Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

Kako misliš Sister: "neznam da li bi bili voljni da ti prodaju", pa zar prodavcu nije u interesu da proda te stanove. Inače očekivao sam da će pregrađivanjem postojećih velikih stanova izbaciti neki 2.5 soban stan sa manjom kvadraturom od npr. 70 kvm. Oni stanovi na akciji od 68 kvm kad oduzmeš terasu koja je ogromna po kvadratima a po funkcionalnosti nemože da stane ni sto sa četri stolice su baš za analiziranje.

:fijasko: :fijasko:
pavlicak":m8h0r4fc je napisao(la):
Kako misliš Sister: "neznam da li bi bili voljni da ti prodaju", pa zar prodavcu nije u interesu da proda te stanove. Inače očekivao sam da će pregrađivanjem postojećih velikih stanova izbaciti neki 2.5 soban stan sa manjom kvadraturom od npr. 70 kvm. Oni stanovi na akciji od 68 kvm kad oduzmeš terasu koja je ogromna po kvadratima a po funkcionalnosti nemože da stane ni sto sa četri stolice su baš za analiziranje.

E na to ne znam odgovor. Cinjenica je da od dobre volje konkretnog prodavca zavisi hoce li ti reci da nemaju nista od yoga sto trazis, ili ce ipak nesto naci. Zao mi je sto se nisi javio samo mesec dana ranije, bio je 2 soban stan sa normalnom terasom, i to na odlicnoj poziciji, 6. sprat, ovde u mojoj zgradi. Sada je prodat. Posto sam ja gledala i u Nevenu, nasla sam po spisku stanara da je slobodan isto takav stan i to okrenut istoku, odlicna pozicija. Proveri prvo po spisku na interfonu zgrade, i znaces. I daj im precizni broj stana u ulazu, onda oni gledaju u kompjuter i moraju da ti daju ako je slobodan.

Stanovi koji su pregradjeni su otprilke oba po 50-tak kvadrata.

Mislim da nije u pitanju prepravljanje trosobnih stanova u dva manja. Nesto drugo se trenutno priprema, sto im je procurelo preko sajta. Nisam mogao da verujem sta cu otkriti danas, kada sam malo poceo da preturam po njihovom sajtu. Oni izgleda zele da ucine stan prihvatljivijim u pogledu odnosa ulozenog/dobijenog, pogotovu kada se uporedi sa stanom slicne kvadrature ali druge konfiguracije u Ruzi, Lali ili Krinu. Naime, prilozene procurele slicice otkrivaju da zele da naprave troiposobni ili cetvorosobni stan prepravkom postojecih trosobnih. Btw, u nedostatku login zastite postova, postovacu kao spoiler:
[box]
800x6006-1326297988-tip-.gif
800x6006-1326297989-tip-.gif
800x6006-1326297986-tip-.gif
800x6006-1326297987-tip-.gif
[/box]

Ovo su predlozi za adaptaciju koju oni daju i ako se odlucis za neku od ovih opcija daju ti kao neki popust za troskove adaptacije. Izvodjenje radova je tvoja stvar, ne pregradjuju oni...

Erysimum Cheiri":2yj45gqe je napisao(la):
Ovo su predlozi za adaptaciju koju oni daju i ako se odlucis za neku od ovih opcija daju ti kao neki popust za troskove adaptacije. Izvodjenje radova je tvoja stvar, ne pregradjuju oni...

Trosobni su vec p[regradjeni, i to od 4. sprata nagore. Ostavljena su ulazna vrata od originalnog trosobnog stana - koji je usput receno mozda najlepsi stan koji sam ikada videla - ali je unutar sve uradjeno. Dakle, predsoblje velikog je samo poplocano onim plocicama iz zajednickog hodnika, udarena su dvoja nova vrata za ulaz u ta dva manja stana....Sve je vec zavrseno, samo im jos nije jasno da li da roknu ta prvobitna vrata i jednostavno produze zajednicki hodnik ili ne.

