Šta je novo?

Banovo Brdo Residences [ Stambeno poslovni kompleks | 100 000 m²]

Igor

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
10.01.2007.
Poruke
18.774
Pohvaljen
37.802
Izvor: Beobuild.rs

"Banovo Brdo Residences" u izgradnji

banovo-brdo-residences-3D-eksterijer-06.jpg

Na atraktivnoj neizgrađenoj lokaciji, izmedju Požeške, Trebevićke i Ulice Ratka Mitrovića, na Banovom brdu krenula je izgradnja moderne stambene četvrti, koja se u ponudi novogradnje ističe kako konceptualno, tako i arhitektonski. “Banovo Brdo Residences” je ime budućeg naselja koje će se prostirati na čitavih 5 hektara, a od sedam planiranih blokova (od G+P+3+Ps do G+P+6+Ps) šest je namenjeno stanovanju sa oko 900 stanova. Izdvojen u zoni Požeške ulice planiran je sedmi blok sa objektom koji će biti poslovno-komercijalne namene. Radovi na izgradnji prve faze sa 119 stanova počeli su u oktobru prošle godine, kupcima su u ponudi stanovi širokog raspona kvadratura od 30 do 240 m2, a useljenje prvih stanara očekuje se u prvoj polovini 2025.

Naselje je zamišljeno bez prometnog saobraćaja i unutrašnjih saobraćajnica, već će se gotovo sav saobraćaj odvijati obodnim ulicama, čime su budući stanari značajno zaštićeni od negativnih efekata buke i zagađenja koje dolaze sa automobilima. Prostor između objekata iskorišćen je za formiranje izdignutih i uređenih dvorišnih platoa, tako da kota prizemlja svakog objekta počinje na visini od najmanje 2 do preko 4 metara, u odnosu na zelenu promenadu i javne saobraćajnice, što daje dodatnu privatnost svim stanarima. Kao što smo napomenuli, jedan od objekata u kompleksu biće čisto komercijalne i poslovne namene sa svim potrebnim sadržajima, tako da stambeni objekti imaju vrlo mali broj komercijalnih lokala u prizemlju - što takođe daje kvalitet mirnog života i pruža sigurnost i privatnost rezidencijalne zone.

U okviru ulaznih holova postavljena je recepcija koja se nalazi na nivou pristupne obodne saobraćajnice. Ulazni hol sa recepcijom predstavlja zanimljiv koncept, specifično rešenje dizajnirano u skladu sa konfiguracijom terena, ima prizemlje i sprat, lift, kontrolu pristupa (portira), kao i zonu za čekanje. Kroz lobi recepciju se izlazi na zeleni plato, odnosno unutrašnje dvorište preko koga se dalje pristupa stambenim objektima. U okviru kompleksa planirania je zelena promenada, trim staza, biciklistička staza, sportski tereni, dečije igralište i drugo. Unutrablokovski prostor je zatvorenog tipa i biće dostupan samo stanarima kompleksa.

Na objektima biće primenjeno nekoliko tipova fasade, ventilisane od kompozitnih materijala i kontaktne od dekorativnog maltera. Fasadna stolarija je aluminijumska, dok su fasadni otvori na dnevnim zonama i spavaćim sobama uglavnom francuski balkoni sa manjim parapetom visine od 15 cm i zaštitom od sunca u vidu spoljašnjih automatski spuštajućih aluminijumskih venecijanera. Objekat i stanovi će biti opremljeni materijalima visokog kvaliteta, spratna visina od gotovog poda do spuštenog plafona je 2.85 metara, a svaka stambena lamela imaće po dva bešumna lifta sa izolovanim liftovskim oknom. Kada je o parkiranju reč, kapaciteti su smešteni u podzemni garažni prostor kome se pristupa dvosmernim rampama, sa preko 1.600 garažnih mesta, uz kontrolisan pristup sa odvojenim zonama za posetioce i za vlasnike nepokretnosti.

Iza ovog projekta stoje partneri, poznata građevinska firma Energogroup doo iz Beograda, koja je ujedno glavni izvođač radova na projektu “Banovo Brdo Residences” kao i partner i pravni zastupnik advokat Tatjana Milićević takođe iz Beograda.
 
A i malo da dokače južni kraj metro linije 1 koji prolazi kroz ovaj plac.
 
Mislim da južni krak metroa jedva da postoji u mašti zvaničnika koji su ga iskoristili da umire javnost u određenom trenutku.
 
Nisi, Banovo brdo je prekoputa tebe, tamo gde su seksi osnovne skole, privatan vrtic, bazeni, teniski tereni...
Ma nemoj, granica je oduvek bila izmedju Stankom bajke i Milos Crnjanskog. Zarkovacka je na Banovom Brdu, a Ratka Mitrovica u Zarkovu. Drugi deo granice su potok Repiste i sredina mosta izmedju Zarkova i Banovog brda. Tako je oduvek, tako je i u katastru. Mozda bi morali da ratujemo sa brdom da se granica pomeri...
 
Ma nemoj, granica je oduvek bila izmedju Stankom bajke i Milos Crnjanskog. Zarkovacka je na Banovom Brdu, a Ratka Mitrovica u Zarkovu. Drugi deo granice su potok Repiste i sredina mosta izmedju Zarkova i Banovog brda. Tako je oduvek, tako je i u katastru. Mozda bi morali da ratujemo sa brdom da se granica pomeri...
Moram da dodam jos jednu odrednicu - Bazeni Kosutnjak - Zarkovu pripadaju "8ca" , detelina, skakacki i olimpijski. Molim lepo.
ovo parce je neka tampon zona , od ranije krstena kao "suncana padina" bas da bi se izbegli komsijski sukobi.

salu na stranu , nadam se da ce neko postaviti skoro neke slike, oni to rade u dve smene, 7 dana u nedelji i za prve tri zgrade mislim da su tu negde vec oko kote 0.
postavljen je i prodajni salon izmedju skole Milos Crnjanski i vrtica Bajka
 
Vrh