Да не спомињемо да улицом пролазе трамваји. Паркирање на та два паркинг места подразумева излазак из аутомобила, откључавање стубића, повратак у аутомобил и паралелно паркирање. За то време 100, 200 или 300 људи у трамвајима стоје заглављени. И после се чудимо што возила градског превоз не наилазе на време.Ovde u Resavskoj (kao i u Beogradskoj), treba totalno zabraniti bilo kakvo parkiranje na trotoarima..! Ulica je toliko uska, trotoari takođe, a u pitanju je centralna gradska ulica! Svako manevrisanje pri parkiranju zaustavlja saobraćaj na par minuta...plus ometa pešake u većoj meri.
Svakako, ima garaža dole u Masarikovoj pa nije teško protegnuti noge malo...
I ja se pitam, ali tu ne mogu reći ta autoškola je napravila takvog. Setim se primera kada sam ja polagao pre par godina kako se govorilo: "U Bogatiću je lako, ima samo jedan semafor."Pitam li se gde polažu ljudi više za te autoškole, pogotovo u mojoj grupaciji 22+ većina njih je ili bahato ili totalno nesigurno ili je totalno operisano od nekih pravila, zbilja se divim kako još imaju dozvole.
Ma sta ce joj mig mig,sinoc uredno parkiran VW Golf V na Studenskom trgu,malo posle onog jezera.Lepo mestu za bleju ujutru.
Diskutovah kasnije u toku dana o ovome sa prijateljem. Kaže "Pa nikom ne smeta, bus ga samo zaobiđe".
Iskreno, ja to vidim drugačije, busu je prvo nezgodno da ispreseče ostale učesnike kako bi ga zaobišao, drugo u tom manevru utiče na protok trake, za 5 - 10 sekundi što pri ekstremnom opterećenju trake može napraviti domino efekat i značajno usporiti saobraćaj, baš u retkom slučaju dovesti do čepa, pogotovo pri raskrsnicama.
Pitam li se gde polažu ljudi više za te autoškole, pogotovo u mojoj grupaciji 22+ većina njih je ili bahato ili totalno nesigurno ili je totalno operisano od nekih pravila, zbilja se divim kako još imaju dozvole.
Ova čak nije upalila ni sva 4.
Pogledajte prilog 259029
Pa ne uci se u autoskoli o ponasanju nego se uci stiskanje gasa, kocnice i okretanje volana.Pitam li se gde polažu ljudi više za te autoškole, pogotovo u mojoj grupaciji 22+ većina njih je ili bahato ili totalno nesigurno ili je totalno operisano od nekih pravila, zbilja se divim kako još imaju dozvole.
Ova čak nije upalila ni sva 4.
Pogledajte prilog 259029
Tesko ces za dva meseca obuke usvojiti bilo sta sto ce ti promeniti oformljenu licnost koju si stekao do 20te godine. To sto oni spominju je 1% uticaja na nekoga ko to nije stekao tokom 20 godina vaspitavanja.Pa i ne baš, deo toga se uči i u auto školi.
Kao što se u regularnim školama uče i neke stvari koje nisu deo udžbenika i gradiva, a tiču se vaspitanja i vladanja.
A neki instruktori ovde čak uče ljude kontra - da u saobraćaju moraju da budu drski i smeli. Doduše ne krivim samo njih, krivim i one koji projektuju i regulišu ove naše nesrećne ulice i puteve. I one koji bi trebalo da zavode red na njima, a ne rade svoj posao.
Ne znam da li se to odnosi i na parkiranje u nazad. U galeriji pise da se parkiras naopacke. Ne znam da li je nepropisno ako stanes u napred.Pogledajte prilog 259148
Nisam ovo viđao ranije...mada i ne zalazim baš nešto po tržnim centrima..!
Nije loše, makar če ga zadržati pola sata duže...dok se prošeta i nadje koga već treba da nađe..!
Ako već ne postoji način da se naplati kazna onda bar da mu zakomplikuje malo život!
Bilo jePogledajte prilog 259148
Nisam ovo viđao ranije...mada i ne zalazim baš nešto po tržnim centrima..!
Nije loše, makar če ga zadržati pola sata duže...dok se prošeta i nadje koga već treba da nađe..!
Ako već ne postoji način da se naplati kazna onda bar da mu zakomplikuje malo život!
