Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

nalepnice su ko niska kazna, plati i nastavi po starom :) dok kljuc...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=778683#p778683:29q0aojq je napisao(la):
astrodule » Pon Sep 28, 2020 12:22 pm[/url]":29q0aojq]
On je najavio još jednu novinu kada je u pitanju sprečavanje bahatog parkiranja u gradu, navodeći da je primećen jedan broj vozača koji voze automobile sa stranim tablicama, pre svega iz Crne Gore i BiH, a koji izbegavaju plaćanje parkiranja i kazni.

"Oni žive u Beogradu, a strane tablice im služe da varaju državu. Od ove nedelje za njih uvodimo ''lisice'' kojima se blokira pokretanje automobila sa stranim tablicama. Dakle, kada nađemo automobil sa stranim tablicama koji je nepropisno parkiran ili koji ne plaća parking, blokiraju mu se točkovi lisicama na kojima se nalazi broj telefona dežurne službe Komunalne milicije. Tek kada vlasnik tog automobila sa stranim tablicama plati kaznu biće odblokiran i moći će da koristi svoj automobil", objasnio je Vesić.

VARAJU DRŽAVU - neki NVO bi mogao da pokrene jednu lepu tužbu za ovaj govor mržnje. Naravno, nije čovek mnogo slagao, ali stavljati u isti koš sve ljude koji žive u Beogradu, a nisu iz Srbije pa voze kola iz "svojih" zemalja je apsolutno neprimereno za najvišeg gradskog zvaničnika.

I koja je fora sa tim lisicama, pa čas ne mogu, a čas mogu da ih stavljaju na vozila sa stranim tablama.

Šta je tačno ovde "govor mržnje"?

To što ističe određenu grupu ljudi i optužuje ih da varaju državu.

Naravno da jedan deo tih ljudi koristi "rupu", ali ovakav rečnik nije dostojan nijedne javne ličnosti.

A sad jedno pitanje - kako stranac u Beogradu da plati parking na ulici?

I neka se dogovori kako to da čas mogu lisice, a čas ne mogu.

Imaju svu moć u svojim rukama, a ne mogu pravno da se pokriju za toliko stvari.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=778954#p778954:2ouvfgxh je napisao(la):
astrodule » Uto Sep 29, 2020 10:00 am[/url]":2ouvfgxh]To što ističe određenu grupu ljudi i optužuje ih da varaju državu.

Naravno da jedan deo tih ljudi koristi "rupu", ali ovakav rečnik nije dostojan nijedne javne ličnosti.

A sad jedno pitanje - kako stranac u Beogradu da plati parking na ulici?

I neka se dogovori kako to da čas mogu lisice, a čas ne mogu.

Imaju svu moć u svojim rukama, a ne mogu pravno da se pokriju za toliko stvari.

Nek parkira u garazi da ga ne boli glava. Tu je sve jasno makar.
Moze i na ulici ako ga ne mrzi da kupi parking kartu na trafici. Ne znam kako to ide al postoji

Za strance je stvarno problem kod nas da plate parking.

Ti dok se parkiraš, nađeš trafiku, kupiš kartu od osobe koja verovatno ne zna engleski, popuniš papirić, vratiš se do kola - Već si dobio kaznu.

U gotovo svim većim evropskim gradovima postoje fizički automati za plaćanje parkinga na ćoškovima. Bilo je par komada i kod nas po centru ali mi se čini da su i oni nestali.

Zar nije bilo reči da se radi na aplikaciji (valjda ona parking servis) i da će preko nje i stranci moći da plaćaju parking preko mobilnog?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779101#p779101:20b84o1l je napisao(la):
Whiplash » 29 Sep 2020 02:56 pm[/url]":20b84o1l]Zar nije bilo reči da se radi na aplikaciji (valjda ona parking servis) i da će preko nje i stranci moći da plaćaju parking preko mobilnog?
Naravno da može

Kakve aplikacije, kakvi bakrači - AUTOMATI svuda na ulicama. Ali onda neće moći, na kvarno, istog sekunda čim napustiš vozilo da ti pišu kaznu.

Samo ovaj primer pokazuje opštu nesposobnost i alavost gradske vlasti.

Jeste, potrebno je da se stranac unapred informiše kako da plati parking, ali bez mobilnog telefona sa domaćim brojem je to skoro pa nemoguće. Plus, što opet mora da izađe iz kola i da dođe do table na početku ulice gde piše broj i uputstvo.

ps: Isto važi i za prevoz. Pa mi u Srbiji nemamo automat za prodaju karata ni za jedan prevoz.

Uz aplikaciju grad daje i besplatan WiFi na svim parkiralištima?

A kako stranci da uđu na aplikaciju? Ne kupe svi internet, a definitivno se ne isplati da pale roming za to.

