Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Ne, ne, ona je super majka, iako je ostavila dete 20+ minuta u parkiranim kolima gde se parkirala na sred je*******enog trotoara gde su ljudi tesko peske mogli da prodju a kamoli kolicima. A jos posle divljala i jela govna umesto da se pokrila usima. Ne, ne, iz toga apsolutno nije moglo da se zakljuci da je losa majka i invalid u mozak.

Da je bilo na pet minuta, pa da je razumem, ali sa obzirom gde je parkirala i da u svojim izjavama nije pokazala ni trunku samokritike i da je lagala, meni se zaključak sam nameće.

Ne znam kakav je pravilnik Parking servisa o tome kako se postupa sa vozilom. Koliko sam zaključio, njihovo je samo da pogledaju da li je auto u brzini i da li je podignuta ručna.

Sedište se sigurno može videti kroz zatvoren prozor, pa čak i da su stakla zatamnjena, ali da li se može videti ušuškana beba u njemu - nisam siguran.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495123#p495123:3cx5zlyx je napisao(la):
bl3y4 » 23 Нов 2017 12:03 pm[/url]":3cx5zlyx]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495058#p495058:3cx5zlyx je napisao(la):
stf » 23.Nov.2017/9:20 am[/url]":3cx5zlyx]"Мајка" није сигурно била одсутна "5-6минута" јер се аутомобил диже на паук много дуже од тога. Плус време док паук није дошао. И плус све то време оставиш бебу саму у колима.

Ово је случај за одузимање детета.

A niko od nas nije ostajao sam kao mali? Uvek, 24h si bio pod necijim nadzorom?

Pa sigurnije je dete bilo tu u kolima vezano u sedistu nego gotovo bilo gde drugde.
- Nije mnogo toplo pa da dobije toplotni udar.
- Nije mnogo hladno pa da se smrzne..
- U zakljucanim kolima je tako da niko nece da dodje da je "ukrade"
- Definitivno nije moglo da odeseta do kuhinje da se igra malo sa nozevima, da ode do terase da pogleda kakav je pogled kroz resetke ili kao ja da prespaja uticnice pod naponom..

Da je bahato parkirala jeste - 101% ali cela ova prica kako je ona mnogo losa majka i kako treba zvati socijalnu sluzbu je toliko bljutava i bezvezna da nije normalno.

Jesam ostajao kao mali sam u kolima ali ne kao BEBA čoveče. Alo! Beba! Potpuno bespomoćno biće. Za otimičare dece ko stvorena situacija. Razbiju prozor na kolima i ćao.

Pa prema tvojem obracanju neko bi mogao da zakljuci da si ti nesaosecajan, samoziv kr****, a neko drugi da si borac za pravdu i postovanje zakona.
Svakako kapiram obe strane.

Ja mislim da se previse buke dize oko toga sto je ostavila dete u kolima, a nema nikakvog razloga za to.

- Da je parkirala potpuno neverovatno bezobrazno i bahato ne sporim i za to je apsolutno zasluzila svaku kaznu i prizivku.

Bas u tome i jeste poenta. Beba nista ne moze da uradi. Ne moze da spusti rucnu. Ne moze da promeni brzinu... Ono sto moze je ste da sedi u sedistu i eventualno da place ali to je to.

- Sto se tice argumenta oko otimanja dece zelim samo da naglasim da na nasu srecu vise ne zivimo u devedesetim i da je broj otete dece na godisnjem nivou oko 100 i to se najvise odnosi na roditelje koji nemaju starateljstvo, a svega 10-20 slucaja je bilo otimanja van porodice.
Tako da ukoliko nisi neki bogati biznismen ili sin istog nemas nekih velikih razloga za brigu da ce neko da protrci i da ti ukrade dete.

Ne znam da li si ti probao da razbijes prozor na modernim kolima sa laminiram staklima ali cigla nece zavrsiti posao. Treba ti ili razbijac za staklo ili nesto slicno tome sto znaci da si ti taj potez planirao, a ne impulsivno uradio zato sto ti se pruzila prilika.
--
Zasto stajem na stranu majke sa detetom:
1. Zato sto nije uvek lako naci nekoga da ti pricuva dete pa moras sa njim.
2. Zato sto ne mozes uvek svuda sa detetom, a tacka 1. je aktuvna.
3. Zato sto je dete mozda spavalo i nastavilo bi da spava da neko nije poceo da podize automobil i aktivirao alarm.
Znam "lose majke" koje redovno ostavljaju dete u zakljucanim kolima da spava kako ga ne bi budile da bi otisle do prodavnice ili neceg slicnog. Istina nija gradska sredina vec prigradska/seoska.

