Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=400192#p400192:h943jwl7 je napisao(la):
operic » Ned Avg 07, 2016 9:20 pm[/url]":h943jwl7]taj put je deo saobracajne infrastrukture, asfaltiran,

Deo sabracajne infrastrukture privatne pumpe.
Pitao sam za misljenje na forumu. Misljenja se razlikuju.
Kao sto rekoh po meni nije saobracajno kulturno. Moze se uporediti kao voznja po sinama u Bulevaru ili Nemanjinoj.

Да је поколни Аркан жив, брзо би се то решило. :wink:
Ова бензинска станица је некада била његова, наравно не под овим именом (Авиа), а не знам како се некада звала !

Pa ne može baš da se poredi sa vožnjom po šinama ako postoji horizontalna ili vertikalna signalizacija koja to zabranjuje.

Mene kao vozača ne zanima da li je neka saobraćajnica privatna ako ne postoji neki znak (a i kako to mogu da znam?)

Ako nema znaka, ne vidim problem da skrenem tu.

Poslato sa telefona

Ovo govedo vec 100. put parkira u raskrsnici mini bus koji blokira raskrsnicu iako su ove ulice daleko od glavnih, prometne su. Samo cekam da se neko skuca zbog debilcine koja nece da plati parking negde. I to ima 2 mini busa pa ih naizmenicno parkira retard, jedan ovde jedan na drugi kraj ulice.

Kod mene na parkingu se stalno parkirao kamion. Nije mi toliko mnogo smeta0, ali od njega nisam mogao da vidim da li iza njega ima slobodnih mesta.

U Bulevaru Zorana Đinđića, između oš Duško Radović i Narodnih heroja su se parkirali autobusi. Zaklanjali su mi pogled jer tu volimo da sedimo.

Oba slučaja sam prijavljivao. Kamion je brzo nestao jer je bio parkiran non stop. Autobusi nisu bilu stalno parkirani, pa je trebalo malo više vremena da i oni nestanu.

Znači da prijave ovakvih stvari urode plodom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=400194#p400194:1x0xmr6m je napisao(la):
Bulbulderac17 » 07 Aug 2016 09:25 pm[/url]":1x0xmr6m]
Kao sto rekoh po meni nije saobracajno kulturno. Moze se uporediti kao voznja po sinama u Bulevaru ili Nemanjinoj.
sad kad si vec pomenuo voznju po sinama... da li moze neko da nam konacno razresi dilemu, ali po mogucstvu da potkrepi clanovima zakona :)
Jasno je da postoje znaci koji kazu da je tramvajska bastica namenjena samo za bus (eventualno negde i taxi), ali kako se ponasati kada takvi znaci ne postoje? npr u karadjordjevoj? rekao bih da tamo sme da se vozi u obe trake jer ne postoji znak za zabranu, a takodje je "bastica" u istom nivou kao i ostatak ulice, za razliku od nemanjine. mada opet, ne znam da li se igde u zakonu ogranicava kretanje po basticama, bilo da su izdignute bilo da su u ravni ulice...

20) tramvajska baštica je posebno uređen deo puta namenjen isključivo za kretanje tramvaja,

Ne mogu da nađem nešto drugo konkretno vezano za tramvajske baštice, ali mislim da ako postoji isprekidana bela linija između tramvajske baštice i ostatka kolovoza da sme da se uđe u bašticu.

https://www.google.rs/maps/@44.8065472, ... 6656?hl=en

E sada, da li je baštica i ako su šine u nivou sa kolovozom kao u Ruzveltovoj (gornji link)?

Sasvim zgodno mesto da nekome sa terase ispadne jaje, jabuka, štipaljka ili tako nešto...

Sent from my LG-H320 using Tapatalk

Tobneko dosao ovdje da ureduje i prijeti prvim postom

Ovo nikad nije bila zelena povrsina, niti ce biti koliko ja vidim jer gradsko zelenilo niti opstinska I gradska vlast nista ne rade samo peru pare, namestaju tendere, pune dzepove, I naplacuju kazne. 25 godina se ljudi parkiraju na tom mestu gde je astrodule ufotkao moj auto koji ne znam kojim cudom je ostao sam na tom delu. Uvek je to bilo neuredjeno mesto sa sutom I zemljom gde su ljudi poceli da se parkiraju sto 90tih godina zbog raznih obijanja automobila ako se parkira na predvidjeno mesto iza zgrada, a kasnije su ljudi primorani zbog nedostatka kapaciteta istog tog predvidjenog parkinga. Tako da smo opstinskoj vlasti pisali da preurede ovaj deo za parkiranje da prosire trotoar jer imaju mesta od zelene povrsine ispred zgrada, ali naravno to nikada nisu prihvatili tj trazili sulude zahteve sa potpisima peticijama I sl, da ne kazem drpaju im se pare pa im ovaj projekat nije interesantan jer nemaju koristi od njega.Grad I opstinu ko vodi bolje da se svi obesimo, dok neki profitiraju.

