Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Blok 29? Mene nervira npr što nose ljudima preko dana koji su tu na poslu, a parkirali su se nepropisno jer nema gde (ali nisu stali na zelenu površinu ili blokirali nekog) ali zato kada je utakmica samo čekam da vidim kako je neko parkiran na neki auto dok pauka naravno nigde.

realno treba u obe situacije da nose. ali vise nose preko dana nego kada je arena, to si u pravu. mada kada je arena, ne znam da li bi bilo dovoljno hiljadu paukova :D

Preko Twitter-a, verifikovao nalog i sad preko poruka mogu sve da im šaljem. Odgovaraju jako brzo.
Preko poziva je ujutru ok, budeš 2-3 na redu, preko dana i 15-20 što je nenormalno za čekati.
Ma da, to na krivinama me užasava, isto sam par puta imao umalo čukanje zbog toga.
Danas sam preko dana napravio 2-3 kruga kroz blok, čist pakao. Na kraju sam se parkirao kod mostića u 28 u zoni i lagano preko.

samo da znas da u bloku 28 ne vazi mesecna pretplata za nas iz 29. :D

realno treba u obe situacije da nose. ali vise nose preko dana nego kada je arena, to si u pravu. mada kada je arena, ne znam da li bi bilo dovoljno hiljadu paukova :D
ne mora 1000 paukova, dovoljno je jednom da odnesu 10tak auta pa sledeći put pa sledeći put, ostali bi se vrlo brzo naučili kad bi videli i čuli. Ne kritikujem tolko samo kažem, ako neko nije parkiran na trotoaru ili negde gde smeta svima nema potrebe da se nosi kad je već posle 15h sve pusto, a kad je utakmica parkiraju se i na zgradama maltene.

ja ne znam da li su nosili tokom radnog dana a da je tako parkiran (tipa pored onih kontejnera i slicno), mislim da je samo ako je na trotoaru ili ako blokira. a za vreme arene video sam par puta da nose, ali deluje nedovoljno

edit: u svakom slucaju kada se zonira, kontam da preko dana ce biti bas slobodnog parkinga pa jepitanje kako ce i to tretirati

Pa baš oko tih kontejnera nose često u poslednje vreme što sam se začudio, mene su jednom digli ali sam mislio da me je neko prijavio ali posle vidim počeli redovno da nose, samo protekle nedelje odneli 3-4 puta. Ne verujem da će zone rešiti jer je i parking na bulevaru pun ali će svakako biti slobodnijih mesta pogotovo zbog ovih što imaju po par auta, neki čak i neregistrovan stoji i zauzima mesto. A tek kad vidim bolide da se parkiraju na dva parking mesta...

aha nisam znao, ja sam mislio iskreno da njih ne diraju!? to mi uopste nema smisla, pa kod mene u ulici svaki dan x auta blokira sve ostale parkiranje, sto njih ne diraju?!
dosta ima fantomskih auta tamo, koje bleje dugo, rascistice se. kontam da ce biti problem za one koji rade tamo, sada ako zelis nesto u blizni da zavrsis ima onaj parking kod maxija u bloku 30

Pa ne znam zašto diraju ili su rešili da čiste ili je nekome zasmetalo pa počeo bespomučno da prijavljuje jer dugo nisu dirali. Ne smeta mi ni ako me neko blokira, a i Ja sam to skoro počeo ako ne nadjem parking, ali da uvek ima papirić da se pozove, a ne da ostavi auto bez papirića i ode. Tako sam jednom bar pola sata svirao da se neki auto pomeri, došlo mi da ga izguram sa autom, a da sam žurio tako bi i bilo pa nek plaća posle popravku. Jednom isto, parking mesta bilo okolo ali ga mrzelo da se parkira pa blokirao bez papirića, a ja sa detetom čekam da krenem, sreća pa je brzo došao. Mislim Ja radim tu pa nisam toliko merodavan ali opet.

Šta bahata bu**** radi...
Sudjenje za pokusaj ubistva + zabrana upravljanja vozilom + masna novcana kazna (200k+) i obavezna kontrola sa psihijatrom posle ovoga su jedini lek.
Pa ni da neko umire u ovom vozilu ne bi moglo da bude opravdanje za ovakvu voznju.
Nikad mi nece biti jasno zasto se drzava libi uvodjenju ovakvih mera.
Jos sada vidim da idu na to da se laksi prekrsaji prastaju, u vreme kada je nikad vise degenerika na ulici.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Aes
Био је протест против градње зграде и за заштиту паркова и зеленила у Блоку 63, и још траје...
Прво су инвеститори, па онда и протестанти оградили простор око кога се споре.
Последица: власници аутомобила ( још нисмо дошли до 5 степена аутономне вожње) су препаркирали аутомобиле са спорне парцеле на парцелу поред, која је некад заиста била перкић (док није изграђена пумпа).
Закључак: становницима блока 63 не смета пренамена зелених површина у паркинг за аутомобила (нема протеста или неког акцијања: подизања брисача или остављања неких претећих порука или издувавање гума...) док су у случају градње зграде спремни да руше, ломе и да се туку са обезбеђењем?
IMG_20240225_173204.jpg
IMG_20240225_173208.jpg
IMG_20240225_173226.jpg
IMG_20240225_173325.jpg