Napisao si ovoliki post da bi opravdao zenu (majku) koja je svesno ostavila bebu od 6 meseci u automobilu i otisla "svojim poslom"??

Neverovatno...

Ta ista gospodja je na pitanje, sta da je neko ukrao automobil, odgovorila sa "odustali bi, kada vi videli dete" (!!!)
1437e1ad424fc88ef8b49469a97e23fc.jpg

Shvatam porive nekih da budu 'vecita opozicija' svakoj vlasti, pa da tako po pravilu i kritikuju sve sto javna preduzeca (u ovom slucaju Parking Servis) rade.

No, oni ne rade u jaslicama i nnjihov posao nije da vode racuna dal u ostavljenim i zakljucanim automobilima ima dece, jer NE BI SMELO da ih ima.

P.S.
Dete od 6 meseci se u automobilu vozi u za to posebnom sedistu-nosiljci. Ista se jako jednostavno oslobadja od pojasa koji je osigurava i nosiljka sa detetom se nosi sa roditeljem, tetkom, bakom, stricem...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Laki sve je to tacno ali mislim da je stf olako pokrenuo pitanje oduzimanje deteta.

Pa oduzimanje nije aktuelno, ali "majka" je dobila meru pojacanog nadzora od centra za socijalni rad, sto je sasvim opravdano.
Pa valjda ce se opametiti.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495138#p495138:25atq7pv je napisao(la):
bl3y4 » Čet Nov 23, 2017 12:38 pm[/url]":25atq7pv]Pa prema tvojem obracanju neko bi mogao da zakljuci da si ti nesaosecajan, samoziv kr****, a neko drugi da si borac za pravdu i postovanje zakona.
Svakako kapiram obe strane.

Ja mislim da se previse buke dize oko toga sto je ostavila dete u kolima, a nema nikakvog razloga za to.

- Da je parkirala potpuno neverovatno bezobrazno i bahato ne sporim i za to je apsolutno zasluzila svaku kaznu i prizivku.

Bas u tome i jeste poenta. Beba nista ne moze da uradi. Ne moze da spusti rucnu. Ne moze da promeni brzinu... Ono sto moze je ste da sedi u sedistu i eventualno da place ali to je to.

- Sto se tice argumenta oko otimanja dece zelim samo da naglasim da na nasu srecu vise ne zivimo u devedesetim i da je broj otete dece na godisnjem nivou oko 100 i to se najvise odnosi na roditelje koji nemaju starateljstvo, a svega 10-20 slucaja je bilo otimanja van porodice.
Tako da ukoliko nisi neki bogati biznismen ili sin istog nemas nekih velikih razloga za brigu da ce neko da protrci i da ti ukrade dete.

Ne znam da li si ti probao da razbijes prozor na modernim kolima sa laminiram staklima ali cigla nece zavrsiti posao. Treba ti ili razbijac za staklo ili nesto slicno tome sto znaci da si ti taj potez planirao, a ne impulsivno uradio zato sto ti se pruzila prilika.
--
Zasto stajem na stranu majke sa detetom:
1. Zato sto nije uvek lako naci nekoga da ti pricuva dete pa moras sa njim.
2. Zato sto ne mozes uvek svuda sa detetom, a tacka 1. je aktuvna.
3. Zato sto je dete mozda spavalo i nastavilo bi da spava da neko nije poceo da podize automobil i aktivirao alarm.
Znam "lose majke" koje redovno ostavljaju dete u zakljucanim kolima da spava kako ga ne bi budile da bi otisle do prodavnice ili neceg slicnog. Istina nija gradska sredina vec prigradska/seoska.

Ako ne možeš negde sa detetom onda i ne ideš , prosto i jednostavno.
Mala deca se ne ostavljaju nikad bez nadzora. Nikad. Ja moje nikad nisam ostavljao i uvek je neko bio pored deteta 24 h. A naročito ne u kolima. Naročito ne na ulici.