Ne pretim ja nikome samo kazem. Jer nema mesta toj fotki ovoj temi. A gospodinu koliko sam citao postove njegove sve mu smeta.

Obrisao sam fotku i ako mi pojasnjenje bas i nije jasno mada nije ni vazno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=400276#p400276:1zzor1nc je napisao(la):
operic » Pon Avg 08, 2016 4:16 pm[/url]":1zzor1nc]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=400194#p400194:1zzor1nc je napisao(la):
Bulbulderac17 » 07 Aug 2016 09:25 pm[/url]":1zzor1nc]
sad kad si vec pomenuo voznju po sinama... da li moze neko da nam konacno razresi dilemu, ali po mogucstvu da potkrepi clanovima zakona :)
Jasno je da postoje znaci koji kazu da je tramvajska bastica namenjena samo za bus (eventualno negde i taxi), ali kako se ponasati kada takvi znaci ne postoje? npr u karadjordjevoj? rekao bih da tamo sme da se vozi u obe trake jer ne postoji znak za zabranu, a takodje je "bastica" u istom nivou kao i ostatak ulice, za razliku od nemanjine. mada opet, ne znam da li se igde u zakonu ogranicava kretanje po basticama, bilo da su izdignute bilo da su u ravni ulice...

Da je zabranjeno voziti po sinama u Karadjordjevoj ulici siguran sam da bi to policajci iskoristili u svoju korist I zaustavljali vozace zbog toga, a hvala Bogu ima policije u tom potezu bas dosta. A sto se tice Bulevara, suludo je da pored tri kolovozne trake vozis jos preko sina, osim ako me planiras da se uparkiras negde, a za Karadjordjevu zamisli da ne moze da se vozi sinama kolika bi tek kolona bila vozila u ovoj jednoj traci. Ne znam ko se slaze sa tim.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=401002#p401002:1fhquqhx je napisao(la):
nesch_nbgd » 36 minutes ago[/url]":1fhquqhx]Vidim ovde da ima I dokonih ljudi koji vec tri godine raspravljaju na ovu temu I to aktivno. Cast izuzecima. Astrodule da si skinuo fotku koju si objavio sa bezanijske kose .... toliko...

Iskreno ne znam na koju sliku si mislio, a sa tvojih slika (po mraku) ne mogu da provalim koji je to deo BK.

No, Igor je skontao, tako da je to rešeno.

A šta je kome "dokono" to je vrlo subjektivno i o tome ne vredi polemisati (po toj logici, svi koji ovde pišemo smo dokoni).

Fotografija na kojoj je moj auto ufotkan sam u pitanju je zuti auto, za drugu fotku sto se ljudi parkiraju u krugu zgrade to se slazem da je bahato, ali opet ako nisi iz tog kraja opet ne razumes jer je nemoguce naci mesto za parkiranje oko zgrada jer izmedju ostalog od kad se samacki hotel Rad pretvorio u samacki hotel Milcije I stanicu MUPa pa su zauzeli ceo taj potez I nema mesta za sve stanare, ali to parkiranje u okviru zgrade tj parkica to se slazem da je lose I ne odobravam, ali ovo spolja je tako jer drugacije ne moze. Eto :)

Mozda sam malo grubo rekao dokon, ali covece ja procitao u par navrata kako ti sve smeta, nemoj biti neki mrgud, te ti smeta kamion, te ti smetaju autobusi jer nemas pogled iz parka ili odakle vec. Budi malko opusteniji, ove neke primere sto ljudi kace su mi na mestu kao onaj opel uz zgradu ili tvoja prva fotka iz kruga moje zgrade sto su ljudi usli u dvoriste zgrade I sl, to mi je na mestu zamerka, Ali nemoj bas sve da ti smeta zivot je divan :)

Meni je život lep, ne brini, a taj kamion i autobus su mi uvek bili u vidokrugu pa sam ih zato prijavljivao.

