usluge/

- obezbedjenje,
- PP zasititu,
- menadzment zgrade
- tehnicko odrzavanje zgrade (nisam siguran da li samo jedna ili obe)

Dodatno, vlasnici garaznih mesta i garaznih bokseva iz tih zgrada ne placaju obezbedjenje i pp zasittu u garazi.

To dve zgrade su Suncokret A i Mimoza A, za one koji vole adrese to su Jurija Gagarina 14Li 14i.

I sve ovo je vrlo lako proveriti. Svaki clan stambene zajednice moze i treba da dobije na uvid ugovore koje je sklopila zajednica sa nekim pravnim licem.

Dodatno, zgrada Mimoza A (14i) je od 2017. godine iskljucena sa zajednicke PP centrale. Kada se dogodi pozar u zgradi, to niko ne zna.
Koliko mi je poznato, o ovome je obavestena i PP policija, pa ako je to tacno, onda je to sada posao za njih.

Sto se tice ambicija ljudi da postanu upravnici, moja saznanja kazu da je trend da to skoro niko nece da radi. Srecom postoji grupa entuzijasta koja pokusava da stvari pomeri sa puta na cijem kraju se nalazi naselje koje izgleda kao blok 6x.

Kritike na racun ovo dvoje urpavnika je lako uputiti, ali realno one nemaju uticaj, jer oboje tesko prate sta se desava oko njih a po prirodi su ljudi za koje kazemo da su inertni. :)

Pinokio jel raste nos?

PP ZAŠTITU nema 6 zgrada MIMOZA A i B, SUNCOKRET A i B i ĐURĐEVAK A i B

Napomena:
Ovakav status PP i obezbeđenja za ovih 6 zgrada su generisali upravnici MIMOZA B i SUNCOKRET B krajem prošle početkom ove godine.

OBEZBEĐENJE je delimično za MIMOZA B, SUNCOKRET B i ĐURĐEVAK A i B (radnim danima noću 20:00 - 8:00 + vikend i praznici 24h)
MENADŽMENT ZGRADE nemaju pomenute dve zgrade (konačno nešto tačno)
TEHNIČKO ODŽAVANJE imaju ga i MIMOZA A i SUNCOKRET A

Usluge PP nema a pomenute zgrade i ne koriste ovakvo rešenje obezbeđenja - pa ga i ne plaćaju.

Pinokio je upravnik sa velikom ambicijom.

Kako znaš o čemu je obaveštena PP policija?

PP ZAŠTITU nema 6 zgrada MIMOZA A i B, SUNCOKRET A i B i ĐURĐEVAK A i B

Usluge PP nema a pomenute zgrade i ne koriste ovakvo rešenje obezbeđenja - pa ga i ne plaćaju.

Ugovor izmedju 4 zgrade i Securitasa o PPZ i obezbedjenju je dostupan na uvid 8 do 17h radnim danom u prostorijama menadzmenta. Slobodno se prosetaj, ponesi LK, pozovi se na ovaj post i pogledaj sta je ugovoreno.

Sam kazes da ne korisitite ovako obezbedjnje jer ne pokriva 24h dnevno, sto je tacno. Nas 4 placa i dobija 2/3 radnog vremena.
Dve zajednice nece da plate svoju 1/3 ali ocekujete da nasi stanari snose te troskove mesto vas?

To se nece desiti.

Ali kako bilo. Sada cemo svi da ispricamo drzavi sta imamo, pa neka oni procene ko ima veci nos.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759475#p759475:2z2y38dr je napisao(la):
poznavalac.prilika » 23 Jul 2020 15:12[/url]":2z2y38dr]
pinokio":2z2y38dr je napisao(la):
Sto se tice ovog novog clana foruma, poznavalac.prilika, to je zapravo bot-sendvicar upravnice Dragane Jaksic

Razumeš se u bot-sendvičare?