Puno stvari može da krene naopačke, čak dođe i do zapaljivanje vozila ili.....
Ni životinju ne ostavljaš zaključanu u vozilu a ne dete.

Što bi razbijao lamirano staklo kad se lako lome bočna stakla ?

bleja misli da se i bocna stakla lome podjednako tesko kao i soferka.

620011f949b472c1327aa530be365021.jpg

Hoce li neko stati na put vec ovim bolidima u mozak ako vec policija ne moze koja cak i stoji stalno premo puta i samo gleda. Lokacija ostrvo preko puta Waltera u Kraljice Marije. Svaki dan barem 2-3 retarda ostavi svoje automobile ovde i time blokira pogled na pesacki koji je odmah pored.

Moram opet

Retardi

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495776#p495776:28sk0lu3 je napisao(la):
Bulbulderac17 » 25 Nov 2017 11:05 pm[/url]":28sk0lu3]
620011f949b472c1327aa530be365021.jpg

Hoce li neko stati na put vec ovim bolidima u mozak ako vec policija ne moze koja cak i stoji stalno premo puta i samo gleda. Lokacija ostrvo preko puta Waltera u Kraljice Marije. Svaki dan barem 2-3 retarda ostavi svoje automobile ovde i time blokira pogled na pesacki koji je odmah pored.

Moram opet

Retardi

Ume da ih bude i 6 parkiranih (po 3 sa svake strane). Bezbednost pesaka ravna nuli.

А још плус колико видим регистрација је никшићка... Паметном доста.

Ту остављају кола и домаћи ретардирани инвалиди у мозак, а не само ови из ЦГ, такође буде ту по који из "њихове лепе" , из БЈРМ, БиХ, па и "гостујући радници" из Д, А, Ф, ЦХ, !!!

Našao parking mesto. Madjarske tablice...
3feb72c5689e9ba5c853290406fab766.jpg

Reklame i automobili na stanici GSP-a Tosin Bunar na autoputu.
DPUw9tBX0AArN5X.jpg:large

---------------
Inace parkiranje prikolica na javnom parkingu je zabranjeno, a za njihovo kontrolisanje je dezurna komunalna policija.

O JAVNIM PARKIRALIŠTIMA GRADA BEOGRADA
Clan 19.
Na javnim parkiralištima zabranjeno je:
Tacka v) Ostavljanje neispravnog ili havarisanog vozila, odnosno priključnog vozila bez sopstvenog pogona.

Imaju 2 kom kod sajma na trotaru i nikom nista
Treba tu print bahato parkirano i preljepiti

Поставили су и приколицу на паркинг (прво паркинг место, да би се што боље видело) у Булаверу Милутина Миланковићаодмах код граде пореског одељења Нови Београд ! Иначе је тај паркинг под наплатом, плава зона, а све се бојим да плаћа паркинг. Никако да одем да сликам и поставим слику, а вероватно ћу то урадити данас.

плава зона 150 дин дневно, тешко да ћеш наћи јефтинији простор за рекламирање.

Prijave postoje, za ovo kod Sajma je i ponovljena.

Ovo samo neko da odvuče na plato Skupštine grada, tada će sigurno neko reagovati za manje od 15 minuta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=498760#p498760:1n9vh6r7 je napisao(la):
Гага » Thu Dec 07, 2017 2:18 am[/url]":1n9vh6r7]Поставили су и приколицу на паркинг (прво паркинг место, да би се што боље видело) у Булаверу Милутина Миланковићаодмах код граде пореског одељења Нови Београд ! Иначе је тај паркинг под наплатом, плава зона, а све се бојим да плаћа паркинг. Никако да одем да сликам и поставим слику, а вероватно ћу то урадити данас.

Pa ova prikolica i oni kamiončići se već godinama parkiraju povremeno na tim mestima, samo za svrhu reklamiranja. Obzirom da zauzmu jedno mesto ne vidim neki problem, verovatno plaćaju dnevno tih 150 RSD.

Kamion je registrovano vozilo i ono po zakonu čak i sme da bude parkirano.
Prikolica sa druge strane ne sme biti parkirana na javnom parkingu.

Ja vidim problem u tom što je tokom letnje sezone bilo više prikolica na adi, a i ovako nema dovoljno parkinga.
Za razliku od divljih auto-placeva na javnim parkiralištima ovo je zapravo zabranjeno i kažnjivo sa 50.000 RSD.

Vrh