@ika
Kako je tvom prijatelju saopšteno da Blackrock zna da je bio u toj i toj menjačnici tad i tad? Da se razumemo, ne sporim da su Blackrock psihopate i control freak-ovi (kao i sve korporacije), ali deluje mi neverovatno da jedna kompanija daje do znanja čoveku koga je tek primila, da zna gde je bio i šta je radio tad i tad i tu i tu. U kom širem kontekstu se to desilo, i na koji način mu je to dato do znanja?
Нзм јеси ли икада имао бекграунд чек који није само да ли си икад био у затвору, али њему је трајао око месец дана, мени око 2, ти им даш основне податке и сагласност да могу да користе твоје податке како би сазнали јеси ли починио кривично дело или тренутно имаш неки non-compete. И после неког времена ти кажу да дођеш и попричате.
Њега су питали кад је шта радио последњи пут, шта раде његови и тако нека питања и проверавали на списку који су имали ти ликови, вљд из ХР, ја ништа нисам видео својим очима, али ме за 4 године никад није лагао, па верујем да није ни тад.
Мени у једној другој коорпорацији, исто Fintech нису толко детаљно тражили ствари, али дали су ми листу мојих налога на друштвеним мрежама, па и овог форума, звали су моју бабу, која живи једно 1600 километара од мене и коју сам видео једно 7-10 пута у животу, том другару су исто звали бабу и знају да је била медицинска сестра нмп које године у некој амбулатни, а ни тај "мој" лик нити "његов" не причају српски/руски (за моју бабу) без акцента.
Мени су угл нашли ствари које врв пишу негде, само ја мислим да нису дигитализоване, типа кад су моји дошли у мој родни град, кад ми је друга страна фамилије дошла у Југославију, оцене, број осталих испита. положених испита, фиксни моје бабе и тако. Док ово за моје друштвене мреже, од којих је једина са мојим именом и ликом фејсбук, и за његово мењање пара ја нзм колико су се потрудили за то.
Мсм по стварима које сам ја писао пре овог поста на овом форуму се може протумачити да нисам из Бга, него да сам негде у источној Србији, да би ми пруга Јајинци-Мала Крсна значила у животу, да сам бар једном био у Пожаревцу и Смедереву, да сам студент. А овим постом и да сам "само" полу Србин и да радим у Fintech фирми, али ето, они некако сазнали да сам ово ја (знм да звучи ретардирано), да ли преко неких метаподатака који чувају нешто као deviceId, па се поклопило овде и још негде другде, нмп стварно.
Капирам да ово звучи као неко баронисање мог деде о удби која га гањала док он бежи са славским колачем кроз неке катакомбе, али ето, живимо под оком моћних.