A to ne bi smeli da urade. Apsolutno. Mi smo kupujuci stan imali na sajtu skicu, i pristali smo na hodnik ovakav kakav je. Kakav je to nacin da mi produzuje hodnik jos za nekoliko metara! Nadam se da ce to ostati kako je sada, pa neka stanari tih dveju manjih jedinica imaju taj zasebni hodnik, ne interesuje me.

A opet, istini za volju, lepo moze da se vidi da je plan sprata i stanova takav da je predvidjeno da se po potrebi menja u bas ovo sto su uradili.

Ne da je glupo, i nedopustivo po meni, nego da sam znala, insistirala bih na stanu iskljucivo zakljucno sa 3. spratom. Jer tu nista nije manjano.

A ta varijanta da ako neko zeli da mu 100 kvm bude 4 soban stan, meni je savrsena, pa jos ako oni dotiraju adaptaciju, savrseno. Jer, realno, to jeste kvadratura koja moze to da pokrije. Ako covek ima 2 dece, 4soban uopste nije nikakav luksuz, vec bas koliko treba. To im je po mom misljenu pravi potez.

Opet da ponovim, kasapljenje trosobnih od 100 kvadrata u dva puta nista, je tako glup potez da bih naterala onog ko je to predlozio da sve vrati u prvobirno stanje. Naravno, nista od toga, nazalost.

Savet onima koji zele da kupe stan: pogledajte po ulazima interfone, ako zelite ja cu vam reci kako idu brojevi, i proverite sami koji stanovi su neprodati. I kada nadjete, direktno kod njih s tim. Ince, ko zna.

Nije to ista stvar - ovo sto je okaceno ovde su njihovi predlozi za dodavanje jos jedne sobe (na nekoliko nacina) u jedan 3-sobni stan. U principu napravili su nekoliko skica da im posluzi kao ilustracija potencijalnim kupcima.

Trosobni su podeljeni na dva manja, ali ne u svim zgradama.

Mozda ste primetili da je pocela izgradnja u Belvilu na parceli prema ulici Djordja Stanojevica. Trebalo bi da je u pitanju vrtic ciju izgradnju finansira Grad (dakle, drzavni). Parcela je vec ogradjena, a radovi su poceli.

Pretpostavljam da ce biti neko slikanje za TV, pa ce se saznati i vise detalja.

vucko":mxf8yv6q je napisao(la):
Cujem da je vrtic za belvil na dugom stapu :(

Kao i obicno, gomila glasina i nagadjanja. :cool:

U svakom slucaju, prica o vrticu je odlicna stvar posto ce svakako pozitivno uticati na vrednost nekretnina. U poslednje vreme nekoliko pozitivnih trendova u naselju: smanjena je cena odrzavanja; susedno nehigijensko naselje se seli; pristupne saobracajnice ka mostu napreduju veoma dobro i dobicemo vrtic.

Rasciscen je i teren gde je nekada bio Mace-ov kontejner i tu ce se izgraditi sportski tereni tako da ce naselje dodatno dobiti na atraktivnosti.

Sto se mene tice, fali jedna skola i ograda oko naselja :)

Ukoliko na mom spratu budu produzili zajednicki hodnik, nakon pregradjivanja velikog stana , podnecu sudsku tuzbu i traziti nadoknadu stete. Kad sam kupila stan, moj stan jos nije bio useljiv i mogao se videti samo izlozbeni stan i nacrt stana i hodnika zgrade. Dakle, svaka promena , u odnosu sto sam potpisala, zvace se manipulacija, profitiranje, zloupotreba ugovora ili ce pravnici znati bolje kako da to nazovu .

@Erysimum Cheiri

hvala na lepim vestima.... baš je to divno čuti pogotovu što imam bebu koja za oko 8 meseci treba da pođe u isti. mislim da naselju treba makar 2 sportska terena (košarka i fudbal). za ogradu se ne bih složio.

@anabela i sister

hodnici su dugački i ovako i onako. sad da li će biti još metar i po duži ne vidim da nekako menja stvar.

ono što stvarno menja stvar je to što ne povećavaju broj parking mesta sa novim stanovima. javni parking je već sad popunjen, a šta će biti još kad se poveća broj stanova.

