Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Kod nas u bloku postavili veliki broj žardinjera kod starog blokovskog tržnog centra, pošto se napravio ozbiljan divlji parking tu, bila inspekcija kažu to nije po propisu da tako stoje žardinjere, a nabijeni automobili u zoni zabranjenog saobraćaja izgleda jesu po propisu, pa godinama nismo mogli da ih se otarasimo.

Kad kažu da nije po propisu onda moraju da kažu i po kom propisu i zašto nije i da kažu šta je rešenje lezilepovici lelemudi

Još je kr**** očekivao od mene da se ja pomerim 😂
Nisam bio sam u autu pa sam morao da budem relativno kulturan..
Screenshot_20250426_211012_VLC.jpg
Screenshot_20250426_210946_VLC.jpg

У Европи је угланвном забрањено снимати и користити као доказни материјал. Код нас не знам дали се уопште икако регулише, а тим пре да ли може да се корсити као докзани материјал. У Русији је то главни доказни материјал са којим се извлачиш из сваких ситуација. ЧЕсто људи користе и камеру која снима назад.

Ja sam ugradio koja snima napred i pozadi, 70mai, svega danas ima: ludaci, bahati ljudi u ili bliski vlasti, bicikli, trotineti, motori, ovi što skaču na haubu za osiguranje.....
Neka sud i na uzme kao dokaz, imam ga bar da okačim svugde da svi vide, pa nek me bar niko ne pravi magarcem, a posebno i za osiguranje.

Isto 70mai 1s sa KP. Prilično dobra kamerica za par hiljada.
Super je slika, ne kažem da ne može bolje ali zadovoljan sam.

Mislim da je Damir Okanović objasnio da mogu da se koriste privatni snimci (ne samo policijski), ali da zavisi od sudije da li će da usvoji snimak kao dokaz.

U principu, to bi značilo da bi u teoriji morao često da se angažuje veštak koji bi potvrdio autentičnost snimka sa obzirom da se uz pomoć AI već sada može svašta napraviti i promeniti.

jel ovo dvosmerna ulica, ali "zbog ljudi koji nemaju gde da parkiraju" slucajnom nuspojavom postala jednosmerna

cak i da jeste, ona mora da propusti sve jer je njena traka blokirana
ona cak i deluje kao jedna od tih koja bi tu parkirala "jer nema gde drugo"

nisam je branio, vise sam u fazonu sta sve postaje normalnost
kod mene su tako blokirali auta svaki dan celu traku
zvao sam mesec dana komunalce svaki dan. naucili se

Константно се пише о последици, а не о узроку.
Да нема непрописно паркираних возила, не би било ове ситуације.

Ко нема где да паркира, нека прода ауто па онда на (међу)градски превоз.
Али, ко ће се бавити правим проблемима и побољшању превоза кад је лакше узимати паре од акциза на гориво.

Vrh