Da ne pričam da je taj autobus bio uvek parkiran ispred škole, blizu pešačkog.

Samo smatram da je vecina ljudi primorana da krse zakon o parkiranju, lepom ponasanju I slicno zbog nedostatka uslova nego sto su stvarno bahati, nekulturni I slicno, naravno da takve jedinke postoje, ali ipak gledam to sa te druge strane kada bi bilo uredjenije sve, ne bi bilo prekrsaja. Da ima dovoljno parking mesta u Bulevaru, ne bi ljudi ostavljali automobile preko sina, to pricam za Bulevar dok nisu premestili tramvaj po sredini. Mada ni tada taj postupak nisam odobravao. Ali eto naveo sam primer moje zgrade da jednostavno ne postoji resenje za parkiranje kada opstina nije obezbedila parking mesta za stanare, a pritom placas im porez, placas im takse prilikom registracije vozila I slicno. Isto tako I zidaju tj dozvoljavaju zidanje velikih zgrada u centru grada, a ne prave garaze za iste ili nemaju usliva za parkinge to samo kod nas ima, a ruse stare zgrade sa po par stanova, a sazidaju zbog atraktivne lokacije I bogacenja zgradu od po 30stanova I da svaki drugi stan ima auto, a neke porodice imaju I po dva automobila, pa gde je tu logika? Primer, ujak moj kad se preselio u zgradu na Crvenom krstu, je trazio da iznajmi kupi garazno mesto u svojoj zgradi, pitavsi ljude iz gradske uprave jer je zgradu zidao grad Beograd, dobio odgovor da su sva garazna mesta izdata I da nema mesta, kasnije je saznao da je jedan covek na nekom od tendera zakupio sva mesta po smesnoj ceni I sada naplacuje po 50e za garazno mesto, pa gde je pravda? Sve u svemu ja sam svojevremeno pisao mojoj opstini stalno za svaki problem koji imamo, te za cesme u parku, te za parking, te za sportske terene, te za deponije divlje I shvatio sam da samo kidam zivce I nerviram se, dok opstinski ljudi nista ne rade, a placeni su da rade u nasu korist, zato kazem, zivot je kratak I lep da bi se nervirali :) astrodule j.g izvini za "dokon" ali realno, ne mozes promeniti nista, I sad kapiram tvoj razlog vezano za te kamione jer si naveo pesacki I da je rizicno, sto koliko mi se cini nisi spomenuo u tvom postu, pa si mi zato zazvucao na penzosa kome sve smeta I koji sve prijavljuje, ali ovo saznanje vec menja stvar

Realno mi dosta toga smeta (kao nekom penzosu), ali mi ne smetaju obična vozila ako nema slobodnog parkinga u blizini.

BK ima problematičnih delova, ali ima i delova gde ima mesta, ali ne ispred zgrade, već 50-ak metara dalje. Ja prvi volim kad su mi kola vidokrugu, ali ako nema mesta, idem i 200m dalje.

Imaš primer kraja Ljubinke Bobić (ka groblju) gde se isti likovi parkiraju na zelenoj površini ili na trotoaru, a dole (preko puta) ima mesta, a naročito na onim parkinzima iza ugla ka velikom dečijem parkiću.

žao mi je igore što si poslušao ovog bahatog što smatra da je ok kršiti zakone i skinuo fotku.

Tu fotku treba na svakoj strani da okačimo da se vidi kako se bahato parkira.

Kod nas je rasprostranjeno misljenje da se kupovinom automobila odmah dobije i pripadajuce parking mesto, te ako istog nema onda je ok stati bilo gde jer eto.. nema mesta.

@astrodule
Ја не схватам што се ти правдаш у овој ситуацији.

Као и што се бришу слике.
Имали смо сличну ситуацију на теми о Савском насипу да бану бахати и крећу да наређују шта сме, а шта не сме.

Jahanje ostrvceta, ugao Narodnih heroja i M.Milankovića.

Pogledajte prilog 1

Ovde na drugoj slici se vide u pozadini napadači na bankomat u stelt modu na samo 5 minuta, iznad znak zabranjeno parkiranje, desno stajalište za 65 i 71, 10m napred parkinga koliko hoćeš, sad je plava zona pa ima mesta...

Vrh