Dakle, nekada si napisao:

:sesir:
ha ha ha

Belvil je poznat u gradu kao kraj koji nikada nije mirisao tu sns kliku,drago mi je sto su pojedinci polako izmileli,pa sad da pitam pinokia,jel on za njih iz ideoloskih razloga ili je u pitanju interes ili...? Po ovome gore rekao bih da je ovaj biznismen slika I prilika zasto smo ovde gde jesmo kada milione I milijarde od drzave dobija,a sa druge strane tako "revnosno" obavlja funkciju upravnika I zasipa ljude hiljadama mailova, dopisa,da se svako zapita radi li nesto drugo...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=760290#p760290:3oxdb0ry je napisao(la):
Slavko83 » 26 Jul 2020 15:48[/url]":3oxdb0ry]Belvil je poznat u gradu kao kraj koji nikada nije mirisao tu sns kliku,drago mi je sto su pojedinci polako izmileli,pa sad da pitam pinokia,jel on za njih iz ideoloskih razloga ili je u pitanju interes ili...? Po ovome gore rekao bih da je ovaj biznismen slika I prilika zasto smo ovde gde jesmo kada milione I milijarde od drzave dobija,a sa druge strane tako "revnosno" obavlja funkciju upravnika I zasipa ljude hiljadama mailova, dopisa,da se svako zapita radi li nesto drugo...

Moj posao nije tema. I ako zelis o tome da vodis diskusiju mozemo o tome nastaviti u kroz PM.
Kao i stotine drugih firmi mi radimo sa svima koji zadovoljavaju osnovne eticke i poslovne norme. Postojimo na trzistu okruglo 24 godine.

Vratimo se na temu. Koju ti kokretno zamerku imas na moj rad? Ili bolje receno na nas rad, posto svaku objavu na sajtu suncokreta procita bar 8 do 10 upravnka od nas 14 na tri prcele. Nije neobicno da ih ja i ne napisem. To mesto je oglasna tabla mnogih.
I zasta, postavlja se pitanje, sta ti zapravo zagovaras? Da nam najblize okruzenje propada tako sto bude oteteo od strane frajera koji podizu celicno-stakle zgrade na promenadi? Od koga ti ocekujes da se ispreci u tim situacijama? Ko ce da podnese prijave inspekcijama? ko ce da ih juri da se nesto uradi? A hajdemo malo i o tebi. Sta si ti poduzeo? Gde si se oglasio? Koju gradsku sluzbu si ti obisao?
Ili jos bolje, kako se uopste zoves i gde stanujes?

Dakle, tema ovih meseci je zasto 2 od 6 zgrada nece da ucestvuju u placanju sluzbe obezbedjenja i PPZ. Svakog meseca od stanara te dve SZ naplate 72.000 Suncokret A (14L), odnosno 68.000 dinara u slucaju Mimoze A (14i) . Za 5 meseci, obe zajednice su od stanara uzele oko 700.000 dinara i nisu ih preneli na pruzaoce usluga. U slucaju Suncokret A, nema ni menadzmenta za zgradu od nove godine pa oni skupljaju i jos oko 20.000 dinara mesecno. O tome nema nikakvih izvestaja, nema uvida ko gde i kako trosi novac. Sednica zaejdnica nema jer je - korona :)

Za razliku od moje zajednice, gde su svi izvodi iz banke od juna 2015. godine do danas - online i na raspolaganju stanarima u relanom vremenu.
To znaci, da svaki dinar koji je neko uplatio ili isplatio sa racuna SZ od 2015. vidljiv upravo sad! A zatim sa tim izvodima pravac u racunovodstvo pa da se utvrdi svaki osnov za uplatu ili isplatu.

Takav uvid u finansije jedne SZ ne postoji ne u Belvilu, nego u Srbiji - to potpisujem.

I za kraj, udji u moju zgradu pa vidi da li postoji bolja zgrada u naselju.

pinokio":3i3w31vm je napisao(la):
Svakog meseca od stanara te dve SZ naplate 72.000 Suncokret A (14L), odnosno 68.000 dinara u slucaju Mimoze A (14i) . Za 5 meseci, obe zajednice su od stanara uzele oko 700.000 dinara i nisu ih preneli na pruzaoce usluga

Pinokio, opet raste nos!

Više puta ponovljena laž neće postati istina.

Ja sam stanar SZ Suncokret A. Počevši od obračuna za mesec mart usluga obezbeđenja se NE naplaćuje stanarima.

