Šta je novo?

Balkanska ulica

Balkanska vapi za sredjivanjem fasada. Mogli bi i to da odrade, ionako ima dosta prizemnih objekata, plus retro model rasvete koji bi se kacio po fasadama i malo visecih zardinjera.

То је много комплекснији задатак за градске власти од тренутно урађеног али се слажем. Али то не треба само за Баланску, још улица има висеће светиљке на разапетој жици, а вео град има неприкладне излоге. И тиме би требао градски архитекта да се позабави.

Prodjoh sinoc tuda i videh da je privatna trafika koja je stajala na uglu Balkanske i Milovana Milovanovica iseljena.

Moze li neko da mi kaze sta se desava sa potencijalnim preuredjenjem dela na dnu Balkanske gde navodno planiran i neki kruzni tok? Da li je sve ostalo na predlogu ili ce se ipak nesto u buducnosti tu desiti? Zna li neko?

Sramotno mali trotoari, trebali su da naprave jednosmernu ulicu bez parkinga.

Vidi se da nemaš stručno oko. Sve je upravo onako kako bi i trebalo da bude. :)

Primetna je mala razlika u visini od ivičnjaka do kocke tj saobraćajnice.

Gledam sada stare slike, neverovatno, toliko mala ulica i parking sa obe strane...Kola&Cigare=Balkan

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582091#p582091:30d7yngv je napisao(la):
neven_k » Yesterday, 21:13[/url]":30d7yngv]Sramotno mali trotoari, trebali su da naprave jednosmernu ulicu bez parkinga.

Mislim da se ova rekonstrukcija stručno zove "rekonstrukcija u okviru postojeće regulacije" jer se ne menja suštinski ništa u vezi trotoara i kolovoza i to je ono što ovi stalno rade i promovišu na sva zvona. Ja bih pre ovo nazvao redovnim održavanjem jer manje više to i jeste.

Чиста козметика, асфалтни тротоар замењен гранитним, пресложена коцка калдрме и промењене инсталације испод.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582199#p582199:ctzie4d9 je napisao(la):
Дошљак » Ned Nov 18, 2018 12:12 pm[/url]":ctzie4d9]Чиста козметика, асфалтни тротоар замењен гранитним, пресложена коцка калдрме и промењене инсталације испод.
Pa kako možeš ovako nešto napisat.

Nije mi jasno zašto nisu podigli ivičnjake odnosno trotoare. Zašto uvek polaze od pretpostavke da će svako poštovati propise i neće se pentrati na trotoare (pogotovu kod raskršća i prelaza) umesto da lepo u startu naprave bolje rešenje i eliminišu sve probleme...

Шта сам лоше написао? Шта се суштински променило? Иначе, сматрам да би био ред сада средити целу Балканску овако са калдрмом и поплочаним тротоаром све до Призренске, и посебно се позабавити оним указом у подземни пролаз као и самим целим пролазом. И наравно на другом крају кружни ток код Гаврила Принципа. Цео овај део Теразијске падине изђеђу Бранкове и Неђањине има потенцијал да буде јако лепо уређен кварт. Али не треба дивљати са пешачким зонама свуда.

ovo je jedna od retkih ulica koje se spustaju do Savskog amfiteatra, jednosmerna je i sasvim je bilo dovoljno ostaviti parkinge samo sa jedne strane ulice i povecati trotoare.

Zbog 10-20 parkinga je velika steta napravljena kvalitetu ulice kao i samim pesacima....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582215#p582215:oyb6cwk3 je napisao(la):
neven_k » Нед Нов 18, 2018 1:19 pm[/url]":oyb6cwk3]ovo je jedna od retkih ulica koje se spustaju do Savskog amfiteatra, jednosmerna je i sasvim je bilo dovoljno ostaviti parkinge samo sa jedne strane ulice i povecati trotoare.

Zbog 10-20 parkinga je velika steta napravljena kvalitetu ulice kao i samim pesacima....
Слажем се, али знамо да им је главни интерес да зарађују паре. Тако ни на многим местима где су никле гараже нису уклоњена паркинг места.

Meni je sve dalje od Terazija ka dole bilo haoticno. Ovde ima brda posla jos... o fasadama i da ne pricam

Мајстори напуштају Балканску 1. децембра
Пробијање рока за месец и по дана због непредвиђених радова на дотрајалим инсталацијама које су замењене

Аутор: Дејан Алексићпетак, 16.11.2018. у 22:11

balkanska-----------foto-D-ZZARKOVICH.jpg

(Фото Д. Жарковић)
У доњем делу Балканске Београђани и туристи, хтели-не хтели, од јула морају да се играју школица и да изводе слалом како би успешно прошли кроз њу. Крај тим „играријама” требало је да буде половина октобра, али још почетком прошлог месеца било је јасно да ће рок бити пробијен.

