Šta je novo?

Banovo Brdo Residences [ Stambeno poslovni kompleks | 100 000 m²]

Poceli su da skidaju skele sa zgrade C ako se ne varam , dosta lepo izgleda iskreno govoreci .
20250430_135634.jpg

Poceli su da skidaju skele sa zgrade C ako se ne varam , dosta lepo izgleda iskreno govoreci .
Projekat je top, lokacija je top, jedina mana je sto se gradi na potoku, ne znam kako su izboksovali dozvolu da grade tu, al ajde, valjda nece biti nekih ozbiljnih problema u buducnosti

Projekat je top, lokacija je top, jedina mana je sto se gradi na potoku, ne znam kako su izboksovali dozvolu da grade tu, al ajde, valjda nece biti nekih ozbiljnih problema u buducnosti
Komsija @prostorni planer je to vise puta elaborirao , nadajmo se najboljem :) , mislim da sam negde video da najavljuju prodaju druge faze.
E to me zanima kako ce da izglzgeda, jer to znaci makar delimicnu selidbu Policijske brigade.
Ovaj projekat ima smisla samo ako bude u celosti zavrsen, ako ostanu ove tri zgrade "dzaba su krecili"

Bas lepo izgleda. Sve pohvale. Jedino sto mi se nije dopalo je cena, ali to je subjektivno.

Koliko vremena otprilike je potrebno za unutrasnje radove za zgradu (nekih 10-ak spratova) ove visine?

Ja mislim da ce naredna faza biti izmedju tih zgrada i skole Crnjanski, tu im je najmanje problematicno. Parcele ka brigadi jos nisu pravno resene u katastru. Mada kolaju razne price, mozda se i te vase prognoze ostvare

Sa koje god strane da krenu, a sa ovom zgusnutošću zgrada, imaće problem sa nezadovoljnim stanarima kojima je i cenu novog stana uračunato i 5-10 godina velikih građevinskih radova direktno ispod prozora. Plus ona pumpa koju noću uključuju a odzvanja širim područjem.

Iz tog ugla je najmanje nelogično da krenu od najdaljeg dela, onog do škole Crnjanski. Svakako će imati logistički problem kad dođu do poslednjih, jer sad za sve radove koriste prilično široki prostor.

@gavra siguran sam da su paralelno radili unutrasnje radove, tako da se i meni kraj leta cini kao realna opcija zavrsetka za ove tri zgrade

@Malvo , obzirom da su izmedju Crnjanskog i ovih zgrada postavili "kamp" / kancelarije, ni to vise nije toliko jednostavno. Opet, mene bas zanima kako ce da rese brigadu. Postoji jos jedna opcija a to je da krenu da rade dalje prema mostu / okretnici , jer im tu nista ne smeta, mada je tu predvidjena ona poslovna zgrada koju su mislim planirali da rade na kraju. Videcemo svakako.

Bice tu borbe i sa Zavodom za biocide, jer oni hoce da naprave komunikaciju preko saobracajnice koju sada Zavod koristi kao parking :)

za nas iz komsiluka 🍿 i pratimo razvoj.

Ne znam šta im ta brigada toliko smeta? Jedino ako se u neposrednoj blizini šire miomirisi zbog konja, ali naselje grade drugom osom, brigada bi trebalo da bude poslednja rupa na svirali. Kad već nisu odradili one manje zgrade ka brigadi na vreme, sad mogu slobodno da čekaju i da ih rade na kraju, neće valjda da kopaju pod prozorom ljudima koji su se tek uselili.

Ja se iskreno nadam da će sledeća faza da bude civilizovanija makar zbog novih stanara, jer su ove tri zgrade bile kao varvarsko pleme koje upada u civilizaciju, sa komunikacijom besomučnim dranjem kao naši preci pre 50.000 godina, majstorima koji polugoli polegaju u pasažima susednih zgrada (za ovo su upozoreni i sledeći put će dobiti prijavu), upotrebom parkinga zgrade za kamione koji odnose zemlju, onom nekom pumpom koju noću uključe i koja odzvanja celim "amfiteatrom", privremenim prisvajanjem parkinga zgrade prekoputa itd. Stanari su prešli preko mnogih stvari, ali neće opet.

Nisam ispratio lepo, da li je sigurno da će premeštati Crnjanski i zna li se kad i gde je to planirano?

Da li neko od vas zna koliko je isao kvadrat u ovim ciglanim zgradama, top su lokacijski ali nikada nisam video ni jedan oglas za stanove tu

To je nesto prodavao stankom u stecaju, nije ni bilo stanova nego su nesto prepravljali poslovne prostore, a u ovom na celu staklenom delu cuo sam da je bot centar, da su racunari unutra i da sekta besplatno koristi jer ne placaju nista stankomu u stecaju.

Nisam rekao da će rušiti nego sam izgleda pogrešno zaključio na osnovu postova gde se Crnjanski pominje. Nije mi onda jasno šta će se još graditi na tom potezu...
Pa Banovo Brdo residence se gradi na tom potezu.

1750407001141.png

Ova duguljasta zgrada koja se vidi na renderu će doći između vrtića Bajka i Crnjanskog. Otprilike nešto ovako:

1750407152607.png

Nema potrebe da se ruši kad već sam tone 🤣

Vrh