4 stambene zajednice su uvele SECURUTAS u posao obezbeđenja početkom juna. Da li su SZ SUNCOKRET B, SZ ĐURĐEVAK A i ĐURĐEVAK B umanjile obračune svojim stanarima za mesece mart, april i maj pošto tada usluge obezbeđenja nije bilo?

Takođe, da li ste umanjili obračune od juna meseca pošto imate manji trošak za ovo što nazivate PPZ i obezbeđenje?

Pinokio prestani da lažeš i manipulišeš.

Vidi pinokio, zivim u Belvilu, ime vidis, a u vezi promenade,ja ne vidim da ste bilo sta uradili, nikle su neke divlje baste, bahate se ti vlasnici I sire svakoga dana...Ti valjda bolje poznajes tu ekipu,ako je pola od onog u tabloidu tacno,pa kad si se prihvatio posla upravnika gde je problem?
Predlazem ti da ne prozivas ovde ljude i plasiras lazi...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=760361#p760361:2bxf8mde je napisao(la):
poznavalac.prilika » 26 Jul 2020 20:44[/url]":2bxf8mde]
Ja sam stanar SZ Suncokret A. Počevši od obračuna za mesec mart usluga obezbeđenja se NE naplaćuje stanarima.

4 stambene zajednice su uvele SECURUTAS u posao obezbeđenja početkom juna. Da li su SZ SUNCOKRET B, SZ ĐURĐEVAK A i ĐURĐEVAK B umanjile obračune svojim stanarima za mesece mart, april i maj pošto tada usluge obezbeđenja nije bilo?

Takođe, da li ste umanjili obračune od juna meseca pošto imate manji trošak za ovo što nazivate PPZ i obezbeđenje?

Pinokio prestani da lažeš i manipulišeš.

Komsija, iako si ne samo nekulturan, nego i veoma neobrazovan narocito za pitanja rada stamebene zajednice, tesko je odoleti i ne odgovoriti. :)

Stambena zajednica donosi u uvek dve odluke (moze i istovreno) o tekucem odrzavanju.

Prva odluka o prikupljanju novca, koliko ko mora mesecno da uplati na racun zajednice.

Druga odluka kaze kada, koliko i kome ce se prikupljeni novac prebaciti.

Promene tih odluka je moguce samo novom odlukom stambene zajednice u skladu sa zakonom.
Ne sme da se prikuplja ni manje ni vise nego sto u odlukama stoji. Isto tako, ne sme da se potrosi VISE i pod drugim uslovima od opisanog u odluci.

Dakle, ako se drzimo Zakona o stanovanju iz 2016/clanovi 60-69/ i Zakona o obligacionim odnosima, zajednica moze da skuplja pare ali da ga ne trosii, ako pruzaoc usluga nije izvrsio svoje obaveze ili ga nema uopste. Novac koji se tako prikupi moze da se vrati stanarima, ili da se potrosi na nestu drugo. To je moguce, SAMO ako se o tome donese nova odluka stambene zajednice. Nikako samostalnom odlukom upravnika.

Drugim recima, nikava izmena bitnih elemenata prikupljanja ili trosenja novca nije moguca bez odluke stambene zajednice.

Takvih odluka u tvojoj zgradi nije bilo jer nije bilo ni sednica. Upravnica rposto receno, krsi zakon i to joj je mnogo puta receno.
I ne samo to, nego su upravnica i upravnik cepali plakate gde je napisano da stanari Suncokret A i Mimoza A ne mogu da koriste usluge obezbedjenja. Obavestenje je postavljeno u garazu jer vlasnici GM i ne znaju da covek koji se dole nalazi ne stiti i njihova vozila. Dakle, oboje cine sve sto mogu da iseku informacije o procesima na parceli.

Upravo ovakvo ponasanje upravnice, koja svojim pijacnim gledanjem na svoja prava i obaveze upravnika su razlog za losu saradnju. Ona veruje da sve moze da se promeni samostalnom odlukom upravnika i da ucesce stanara, njihovo obavestavanje i odlucivanje je cisto gubljenje vremena.

