Да људској грамзивости, себичности, бахатости, безобразлуку, па и глупости нема краја, показују баш ове слике и примери. На жалост нису усамљени примери, има их по граду сигурно још, а слике показују примере паркирања на јавној паркинг површини. Јесте да су ова возила паркирана правилно, али зар мора на јавном паркингу да се праве „приватне“ настрешнице, склепане најлон гараже и саграђене металне и дрвене гараже !?
Не знам ко им то даје право, јер сигурно нису ни тражили, а камоли добили дозволу за ово од комуналне инспекције општине Нови Београд. Вероватно су сами себи дали то право, а зна се да се оваква решења уопште не издају. Ове скаламерије стоје већ годинама овде и нико их не дира од надлежних органа. Све ово се налази у насељу Бежанијска коса, 2-га месна заједница, а на паркингу између улица Љубинке Бобић, Норвешке и Исмета Мујазиновића.
Да би боље сагледали ситуацију где се ово налази на Бежанијској коси , на карти сам означио та места људској домишљатости (у негативном смислу наравно), са црвеним круговима и сваки означио са бројем.
Број 1 и 2, настрешница и метална гаража: човек се лепо досетио и направио ову дрвену настрешницу изнад два паркинг места и своје „фордиће“ лепо сместио испод њих. Регистрације фордића: Мондео караван BG▢068•TE и Фијеста BG 818-380.
На другој слици се види нешто даље и метална гаража постављена на паркинг место, наравно под кључем.
Број 3, ово је један пример „капиталац“, изузетног дизајнерског решења „најлон“ гараже. Чак шта више на „крову“ гараже има таласасте плоче да лакше могу да одводе кишницу и истопљени снег ! Вероватно да „носећи стубови“ могу да издрже терет снега, ха, ха. Поносити власник Опел Астре караван BG 565-485 се баш лепо досетио, треба му доделити неку награду !
Размишљао сам шта би још ови поносити власници требало да „уграде“ у своје „гараге“, па наравно струју, воду, грејање и ако може неко „каналче“ да се нађе за неки мањи сервисчић на колима типа „уради сам“ ! Ух, ала сам баш заједљив !
Е овај следећи пример је исто упечатљив, али на други начин. У приземљу ове зграде станује кажу, неки „жестоки момак“ који је ето ни мање ни више, узурпирао четири (4) јавна паркинг места !!!! Нико му ништа не може и то је то, а то је по оном систему „јел’ ви бре знате ко сам ја“ ?!
Сва четири паркинг места је асфалтирао, два су под „ланцима и катанцима“, вероватно за госте кад му дођу (!)-лепо домаћинско размишљање, а два места су означена са забрањеним паркирањем и ту паркира своје металне љубимце, а један од њих је нови Ауди S8.
Од заједничке зелене површине је направио приватни парк са улазном капијом у живој огради, а у паркићу водени каналчићи са дрвеним мостићем, отворени и покривени летљиковац, а све по систему „ма комшије ко вас бре ј... ! Чисто сумњам да овај типус има неку дозволу за све ово !
На карти сам означио где се налази овај „леп пример довитљивости“, а то је између улица Пеђе Милосављевића, Норвешке и Исмета Мујазиновића.
Да ли ове примере пријавити комуналној инспекцији општине Нови Београд или Комуналној полицији и да ли би у опште то имало смисла ????