Jedan vlasnik dzipa mi je rekao:
"Volim da is sve gledam odozgo kad vozim"

Nije li to razlog za posedovanje velikih automobila?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779326#p779326:14gwjym9 je napisao(la):
MC_ » 30 Sep 2020 10:40 am[/url]":14gwjym9]Jedan vlasnik dzipa mi je rekao:

Apsolutno. Vozači viših vozila imaju ergonomski bolji položaj, i ulaze i izlaze iz vozila kao ljudi, a ne kao šimpanze. Imaju mnogo bolji pregled saobraćaja tokom vožnje - jedino su kamiondžije i autobušdžije u boljem položaju. Ti si preporučio da se zgrčimo i "stanemo" u fiće. Meni svaki ulazak i "stajanje" u fiću uzrokuje manji zdravstveni problem, a redovno upražnjavanje takvog poduhvata bi uzrokovalo ozbiljan zdravstveni problem. Na žalost, većina automobila nije pravljena po meri čoveka, a proizvođači odustaju od "van" i "mini van" koncepta, jer se SUV vozila bolje prodaju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779158#p779158:2y4fbaqx je napisao(la):
astrodule » Uto Sep 29, 2020 8:25 pm[/url]":2y4fbaqx]Kakve aplikacije, kakvi bakrači - AUTOMATI svuda na ulicama. Ali onda neće moći, na kvarno, istog sekunda čim napustiš vozilo da ti pišu kaznu.

Jeste, potrebno je da se stranac unapred informiše kako da plati parking, ali bez mobilnog telefona sa domaćim brojem je to skoro pa nemoguće. Plus, što opet mora da izađe iz kola i da dođe do table na početku ulice gde piše broj i uputstvo.

ps: Isto važi i za prevoz. Pa mi u Srbiji nemamo automat za prodaju karata ni za jedan prevoz.

Pa, jeste potrebno. Ja kada odem u inostranstvo - informišem se. Svakako se ne švercujem npr. u Beču ili Londonu u prevozu, jer me odmah, kao pripadnika svetog nebeskog naroda, na aerodromu nisu informisali o svemu. Daj molim te, da li si realan?

Automate sam zadnji put video u Los Anđelesu pre 5 godina i nikada i nigde više (na novčiće, pored svakog parking mesta duž cele Melrose Avenue ulice).

Ceo svet se okreće aplikacijama, a mi da stavljamo automate... To jedino, ako neko napravi neku šemicu, pa ih postavi.

PS: Ne razumem kako ti neko napiše kaznu čim izađeš iz vozila, ako si ukucao poruku npr. prilikom napuštanja vozila?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779166#p779166:3e8ejz6t je napisao(la):
bl3y4 » Uto Sep 29, 2020 9:07 pm[/url]":3e8ejz6t]Uz aplikaciju grad daje i besplatan WiFi na svim parkiralištima?

A kako stranci da uđu na aplikaciju? Ne kupe svi internet, a definitivno se ne isplati da pale roming za to.

Isto kao i ti kada odeš u inostranstvo... Ukucaš roaming dodatak sa npr. 1 giga interneta za 600-700 dinara i imaš internet. Ovi iz EU imaju samo još više mogućnosti za takve kombinacije, a većina ima u paketima i više mesečnog interneta za non-EU zemlje u pretplati.

Neverovatno da mi sada ovde brinemo o tome, a pritome se ovde ne priča o strancima tipa nemac ili švajcarac, nego o likovima sa bosanskim ili crnogorskim tablama koji izigravaju kabadahije po Beogradu.

U Evropi sam svuda video parking automate.

Sadašnji zakon u Beogradu dozvoljava da se kazna napiše čim vozač izađe iz vozila. Znači ako te Oko sokolovo ili pripadnik parking servisa skenira u periodu između izlaska iz vozila i kucanja SMS poruke (npr. odeš do početka ulice da vidiš koja je zona i broj, ili odeš do trafike na kojoj verovatno nema parking karti) dobićeš kaznu.

I nema razlike da li su u pitanju Bosanci ili Crnogorci ili Francuzi, zakon mora da bude isti za sve. Svima njima se mora omogućiti da plate parking na ulici i da imaju vremena da parking kartu nabave u razumnom vremenu (10 minuta recimo)

10 minuta, znas koliko ne bi placalo karte.
Ja kad idem kolima negde, obavezno proverim da li hotel ima parking,.ako ne, gde ima javna garaza.
U Beogradu imas vise mesta gde mozes da ostavis auto i platis licno.
Previse mi brinemo oko stranaca -da li ce nam procitati cirilicne nazive ulica,.pa dodajemo dvojezicne. Ovo za wifi je tek besmisleno, mislim da cak imaju svi oni roaming po mnogo povoljnijim uslovima od nas.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Imaju mnogo bolji pregled saobraćaja tokom vožnje - jedino su kamiondžije i autobušdžije u boljem položaju.