Inace, moja zgrada trenutno trosi oko 50k mesecno za obzbedjenje zggrade i garaze. Toliko novca je odvojeno udlukom SZ 2018. godine.
Poslednji racun G4S posle sumanutog poskpljenja krajem prosle godine je iznosio 82k i zato nismo potpisali nove ugovore sa njima. Porsto nije bilo para.

O svemu tome je izdasno pisano
https://www.suncokret.org/2020/02/odzav ... ili-etapa/

Ako hoces da javno komuniciras i ti i Slavko od Belvila moracete da promenite recnik. Na jeftine uvrede necu vise odgovorati.

I drugo, bilo bi zgodno da se i sam predstavis i kazes koliko godina i na kojoj poziciji si radio u firmi G4S i zasto si je napustio tik posto je pukao ugovor u Belvilu.

Pinkio sa tobom o kulturi ne vredi diskutovati.

Pinkio, ti sad tvrdiš da upravnici krše zakon zato što ne prikupljaju novce za uslugu obezbeđenja a u prethodnom postu ih prozivaš kako od svojih stanara otimaju novac bez osnova.

Inače, u SZ SUNCOKRET A odluka o visini naknade koja će se prikupljati je doneta 2019 i usklađena je sa tada poznatim troškovima. Stanarima su prezentovani troškovi i način raspodele po članovima. Za svaku uslugu je definisano ko koliko novca treba da uplati i tu informaciju stanari dobijaju kroz mesečni obračun. Kada neke usluge nema taj iznos se ne naplaćuje. U svakom slučaju to je interna stvar i upravnik odgovara članovima svoje SZ.

Dalje, kao stanar od upravnice sam dobio i finansijski kao i izveštaj o aktvnostima i dešavanjima vezanim za funkcionisanje SZ zaključno sa junom 2020. Nema nikakvog uskraćivanja informacija. Čak smo dobili i osvrt na trenutni status kad je u pitanju PPZ i obezbeđenje

Pozivaš na promemu rečnika a sam iznosiš veoma ružne kvalifikacije.

I na kraju, u firmi G4S nisam proveo ni jedan minut tokom svoje radne karijere.

I dalje tvrdim da lažeš i manipulišeš.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=760431#p760431:xfg7clwq je napisao(la):
poznavalac.prilika » 27 Jul 2020 08:50[/url]":xfg7clwq]
Pinkio, ti sad tvrdiš da upravnici krše zakon zato što ne prikupljaju novce za uslugu obezbeđenja a u prethodnom postu ih prozivaš kako od svojih stanara otimaju novac bez osnova.

Nego da novac NE TROSITE ZASTO JE NAMENJEN i da ga zadrzavate na racunu. OK, vracate ga, jos gore, jer to radi upravnica na svoju ruku. I tacno, to nije moj problem, to je vas problem.

Inače, u SZ SUNCOKRET A odluka o visini naknade koja će se prikupljati je doneta 2019 i usklađena je sa tada poznatim troškovima. Stanarima su prezentovani troškovi i način raspodele po članovima. Za svaku uslugu je definisano ko koliko novca treba da uplati i tu informaciju stanari dobijaju kroz mesečni obračun. Kada neke usluge nema taj iznos se ne naplaćuje. U svakom slučaju to je interna stvar i upravnik odgovara članovima svoje SZ.

Odlicno, hajde da procitamo zajedno tu odluku.Da vidimo sta u njoj pise :))))

Evo za primer, ovo je odluka o odrzavanju moje zgrade
https://www.suncokret.org/2018/04/predl ... -3-4-2018/
Usvojena
https://www.suncokret.org/2018/05/usvoj ... 14-5-2018/

Dalje, kao stanar od upravnice sam dobio i finansijski kao i izveštaj o aktvnostima i dešavanjima vezanim za funkcionisanje SZ zaključno sa junom 2020. Nema nikakvog uskraćivanja informacija. Čak smo dobili i osvrt na trenutni status kad je u pitanju PPZ i obezbeđenje

Zanimljivo. Nekoliko tvojih komsija u zgradi nikada nisu dobili te informacije. Ni izvestaj o novcima ni objasnjenje zasto nema obewzbedjenja. Da li treba da postujem slike upravnice kako cepa postere po garazi? :)

Bice da se te inforacije dele u kruzoku oko upravnice.

