Ja sam za neki...korigovani bonton...Bon-ton, sa kojim mnogi oskudevaju, treba da bude veliki deo kucnog vaspitanja, ne samo bon-ton za stolom, nego u kompletnom smislu. Ali su se opet i oni koji su tome bili nauceni, stopili sa ovima koji nisu, jer je to u vecini.
Na primer, ja parkiram kola dalje, 500 metara od ulaza u zgradu, gde je parking. Ali zato npr. zivite vi ostali sa mnom u zgradi. I npr. ti parkiras ispod mog prozora, Igor parkira ispod drveta preko puta na zelenu povrsinu, Beki sa strane do ulaza, Exroniks na sred puta, pa ga svi zaobilaze, ristivoje do Igora (covek je u fazonu:,,Kad moze Igor, sto ja ne mogu i sto sam ja bu**** da marsiram 500m, a Igor udje odmah u zgradu iz kola), pa Bender Rodriguez do tebe,...I ja sa bon-tonom ispadam bu**** u toj prici. I naravno da cu i ja da se stopim sa svima vama u tom smislu. A da se svi vi parkirate na parking, a ja jedini tu ispred zgrade, vi bi me prekorili, pa bi se i ja prisilno naucio bon-tonu u tom smislu. Ako zivis u drustvu koje je uredjeno, moras i ti da se uredis, ako mislis da ostanes deo tog drustva.
Što se tiče parkinga-dovukao sam one kamenčine od trotoara da marva ne može parkira na ulaz zgrade čak i da hoće!
Stubiće bih sejao bukvalno svugde gde nije propisan parking...pa neka je ružno sto puta. Kako englezi po Londonu imaju one kretenske ograde na svakoj ulici...ne možeš da predješ van pešačkog sve i da 'oćeš! nauče vremenom...neko za godinu-dve, neko za generaciju-dve...
Ali slažem se...treba po džepu svuda i uvek. Neko se nije naučio životu u gradu, neko jeste...šta koj djavo plaćamo onolike komunalce? Treba da im komandir kaže da se bez xxx napisanih kazni ne vraćaju u stanicu. Pa da vidiš kako bi dežurali po ćoškovima i gledali ko baca djubre kroz prozor, ko parkira na travu i slično