Отада се свакодневно лицитира када ће мајстори градских предузећа, који обнављају Балканску, да је напусте. Тек у петак прецизнији је био заменик градоначелника Горан Весић који је најавио да ће радови у будућој улици старих заната бити окончани 1. децембра.

Он је указао да је до пробијања првобитног рока дошло „због непредвиђених радова на дотрајалим инсталацијама које су замењене”.

– Радови јесу каснили, али је било неопходно да се реконструкција Балканске уради темељно. Боље и да се касни, али да заменимо све што треба, него да копамо поново за две године – нагласио је Весић.

Да додатних пробијања рокова не би требало да буде, потврђује и тренутно стање на терену. Ко је јуче прошао Балканском могао је да осети мирис катрана који се сипа између коцки на саобраћајници и да види ужурбане раднике како их постављају и на тротоаре и на коловозу.

И на пешачком делу и на коловозу, мајстори су са постављањем стигли до пола Балканске у делу који се реконструише – од Улице Гаврила Принципа до Краљице Наталије.

Крај обнове ове улице већ дуже ишчекују пешаци, возачи, који су без обзира на радове до пре неколико дана пролазили преко раскопаног коловоза, али пре свих власници локала у Балканској. Откако су радови почели они се жале на пад промета, па је јасно зашто сваки додатни дан пробијања рока њима изазива додатну нервозу.

Она би требало да из Балканске оде тек када ту улицу мајстори напусте почетком следећег месеца. А иза њих би требало да остане саобраћајница са замењеним инсталацијама, преуређен коловоз и поплочани тротоари на којима је камена подлога заменила пређашњи асфалт.

Ако не буде велике паузе, Балканску би убрзо требало да украсе и сређене фасаде и градски локали који ће бити преуређени у радне или продајне просторе старих заната…

ИЗВОР ПОЛИТИКА
http://www.politika.rs/scc/clanak/41593 ... 1-decembra

Pogledajte samo širinu ulice (kolovoza). E pa takve su skoro sve ulice, samo što imaju po red pakring mesta sa jedne (ili obe strane).

Treba graditi garaže, a mesta na kolovozima treba postepeno ukidati.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582176#p582176:dg7mmmkc je napisao(la):
astrodule » 18 Нов 2018 10:07 am[/url]":dg7mmmkc]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582091#p582091:dg7mmmkc je napisao(la):
neven_k » Yesterday, 21:13[/url]":dg7mmmkc]Sramotno mali trotoari, trebali su da naprave jednosmernu ulicu bez parkinga.

Mislim da se ova rekonstrukcija stručno zove "rekonstrukcija u okviru postojeće regulacije" jer se ne menja suštinski ništa u vezi trotoara i kolovoza i to je ono što ovi stalno rade i promovišu na sva zvona. Ja bih pre ovo nazvao redovnim održavanjem jer manje više to i jeste.

Нема никакве потребе да будеш горко ироничан и прозиваш стручно дефинисање радова. Па ваљда барем на Беобилду можемо да постигнемо неки ниво и да ипак дискутујемо стручније и користимо прецизније термине ...

Сад нешто гледам, да ли је било можда места ту да се направи коси паркинг само са једне стране а да се прошире тротоари?

stf":1g73e0il je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582176#p582176 je napisao(la):
astrodule » 18 Нов 2018 10:07 am[/url]":1g73e0il]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582091#p582091 je napisao(la):
neven_k » Yesterday, 21:13[/url]":1g73e0il]Sramotno mali trotoari, trebali su da naprave jednosmernu ulicu bez parkinga.

Нема никакве потребе да будеш горко ироничан и прозиваш стручно дефинисање радова. Па ваљда барем на Беобилду можемо да постигнемо неки ниво и да ипак дискутујемо стручније и користимо прецизније термине ...
Nisam ironičan niti išta prozivam. Ako sam pogrešio u terminu - izvinjavam se.

Samo sam hteo da kažem da prilikom ovakvih radova ne mogu da se menjaju postojeće trase kolovoza i trotoara, tj, da se proširi trotoar, naprave niše za parkiranje ili za drveće.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Dok nam je veselo i ružičasto , nema za nas zime. :)

1. "Kako se zove ovo?"
2. "Onaj ko ne svira , on nije Srbin"
3. "Mora da ima auto , jer ako nema , on nije Srbin"
4. "Ako ne svira , on ne treba da postoji"
5. "Toliko za ovo ukuljučenje sa... Balkanske ulice"

Vrh