I za kraj. Posto nisi komsija koji je radio u G4S, ko si ti?

Ti si javno upro u moje ime i prezime (koje nikome u naselju nije tajna), pa da cujemo tvoje ime?

Ako ces da budes i dalje anoniman sa pet postova, racunacu da si obican provokator i necu vise trositi reci na tebe. Takodje vazi i za tvoj recnik ili ga menjas ili vozdra.

Ovo vam je za privatno dopisivanje, Pinokio, a onda bi da ignorises milijardicu koja je legla kada se pomene... pa se pozivas na recnik i sl spinove,a to je zapravo bitnija sustina...Pocinjem da mislim da je tvoje 12casovno angazovanje na dan kao upravnika zapravo paravan, samo da jos razjasnimo za sta!?!?

To rešavajte u privatnim porukama ili na skupštini stanara.

Pošto će uskoro glavna autobuska stanica uskoro biti pored Belvilla da li će to povećati ili smanjiti cenu stanova u naselju Belvile i Sakura.Svakako će povećati ionako velike gužve u saobraćaju, te mislim da će se kvalitet života svakako umanjiti....od škole u ovom delu Novog Beograda takođe nema ništa, tako da najskuplji stanovi u NBG su u delu gde će biti štajga i gde deca nemaju gde da idu u školu...odlično zamišljeno, a pretpostavljam da lokalni političari sa NBG ništa neće preuzeti...

Treba uzeti u obzir da Belvil uveliko više nije novogradnja već stambeni kompleks star preko 10 godina.

Slažem se da nije novogradnja i problem i jeste u tome što se ovom delu NBG ništa nije rešilo već tih deset godina, a Belvile je po broju stanovnika i zgrada najveće naselje sa ove strane reke...šta da očekuju onda manja naselja u okolini...no bilo kako bilo gužve će biti sve veće i veće...

Ocigledno da osnovne skole postojece zadovoljavaju potrebe ....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766442#p766442:1osikgxi je napisao(la):
gile24nbg » Today, 01:52[/url]":1osikgxi]Slažem se da nije novogradnja i problem i jeste u tome što se ovom delu NBG ništa nije rešilo već tih deset godina, a Belvile je po broju stanovnika i zgrada najveće naselje sa ove strane reke...šta da očekuju onda manja naselja u okolini...no bilo kako bilo gužve će biti sve veće i veće...

Nije sigurno veći od Bloka 45 (70) po broju stanovnika a nisam siguran ni da je veći od mnogih drugih NBG blokova.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766442#p766442:1oy4o8w2 je napisao(la):
gile24nbg » Ned Avg 16, 2020 1:52 am[/url]":1oy4o8w2]Slažem se da nije novogradnja i problem i jeste u tome što se ovom delu NBG ništa nije rešilo već tih deset godina, a Belvile je po broju stanovnika i zgrada najveće naselje sa ove strane reke...šta da očekuju onda manja naselja u okolini...no bilo kako bilo gužve će biti sve veće i veće...

Gužve su svuda veće - ne znam kakve to ima veze sa Belvilom. Zapravo, ne znam šta tačno znači "ništa se nije rešilo", ali su npr. gužve u tom delu kroz Đorđa Stanojevića daleko manje, otkako je pušten i zaživeo Bulevar Heroja sa Košara i veza sa novim mostom. Niko više ne vozi npr. na Banovo Brdo kroz Đorđa Stanojevića. Sav taj saobraćaj je prešao na novu saobraćajnicu, jer tamo nema samfora i puno brže se stigne.

Nekretnine u Belvilu, ABloku, West 65 će ostati atraktivne, ne samo što se dobro održavaju, već i zato što se okolo sagradilo još više poslovnih zgrada u neposrednoj blizini i tražnja je velika za stanovima u tim naseljima od strane platežno sposobnih (za)kupaca. U Belvilu je zakup oko 50%, ako ne i više, verovatno je slično i u ABlok-u/West-u 65...

Stan nije automobil, pa da je godište primarna stvar...

Vrh