Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Još jedan koji je skočio do kladionice.
20251209_195721_copy_1530x2040.jpg

Iako se danima pricalo da li su slike sa parking mesta za invalide iz Galerije lazne, evo da potvrdim iz prve ruke da su sasvim prave. Gledao sam dva babuna kako se poduze vrte oko auta sa kandzom na tocku, kao da su videli svemirski modulator. Prizor za medalju. Moram reci da me bas raduje sto se konacno uvodi malo reda i jedva cekam da ovakve situacije postanu svakodnevica, sa sto vecim kaznama. Mozda ce onda i oni najbandoglaviji poceti da kapiraju gde se parkira, a gde ne.

Poslednja izmena:
Баш ме интересује логика људи који возе електро аутомобиле. Који проценат то ради, ради чувања планете и загађења?
Јуче један у електро ауто отвара прозор и избацује пикавац од цигаре кроз прозор...

Mnoge stvari su same po sebi ozbiljan problem, koji se ne rešava i ne pristupa mu se kao takvom. Jedan od njih je saobraćajna (ne)kultura prosečnog Srbina. Koja, mislim da može da se podigne na viši nivo edukacijama, kako dece u školi (jer i ta deca će sutra biti učesnici u saobraćaju i kao vozači), tako i odraslih, kroz neke emislije i slično. I na kraju, nepopularna mera, pooštren zakon, koji će se primenjivati. Kao što ništa drugo ne može da bude bolje odmah i sada, neće ni ovo moći, ali vremenom - biće.

Баш ме интересује логика људи који возе електро аутомобиле. Који проценат то ради, ради чувања планете и загађења?
Јуче један у електро ауто отвара прозор и избацује пикавац од цигаре кроз прозор...
U Srbiji pušači gledaju na pikavce kao da su npr mrve od hleba. Znači zafrljačiš pikavac u žardinjeru - nema veze, poješće ptice ili će ga kiša razgraditi. Zafrljačiš kroz prozor automobila - nema veze, odneće vetar. To je postalo toliko zastupljeno i normalno među mnogim pušačima da više ni ne primećuju pikavce, što u ruci što u cveću, što na trotoaru ili kolovozu.

U Srbiji pušači gledaju na pikavce kao da su npr mrve od hleba. Znači zafrljačiš pikavac u žardinjeru - nema veze, poješće ptice ili će ga kiša razgraditi. Zafrljačiš kroz prozor automobila - nema veze, odneće vetar. To je postalo toliko zastupljeno i normalno među mnogim pušačima da više ni ne primećuju pikavce, što u ruci što u cveću, što na trotoaru ili kolovozu.
Pa kad ih niko ne kažnjava zbog toga...
Da se pitam, svaki ''beli'' bi mi bio u obavezi da po smeni izrekne 100 ''komaTa'' kazni za bacanje pikavaca..! Upravo što znaju da je ''nekažnjivo'' to i rade..!
Bilo bi love više nego od akciza za gorivo...

Iako se danima pricalo da li su slike sa parking mesta za invalide iz Galerije lazne, evo da potvrdim iz prve ruke da su sasvim prave. Gledao sam dva babuna kako se poduze vrte oko auta sa kandzom na tocku, kao da su videli svemirski modulator. Prizor za medalju. Moram reci da me bas raduje sto se konacno uvodi malo reda i jedva cekam da ovakve situacije postanu svakodnevica, sa sto vecim kaznama. Mozda ce onda i oni najbandoglaviji poceti da kapiraju gde se parkira, a gde ne.
Ja lično video nekoliko puta zarobljena vozila...al rekli ljudi ovde da je fotošop..
Neka, podržavam to..!
Barem mesta po tim centrima ima kol'ko hoćeš..!

Pa kad ih niko ne kažnjava zbog toga...
Da se pitam, svaki ''beli'' bi mi bio u obavezi da po smeni izrekne 100 ''komaTa'' kazni za bacanje pikavaca..! Upravo što znaju da je ''nekažnjivo'' to i rade..!
Bilo bi love više nego od akciza za gorivo...
Eeee ali onda bi izgubio vlast, možda čak i pre prvih sledećih izbora. :D

Jer ovde pola do većina ljudi ipak voli anarhiju, pa makar im se i obilo o glavu na duge staze, nego red i savesnost. A političari to znaju i koriste. I zato dopuštaju sve i svašta, samo dok ih dovoljan deo naroda opet bira ili toleriše.

