Мене искрено чуди што ће се радити брза саобраћајница а не аутопут када није велика разлика у ширини и тиме ни у цени
Razlika između ap i brze je cca duplo gledajući finansije po km puta.
Мене искрено чуди што ће се радити брза саобраћајница а не аутопут када није велика разлика у ширини и тиме ни у цени
Razlika između ap i brze je cca duplo gledajući finansije po km puta.
Ugrubo, Smajli je 12 miliona evra po km, BG - ZR - NS je 19 miliona evra po km. Ali s obzirom kakva smo mizerija od zemlje, poređenje verovatno treba tražiti na drugom mestu. Ove dve deonice bi u teoriji trebale da budu idealne za poređenje jer su ugovori potpisani skoro u isto vreme, trasa prolazi kroz iste ravničarske predele, gradi se po jedan most preko Tise itd..Ako dobro razumem post iznad.
Smajli (brza) 170 km 2mlr eu
BG-NS AP 100 km 2mlr eu ne znam koliko para ide na par km brze i običnog puta Pejićevi Salaši - Žabalj, ali je neka je 100 mil eu što je 5% i ne utiče mnogo na rezultat.
Plastično ako prepolovim Smajli na 85 km, prepolovim i cenu na 1mlrd eu.
Ap od 100 km je 2mlrd eu.
Ja i dalje mislim da je cena ~ duplo veća po km AP nego brze čak si mi i ti u neku ruku to i potvrdio, tvoj matiš je na ~80%, ne znam odakle ti 40%?
Pritom na ovakvom terenu skidaš apsolutno sve nagibe jer ih nema, i jedno 80% radijusa.