Super vesti! Zaista se nesto pomera mrtve tacke. I slazem se, treba uvesti rampe, bilo kakvu vrstu kontrole, samo ne dopustiti da se koristi Belvil za obuku vozaca, parkiranje kola na 5 meseci jer je kod nas sigurnije i sl.
:kk:

Anabela, devojko samo napred! Nije u pitanju metar-dva, nego sigurnih pet metara! Ako ne i nesto vise. Ovako kako je sada, meni je potpuno ok, nije mi predugacko, taman kako treba. Ako dodaju te metre, iskreno, ne znam na sta ce da lici....da ne govorim kakav ce to biti svet koji ce kupiti takav stan, kuhinjski elementi u sobi..???!!! Mogu samo da ocekujem klompe, svadju, ciku i vrisku.

Alli, sta reci o odnosu prema nekom kupcu koji je kupio stan 2008. godine i nije imao dodatnih par hiljada evra bar za otvoreno parking mesto, srecan da ima za stan, muci se ostavljajuci kola oko bloka, videla sam jednom i na parkingu dc, a sada poklanjaju to isto uz kupljeni stan, veliki ili mali, ne znam. I da stvar bude jos gora, ne prodaju ni slobodna parking mesta, dakle ne mozes ni da kupis, jer to cuvaju kao poklon za nove kupce stanova. I sve zato sto su sada povecali broj stanova pregradjivanjem, pa moraju da imaju u steku za slucaj da ih prodaju.

Onoga ko je doneo odluku da se ti stanovi pregrade bih licno izlemala. Nista vise. :rant:

Tacno, nisu pregradili velike stanove u svim zgradama. Ali, jesu u vecini.

ps. I sve su to uradili da bi lako isprodavali te manje stanove od originalinih velikih, a bar u mom ulazu, nisu prodali do sada nijedan!!! Iskreno se nadam da ih nece ni prodati nikada. Sada umesto sto cekaju na 7 kupaca za trosobne stanove, moraju da sacekaju na njih 14 za ove manje. Jos kada nas svet cuje da su pregradjeni, ima da ih nude posto zasto, jos i da mole da kupe. Obezvredjuju sopstvenu i nasu imovinu. Licno nemam nameru da prodajem nista, ali to jednostavno nije u redu.

Dodati 5 metara , na vec sad predugacak, uzak i bez prirodne svetlosti hodnik , ce verujem biti presedan u stambenoj arhitekturi....Takav tip hodnika bi trebao da ima obezbedjen dovod kiseonika. Videla sam nesto slicno u jednom od hotela ***, al na kraju hodnika su bar bili prozori
Jos uvek ne mogu da poverujem da postoji takva ponudjena opcija u rekonstrukciji.

5-7 metara, zavisi koja je struktura trosobnog stana :) Nisu u svim 3.0 iste duzine hodnika.

Suludo u svakom slucaju.

Bice vrtic, postavljena je ograda oko gradilista i tabla sa renderom!

bel70.jpg

bel71.jpg

bel74.jpg

bel75.jpg

bel82.jpg

bel84.jpg

Izlgeda bas dobro. Pohvalno sto su se odlucili za malo drugaciji i lepsi projekat nego sto je to uobicajeno, a koji ce dodatno dati na eksluzivnosti naselju. To i ima logike s obzirom da placamo veci porez nego drugi blokovi. Sto bi meni gradili neku baraku za vrtic/skolu, ako vec placamo 30-40% veci porez na nepokretnosti...

Na ovom parkingu sto ce sada biti ispred vrtica nalazi se poligon za auto-skolu (postavljena je saobracajna signalizacija). Posto je besmisleno da se ispred vrtica nalazi poligon, verovatno ce zavrsetak vrtica znaciti i seljenje tog poligona.