Nije fejk, ja lično video (i slikao)Bilo je
pričali se da li je fejk ili nije. No, moguće i da nije.
Ja ne znam kako je to uspelo da nam ubace te časove verske i građanskog... Ništa živo se tu ne dešava, za sve što sam rekao detetu da pita nastavnika verske nastave dobio sam nula povratnu informaciju... Gubljenje vremena! Više bih voleo da imaju dodatni čas ili dva fizičkog, barem da se malo umore.Kad bi se iz osnovnih i srednjih škola makli obavezni predmeti Veronauka ili Građansko vaspitanje koji se ne ocenjuju, oslobodilo bi se mnogo vremena u školovanju jednog učenika. Pa i vreme za (temeljnije) učenje o saobraćaju, a ne samo usputna lekcija iz Prirode i Društva.
Isto tako, Građansko vaspitanje bi moglo da ostane kao obavezni ali jedna ili dve godine. I da ono što se razglaba i oteže 12 godina se spakuje u 2 Građanskog. Verujem da bi i učenici i roditelji više voleli 1-2 godine "ozbiljnog" Građanskog nego 12 godina gubljenja vremena i otkucavanja tih časova reda radi.
Ima tu još dosta mogućnosti za reorganizaciju školskih programa. Uči se sve i svašta, ide se baš previše u širinu, a ljudi izlaze iz (većine) srednjih škola nesposobni da obave svakodnevne stvari ili da se snađu u nekim situacijama. Odnosno nije problem širina nego što svaki nastavnik i svaki esnaf hoće da se baš njegov predmet izučava u dubinu. A nema potrebe za time. Niti je izvodljivo.
Ako se dobro sećam, to su nametnuli sredinom 2000ih da bi zaposlili mnoge beznadežne teologe i viškove pravnika i sociologa.
Ali ni to ne bi bio problem da se makar uči nešto korisno na njima. Nego čak i na Građanskom većina samo otalja. A meni je uvek bilo bezveze što su svima malo posle moje generacije nametnuli da slušaju to 12 godina. Jbt... Mislim se pa stavite im 1-2 godine i oslobodite im ove ostale termine u preostalih 10 godina. Šta ima da čame na tim časovima i da gube vreme. Ionako su već preopterećeni svim i svačim i svaki lik misli da je njegov predmet najbitniji.
ja bih uveo bonton umesto oba predmeta...i to bi im više značilo u životu jer ne znaju da se ponašaju. Slušam neke klinke u tramvaju nedavno...zapanjen sam bio količinom i ''jačinom'' psovki..! plus svaka druga reč ''braate'' jedna drugoj.. A sredjene, sredjene..nokti, kosa..sve! U pitanju je bila 6. gimnazija.. Ja ne znam kad su u školi dozvolili onolike nokte, u špic, plus tašne one ''ženeće'', ne ranac za školu?Školske 2002/2003 je počelo, mislim da me sećanje ne vara.
To uopšte nije bila poenta, nego kada bi se iz predmeta koji sam naveo učile osnove saobraćaja, lakše bi bilo kasnije svima, nebitno da li ce neko biti vozač ili ne. Kod većine ne postoji ispravan obrazac ponašanja u saobraćaju praksi, a i kod onih malo kod kojih postoji, oni se stapaju sa većinom. Svuda, pa i u saobracaju, jedna nekultura proizvodi drugu.
Bon-ton, sa kojim mnogi oskudevaju, treba da bude veliki deo kucnog vaspitanja, ne samo bon-ton za stolom, nego u kompletnom smislu. Ali su se opet i oni koji su tome bili nauceni, stopili sa ovima koji nisu, jer je to u vecini.ja bih uveo bonton umesto oba predmeta...i to bi im više značilo u životu jer ne znaju da se ponašaju. Slušam neke klinke u tramvaju nedavno...zapanjen sam bio količinom i ''jačinom'' psovki..! plus svaka druga reč ''braate'' jedna drugoj.. A sredjene, sredjene..nokti, kosa..sve! U pitanju je bila 6. gimnazija.. Ja ne znam kad su u školi dozvolili onolike nokte, u špic, plus tašne one ''ženeće'', ne ranac za školu?
Ne treba nama u školama verska koju niko ne sluša, bonton i disciplina nam treba! S***aćemo generacije i generacije dece ovom nebrigom!