Закључак: становницима блока 63 не смета пренамена зелених површина у паркинг за аутомобила (нема протеста или неког акцијања: подизања брисача или остављања неких претећих порука или издувавање гума...) док су у случају градње зграде спремни да руше
Можда зато што имају проблем са мањком паркинг места па знају да ће им градња десетоспратне крмаче само погоршати ситуацију? Зашто надлежни за све ове године нису зонирали овај блок и изградили нова паркинг места тамо где је то неопходно и могуће, него се само форсира инвеститорски урбанизам? Ти би вероватно волео да се грађани потпуно обесправе и да им се онемогући да се питају за судбину краја у ком живе. Шта све нећу прочитати на овом форуму...

Можда зато што имају проблем са мањком паркинг места па знају да ће им градња десетоспратне крмаче само погоршати ситуацију? Зашто надлежни за све ове године нису зонирали овај блок и изградили нова паркинг места тамо где је то неопходно и могуће, него се само форсира инвеститорски урбанизам? Ти би вероватно волео да се грађани потпуно обесправе и да им се онемогући да се питају за судбину краја у ком живе. Шта све нећу прочитати на овом форуму...
Наравно да не, подржавам борбу (потписао сам петицију) али ми смета дволичност, неприципијелност...
Мени је исто зло и једно и друго и борим се против оба, али изгледа станари блока 63 од једног имају корист а од другог немају па сходно томе и њихова реакција.

Da li si se ikada borio za to da se napravi parking ili parkinzi koji ne bi bili nelegalni, na zelenim površinama, na bivšim prostorima za dečja igrališta, parkiće i sportski terene... ili si se samo borio (i još uvek se boriš) protiv parkiranja na način kao što je prikazano na fotografijama? I uostalom, generalno govorim, kako bi ti rešio problem manjka parking mesta u nekom kraju grada?​

@odma_tu_iza

Ok, 50 vlasnika automobila iz bloka 63 su samoživi i gledaju samo svoj interes ali to ne znači da veliki deo bloka je principijelno protiv gradnje. Molim te da ne zamenjuješ teze jer to često radi vvlast kako bi prikazala da dok ona krade i uništava Beograd građani su dvolični. Tako su nas zaa trolejbus 28 prozivali u tabloidima da smo lenji jer ne želimo da presedamo.

@odma_tu_iza

Ok, 50 vlasnika automobila iz bloka 63 su samoživi i gledaju samo svoj interes ali to ne znači da veliki deo bloka je principijelno protiv gradnje. Molim te da ne zamenjuješ teze jer to često radi vvlast kako bi prikazala da dok ona krade i uništava Beograd građani su dvolični. Tako su nas zaa trolejbus 28 prozivali u tabloidima da smo lenji jer ne želimo da presedamo.

Прихватам да је до мене, тачније да нисам добро објаснио шта сам мислио а то је довело до тога да ме нисте разумели.
Мој пост сам објавио на "Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština" и указао на непрописно паркирање возила у зеленом парку у Блоку 63, поред "легалне" пумпе која је заузела део тог истог парка.
Моја жеља је да се захтеви против градње зграде у Блоку 63 прошире захтевима о забрани паркирања у парку и уклањање пумпе из парка.

U novogradnji gde živim od prošle godine počinje da se javlja problem sa parkingom. Investitor je ispoštovao broj parking mesta, dobio sve dozvole. Sve stanove je prodao u izgradnji, na ugovoru nije zavedeno da je parking uračunat nego će to završiti naknadno. Onda je izvršio prenamenu potkrovlja i dodao 4 stana i sada ima manjak parkinga. Trenutno se investitor pritiska da što pre proda izvorno usljenim stanarima ta mesta dok se nisu uselili novi vlasnici u nadogradnju.

Pošto je vlasnik 1/1 zemljišta navodno ima pravo da slobodovoljno raspolaže tim parkingom jer su svi ugovori već potpisani takvi kakvi jesu. Pojavio se i trač da neko iz susedne zgrade želi naš parking i da može da ga otkupi ako ponudi više. Sve na volji investitora.

Forma ispoštovana ! Sve legalno, problema nema :)

Pa jeste sve legalno. Državu uopšte ne interesuje ko će da kupi parking, nego da ima parking, jer to znači jedno parkirano vozilo, a nije joj bitno da li je to Perino, ili Žikino PM.
Je l to znači da ako kupac stana ne želi da kupi parking mesto, onda će ono da stoji prazno? Ili (još grđe), da se čuva za kupca stana, ako želi, pa ako ne želi onda drugom, to je baš alal vera razmišljanje.

Kad dogovaraš stan, dogovaraj i PM, ako ne želiš, tvoj problem. Ako kupiš stan bez da si dogovorio PM opet tvoj problem, niko te nije tukao po ušima da kupiš stan bez PM.

Vrh