Ne samo što nije autoput, nego nije precizno definisano ni da će svuda imati 2 vozne trake po smeru. Čak, iz teksta bi se moglo naslutiti da će put biti 1+1, sa dodatnim trakama na nagibima i kod ulivnih i izlivnih rampi.
Predlažem da se već sada pokrene rasprava i inicijativa u vezi najboljeg rešenja, pa da Lazarevac uradi Plan rekonstrukcije puta koji bude odabran i onda traži od države da on bude deo celog projekta.Ta trasa preko Šušnjara bi išla kroz već naseljeno područje i brdovit šumski teren,(imam rodbinu u Šušnjaru) druga stvar to bi iziskivalo veliki novac i nike realno očekivati izgradnju nove trase,treća stvar kamioni i šleperi bi je zbog konfiguracije izbegavali ili bi im bila znakom zabranjena zbog naseljenog mesta.
Po meni mnogo bolje rešenje za Lazarevac bi bilo proširenje puta od Naplatne rampe UB preko Stublenice i Radljeva do Velikih Crljena.
Zašto,pa zato što je ceo sadasnji kompleks industrije Vreoci,Kolubara,Baroševac,Crljeni severno od Lazarevca i bilo bi suludo da se ide na jug pa opet nazad ka severu to jest Beogradu. Da me neko pogrešno ne razume da je Beograd=Srbija ali gro svih tih aktivnosti gravitira ka gradu i taj put bi bio višestruko koristan.Dužina tog puta bi do Crljena bila oko 15 kilometara i još 10 tak km do grada=25km a varijanta Lazarevac ,Županjac,Ub bi bila oko 30 km jer teško da bi se oni odlučiii da prave put kroz Šušnjar posebno u ovim turbulentnim godinama za Lazarevac.
Prostorni plan za Lajkovac ima tu vezu od petlje na autoputu prema Lazarevcu, izgleda kao Obilaznica, ali ne znam da li se negde pominjala njena izgradnja u skorije vreme.Hm, a brza saobracajnica Valjevo-Lajkovac se produzava ili ne do Lazarevca?
Та траса апсолутно не долази у обзир, на појединим деоницама, једва има места да се два возила мимоиђу. Ако наиђе трактор, ту нема проласка, притом под таквим је нагибом да се зими не исплати ићи без ланаца.Ti si koristio Gugl kada si napisao da ima 16km do petlje, jer si je pogrešno označio na mapi. Ja sam takodje to koristio, ali u odnosu na tačnu lokaciju petlje i kružne raskrsnice na Ibarskoj magistrali : https://forum.beobuild.rs/threads/autoput-vožd-karađorđe-Šumadijski-koridor.4390/post-959551
Kakav je taj najkraći put koji koji je odabrao Gugl to je druga stvar, ali on može ili mora da se popravi jer vodi na Ibarsku raskrsnicu i petlju Županjac.
Pogledajte prilog 137728
Teško da će skoro doći na red jer kredite uzimaju na nivou cele deonice a posle Smajlija i Zrenjaninca(4 mlijarde) na red im dolaze nastavak Obilaznice ,nastavak ka Mačkatu i nastavak ka Dugoj Poljani i KG obilaznica koje svaka za sebe imaju lobiranja i valjane razloge.Posle toga na red će doći Ibarski brzi put,nastavak Dunavskog koridora itd a treba i sve izgradjeno održavati.Da li je realno očekivati da se u neko dogledno vreme izgradi deonica 2+2 od Malog Požarevca do Mladenovca, idealno sa obilaznicom oko Mladenovca jer rekao bih da takva opcija ne bi bila skupa obzirom da od Malog Požarevca do raskrsnice sa Avalskim putem na usponima već postoje 3 trake, što znači da je realno potrevno dograditi 1 ili 2 trake na toj deonici, plus deonica obilaznice oko Mladenovca što bi morali da se pravi od nule. Ali srećom pa je tu lagan teren.
Hvala na odgovoru. Nisam znao za taj put od Gornjeg Milanovca do petlje takovo. Je l se on gradi u profilu brze saobraćajnice?Jedan od pokazatelja koliko smo nesposobni je i put Od 10km od Gornjeg Milanovca do petlje Takove na koji su već svi zaboravili.Ovo parče od Malog Požarevca do Vlaškog polja je iste dužine i slične konfiguracije
Na usponu ima tri trake kao Mladenovački put,5km se gradi nova trasa sa nekoliko betonskih elemenata a 5 km se proširuje i ispravlja postojeći put.Hvala na odgovoru. Nisam znao za taj put od Gornjeg Milanovca do petlje takovo. Je l se on gradi u profilu brze saobraćajnice?
Zdravo svima. Da li neko ima informaciju kada kreće izgradnja ovog autoputa?
Sajt sam istražio. A ne vidim problem u tome što sam postavio istu temu. Možda oma nekih novih informacija, a kome smeta neka produži. PozdravMožda je bolje da prvo malo istražiš forum, a ne da odmah otvaraš novu temu, koja inače već postoji 4-5 godina
Našao bi šta si tražio, da si znao da se čovek zove Karađorđe a ne KaradjordjeSajt sam istražio. A ne vidim problem u tome što sam postavio istu temu. Možda oma nekih novih informacija, a kome smeta neka produži. Pozdrav
Daješ mi informacije koje ti nisam tražio.Ne znam da li znaš kako funkcionišu forumi
Kada imaš novih informacija onda napišeš na toj temi, a ne otvaraš novu temu sa istim nazivom.
Mislim da nije bitnoNašao bi šta si tražio, da si znao da se čovek zove Karađorđe a ne Karadjordje