S
stex_pb
Guest
Da li komunalna može da napiše kaznu za prikrivanje tablica? Mislim da ne može, to je posao za MUP a oni neće da se bave ni ozbiljnijim stvarima.
samo 10 hiljada....dok ne bude za ove majmunarije makar 30k bez mogucnosti 50% u prvih 8 dana nema nista od strepnje.
Prema dostupnim podacima, za pola prošle godine od 2022. do kraja jula 2023. godine izdato je 810 prekršajnih naloga i 120 rešenja o uklanjanju nepropisno parkiranih vozila sa prekrivenim tablicama.
Mislim da ne može, i otud tolika najezda automobila bez tablica, kako na trotoarima, tako bogme do neke mere i na kolovozima (u vožnji).Da li komunalna može da napiše kaznu za prikrivanje tablica? Mislim da ne može, to je posao za MUP a oni neće da se bave ni ozbiljnijim stvarima.
Uz oštru kontrolu parkiranja ja bih i da se privatnim investitorima jako pooštri kontrola broja parking mesta u novogradnjama. Ali sad je kasno za to.
Postoji, nekad je važilo da za svaki novoizgrađeni stan mora da bude 1.2 parking mesta. Ali to je informacija od pre 10ak godina, možda je u međuvremenu promenjena brojka.Da li postoji neki zakonski propis koji definiše broj parking mesta u odnosu na broj kvadrata u izgradnji?
Najnovije pravilo je da moraš imati broj parking mesta jednak ili veći broji stanova kao i "propisanu" zelenu površinu.
I tako uradiš projekat sa garažom i dobiješ građevinsku dozvolu. Onda prodaješ stanove ali pre prodaje usloviš kupca da potpiše da se odriče garažnog mesta u korist investitora. Ako neće da se odrekne, stan mu neće prodati.
Kada skupi sve potpise da su se ljudi odrekli, podnese za prenamenu garaže u stambeni prostor.
Trenutno živim u takvoj zgradi gde je garaža pretvorena u stanove a zelena površina je prenamenjena u parking. Zakon ispoštovan.
U prethodnoj zgradi je bilo gore jer nije bilo zelene površine za parking pa je zgrada sa 20 stanova ostala sa 3 parking mesta ali je ona zidana 2007.po potpunom bezakonju pom pitanju.
Ne moraš da imaš verifikovan nalogna tviteru, nego moraš njima da daš te podatke porukom u DM i onda si kod njih verifikovan. Tada ti javljaju povratne informacije, mene su uglavnom zvali telefonom...Odgovorili su da će prijava biti prosleđena, ali ako želiš povratnu informaciju moraš da daš ime, prezime i broj telefona u poruci, a to možeš samo ako imaš verifikovan nalog, što nemam i onda ne znam da li su išta uradil, ali planiram svakako non stop da ih cimam, što ovako, što telefonski.
Da, zapratite se međusobno i onda im napiši podatke. Ja sam otvorila poseban nalog samo zbog njih, nisam htela da im šaljem podatke sa tog naloga koji stalno koristimSad je fora da možeš samo da šalješ poruke onima koji prate i tebe ili da budeš verifikovan, jedino da im pišem da počnu oni mene da prate.