Kada se samo prisetim gomile gluposti koje su ovde pisane (nemogucnost uknjizenja; hipoteke; Saricev kapital; mogucnost rusenja usled jaceg zemljotresa u Kraljevu; ocekivanje da su zgrade popucale nakon zemljotresau Kraljevu; nadogradjivanja spratova itd) i razvoja dogadjaja posle tri godine mogu samo reci da je za neke ljude cutanje - zlato (+ obavezno pokrivanje usima)

Cena rentiranja u Belvilu je medju najvisim na NBG i Beogradu uopste, a stanovi se veoma lako izdaju, pa cak i oni veliki. To je nabolji pokazatelj da svakojake besmislice koje su ovde pisane nemaju bas nikakvog efekta i rezultat su najobicnije malicioznosti i malogradjanstva.

Dodatni sadrzaji kao vrtic, skole, sportski tereni, blizina reke i mostova, dolazak Delhaize-a i Raiffeisen-a samo ce dodatno podici cenu rentiranja nekretnina i cenu kvadrata u Belvilu uopste.

Super vesti, pošto planiram da kupim stanu u Belvillu. Samo da to nije neka predizborna igra. U svakom slučaju radujem se novom vrtiću. Samo nevidim sa ovih slika koji je rok izgradnje?

Mislim da je Vucko jednom prilikom postavio ovde na forumu video zapis emisije na studiju b o nekoliko vrtica koji ce se graditi na teritoriji Bg. Ovaj vrtic u Belvilu, polukruznog oblika je bas onaj prikazan u toj emisiji. Arhitekta je tada rekao da je Belvil "u menjanju", promeni....tako nesto. Znaci imao je informacije o tome sta ce se sve graditi okolo i unutra. Vrtic je u potpunosti ledjima okrenut ulici, a licem ka belvilu, tako da ce klinci imati u stvari lepo veliko dvoriste i bice bezbedni. Super.
Gde je bio Mace, kazu neki sport, plus parkic za pse, jer ima problema sa psecom kakom svuda po bloku. Jako tesko poneti sa sobom najlon kesu i baciti to u prvi kontejner.

Mene kopka jos samo ona velika uvala ispred poslovne zgrade...

A iz Belvilla imate i lep pogled na ono neuređeno građevinsko zemljiše preko puta gde se polako stvara deponija. Zna li neko možda ko je korisnik zemljišta u pojasu ulice Jurija Gagarina pa da pišemo i tražimo da se očisti.

Drago mi je za taj vrtic!Jeste,ja sam postavljao taj snimak oko vrtica jos pre godinu dana.

Sto se tice rupe,tu je planirana osnovna skola,ali mi nije jasno zasto je i planiraju o onom bloku pored,to jest 67a.Dakle dve osnovne skole na 1km udaljenosti.

Mislim da bi mnogo bolje bilo da se ovde u toj rupi gradi skola s'obzirom da po onom projektu za 67a nigde nema parka ili zelene povrsine a ovde bar postoji setaliste sa uredjenim zelenim povrsinama u Dj.Stanojevica, doduse nije to bogzna kakav prostor ali ga bar ima. Takodje sve je na jednom mestu, i vrtic i skola pa je mozda i to neki plus, bar za policiju, bice lakse za nadgledanje.

pavlicak":37rkuw36 je napisao(la):
Super vesti, pošto planiram da kupim stanu u Belvillu. Samo da to nije neka predizborna igra. U svakom slučaju radujem se novom vrtiću. Samo nevidim sa ovih slika koji je rok izgradnje?
@Павличек,
Рок изградње је девет месеци, са слике коју је Небојша снимио, назире се реч "девет" која је у загради. Тек кад се увелича слика, онда се то види.

Битно је да је почето и да ће се завршити, а да је још један адут предизборна кампање режимске странке, јесте, као и почетак градње вртића у блоку 61. "север" у Војвођанској улици.

По цртежу се види да ће вртић бити већег капацитета од овог новог вртића код мене на Бежанијској коси који ће моћи да прими 150. дечице. Наравно уз везе и везице (којих има и те како кад је пријем дечице у вртиће), нагураће и преко 200. дечице у овај вртић.

Могао би неко од чланова форума из насеља Белвил да отвори тему о изградњи овог вртића и да је прати. Ето то би могао Милисав, извини друже што те "прозивам" :D :cool:

trenutno sam u tazbini....

biće od ponedeljka ako neko drugi ne otvori do tada.

Vrh