Eeee ali onda bi izgubio vlast, možda čak i pre prvih sledećih izbora. :D

Jer ovde pola do većina ljudi ipak voli anarhiju, pa makar im se i obilo o glavu na duge staze, nego red i savesnost. A političari to znaju i koriste. I zato dopuštaju sve i svašta, samo dok ih dovoljan deo naroda opet bira ili toleriše.
Ma ne bi...samo bi uveo malo reda..!
Vidim što je AV izgubio vlast a opalio 10% penzionere, zaposlene i koga još sve onomad-niko nije prestao da glasa za njega..!
Navikli bi se da nose sa sobom maramice za pikavce za par dana..!

Ide kolona u dimitrija tucovića gore ka zvezdari , popodnevni špic. U obe trake kolona konstantno ide. I naravno nadje se neki koji hoće da skrene na levo , tj da napravi polukružno , gde ne sme. Ljudi prosto stoje iza njega i čekaju? Ja sam jedini koji nagari na sirenu. Čekajte zbog jednog idiota ceo red se zaustavlja….

Ti što razvaljuju po sireni su gori od ovih što na pet sekundi uspore saobraćaj

Verovatno vi koji ste mi napisali sto trubim, verovatno vam je za ovo izgovor, pa sta vam smeta, prosto ga zaobidjite?

Da si malo više pešak ili biciklista a malo manje automobilista, uvideo bi da je trubljenje itekako vid zagađenja i bahatosti.

Problem sa (agresivnim) trubljenjem čak i nekome ko je bahat je što onda ispaštaju i drugi okolo. Kao kada bi nekog nervirao bučni komšija iznad pa kroz prozore izbaci zvučnike i pusti brodsku sirenu ali to onda sluša ceo blok ni kriv ni dužan.

Baš juče sam imao sličnu situaciju, kao pešak i prolaznik. Kolona u kojoj je bio i autobus ostala "zaglavljena" nasred raskrsnice, zbog gužve. Kreće smer koji seče tu kolonu. Par njih zasvira pa prestane. Jedan degenerik nalego na sirenu i 2 minuta nije sišao sa nje, sve dok nekako nije prošao.

U takvom slučaju, šta degenerik očekuje da će da se desi ako leži na sireni i nervira pola grada? Da će kolona ispred magično da nestane? Da oni nisu svesni da smetaju? Pa neće. Okej, u njegovoj glavi to možda služi kao "vaspitna" mera, da ih nauči pameti. Ali brale ako ti je do učenja nekog pameti, idi do njega lično pa mu se suprotstavi. Kao što sam ja mislio da se suprotstavim njemu ali sam se suzdržao jer reko neću da pravim scene blizu posla. Ali u nekim drugim okolnostima bih mu se prodrao da prekine, što povremeno i radim kad naiđem na slične morončine.

Ima još jedna stvar...

Više puta sam viđao neke situacije gde neko hoće da skreće gde ne treba ili recimo stoji na kolovozu sa sva 4. I ovi iza mu trube. A posle kad prođem i vidim izbliza, shvatim da taj što hoće nepropisno da skrene ima sva 4 upaljena i žuri u bolnicu. A recimo kod ovoga što stoji na kolovozu, vidim ženu kako izlazi iz auta i kaže ovima iza da se auto pokvario i da ne može da ga pokrene (doduše ne znam zašto nije stavila odmah trougao na krov...)

Tako da šta ga znam, ima raznih situacija i sudbina. Mogu da istolerišem dosta toga ali nervira me buka i pogotovu kada neko želi da istera neku pravdu, ali uz naplatu i svima ostalima okolo. Neka, hvala. Imamo mi već dovoljno stresova i zagađenja. Ne moramo još na sve svooje da budemo uvučeni i u borbu inata Pere i Žike ili u Perino prevaspitavanje Žike sirenom...

Jednom je jedan koji se setio da skrene levo u kneza miloša trubljenjem iza odustao. Srećom nisam jedini trubio. Ja stanem iza njega i čekam da me neko razvali od pozadi. Neka hvala…
@operic u auto ulazim vikendom… radnim danima ga koristim. A kada koristim onda nailazim na ovakve likove. Vikendom je vožnja opuštena

Vrh