Tačno.

Svi oni imaju znatno bolji pregled situacije odozgo, ali se ponašaju kao da nemaju nikakav pregled, kao da ne vide ništa. :roll:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779337#p779337:3tnnkaom je napisao(la):
GOJE » Sre Sep 30, 2020 10:58 am[/url]":3tnnkaom]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779326#p779326:3tnnkaom je napisao(la):
MC_ » 30 Sep 2020 10:40 am[/url]":3tnnkaom]Jedan vlasnik dzipa mi je rekao:

Apsolutno. Vozači viših vozila imaju ergonomski bolji položaj, i ulaze i izlaze iz vozila kao ljudi, a ne kao šimpanze. Imaju mnogo bolji pregled saobraćaja tokom vožnje - jedino su kamiondžije i autobušdžije u boljem položaju. Ti si preporučio da se zgrčimo i "stanemo" u fiće. Meni svaki ulazak i "stajanje" u fiću uzrokuje manji zdravstveni problem, a redovno upražnjavanje takvog poduhvata bi uzrokovalo ozbiljan zdravstveni problem. Na žalost, većina automobila nije pravljena po meri čoveka, a proizvođači odustaju od "van" i "mini van" koncepta, jer se SUV vozila bolje prodaju.

Znaci ego je u pitanju. Vozac koji mi je to rekao mislio je "Volim da ih gledam sa visine", a ne zbog ergonomije.

Ulazak u tesan automobil trebalo bi da bude neka vrsta pokore, kazne za ljude sto su se uopste odlucili da voze i da posedujju automobil. Ne bi smelo biti uzivanja u voznji jer je to aktivnost koja zagadjuje na razne nacine, materijalno i duhovno.

Zato se ja izuzetno retko pokoravam. Ali kad se pokorim, onda volim bit' mazohist.

Jao GOJE, razmazah maskaru a treba da idem na važan sastanak. :lol:

Kod mene postoji kritična tačka gde su non-stop bahato parkirani. Oni jednostavno ne odustaju i niko ih ne opominje. Nemam fotografiju ali ću je imati.

Danas ispred jednog poznatog prehrambenog objekta standardno red u desnoj traci, poslednji u nizu parkira tacno na pesacki. Pojavljuje se komunalna sa rotacijama, izlecu, oni koji su bili u kolima su otisli a ovog na pesackom slikali. Vidi se da su dosli ciljano, bas me kako su znali, jer na prijave gradjana ne reaguju.
Inace vozac se pravdao time da je ispred njega bilo vozila pa nije imao gde van pesackog :lol: :lol: :lol: Napisao bih mu 3 kazne zbog te recenice

Danas kod Ade standardno haos oko 16h (smer ka Obrenovcu) i dosta njih obilaze gužvu žutom trakom. Ima kamera, ali nešto ne verujem da će dobiti kazne. Saobraćajci stoje na raskrsnici, ali su zauzeti regulisanjem saobraćaja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780540#p780540:e54ptbeu je napisao(la):
astrodule » 03 Окт 2020 10:22 pm[/url]":e54ptbeu]Danas kod Ade standardno haos oko 16h (smer ka Obrenovcu) i dosta njih obilaze gužvu žutom trakom. Ima kamera, ali nešto ne verujem da će dobiti kazne. Saobraćajci stoje na raskrsnici, ali su zauzeti regulisanjem saobraćaja.
Био је судар

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780586#p780586:e54ptbeu je napisao(la):
Гага » 04 Окт 2020 03:00 am[/url]":e54ptbeu]Субота-03.10.2020., баш велика гужва у саобраћају, од петље у Радничкој и силаска са рампе са Моста на Ади па све до раскрснице са улицом Светолика Лазаревића-Лазе. Био је судар у питању у тој раскрсници.

file.php

Ne znam da li je krivica vlasnika vozila, ili im je matorac u zutom prsluku (koji verovatno radi za kafe/restoran Gardos koji je bio prepun) dao instrukcije da se ovako parkiraju, uglavnom je prolaz ka stepenistu koje vodi na kulu danas bio prilicno otezan

Prilozi

• 120845451_1442132496176638_163800531550939294_n.jpg
    120845451_1442132496176638_163800531550939294_n.jpg
    153,4 KB · Pregleda: 1.029
  • 120859315_324518748849251_7842009974832349326_n.jpg
    120859315_324518748849251_7842009974832349326_n.jpg
    165,4 KB · Pregleda: 1.028
Vozila „Oka sokolovog“ se parkiraju u garaži ispod Gazele, nekoliko stotina metara od MUP-a u Savskoj. Verovatno često prolaze ovuda, pa zar ne bilo logično da snime i ova nepropisno parkirana vozila?

Savska.jpg

Vrh