Šta je novo?

Autoput "Požega - Užice - Kotroman"

Završetak dijela autoputa do Požege je isto jako velika stvar. Iako kasni, kada to bude pušteno, skratiće se put do Zlatibora još podosta. A to će biti za 7-8 mjeseci što je jako brzo.

Završetak dijela autoputa do Požege je isto jako velika stvar. Iako kasni, kada to bude pušteno, skratiće se put do Zlatibora još podosta. A to će biti za 7-8 mjeseci što je jako brzo.
To niko nije sporio, ali pričati o završetku AP do Mačkata, pa čak i do Zlakuse, a ne znati gde je ona. Zlakusa se nalazi sa suprotne strane od sadašnjeg puta i ne postoji ni jedan put kojim kamion sa prikolicom može da prodje, ako se izuzme put preko Potočanja. Davne 1976, puštanjem pruge Bgd-Bar, Zlakuse i sva ostala mesta sa druge strane pruge su ostala odsečena. Za pola veka nije uradjen prelaz preko pruge, a čuj sada ideje, biće za dve ipo, da bi se parcijalno pustio AP. Luda kuća.

Na onu traku iz Užica ka Zlatiboru, posle velikog tunela. Verovatno nisi tuda prošao zadnih pola godine, ali zato znaš do kada će biti auto-put gotov.
EXPO nesrećni je u maju 2027, odnosno 2 ipo godine od ovog momenta. Jedina šansa je da ga odlože ili pomere za 10 godina, plus minus 2-3 godine.
Mada i da neko na to pristane, biće nategnuto.
Na kraju, nema tu šta negativnog, već realnog.
Ma šta tu kukaš ko neka baba! Sve ide na dobro!

Imamo nekoliko objektivnih problema pre nego sto predjemo na subjektivne.
1. Mi smo Srbi a ne Kinezi i ovo je Srbija a ne Kina.
2. Put neće krenuti da se radi pre završetka puta do Pozege. Sto će u najboljem slučaju da se desi polovinom naredne godine. Dakle imamo godinu i po dana u najboljem mogućem slučaju. Od toga imamo dve zimske sezone kada ne može da se radi.
3. Nikada se u istoriji ove države nije završio tako ozbiljan projekat za tako kratak period.

A sto se subjektivnih problema tiče. Mislim da ni Kinezi u Kini ne mogu za tako kratak period da naprave taj put od nule.
Osim 2. su ti sve subjektivni problemi, ali nema veze razumeo sam šta si hteo da kažeš,...uostalom neka krenu pa ćemo pratiti...bitno je da je odlučeno da se gradi i jednog dana ćemo uživati u kompletnom autoputu.

Osim 2. su ti sve subjektivni problemi, ali nema veze razumeo sam šta si hteo da kažeš,...uostalom neka krenu pa ćemo pratiti...bitno je da je odlučeno da se gradi i jednog dana ćemo uživati u kompletnom autoputu.
Spinuješ debelo. Nema tu babe, deda, već surova istina. Od AP do Mačkata, do 2027 nema ništa. Najgore je to, što i ti u to neveruješ. Razlog tvog laganja, verovatno nije u neznanju već u nekom "višem" cilju, samo tebi znanom.
Već ako se baviš tim "poslom", potrudi se da naučiš mesta i sela o kojima diskutuješ. Bar to nije teško.

Ne sekiraj se imam idejno rešenje ispred sebe, ali ti voliš da ubacuješ drugima svoje reči da bi ispao pametan hehe džaba ti priča, inače znam skoro sva sela uokolo

Nego da nastavimo sa lepim vestima iz Zlatiborskog kraja, to sve povlači i nove autoputeve, puteve i uopšte razvoj kraja

Ne sekiraj se imam idejno rešenje ispred sebe, ali ti voliš da ubacuješ drugima svoje reči da bi ispao pametan hehe džaba ti priča, inače znam skoro sva sela uokolo

Nego da nastavimo sa lepim vestima iz Zlatiborskog kraja, to sve povlači i nove autoputeve, puteve i uopšte razvoj kraja
I šta bi na kraju, jel će biti AP ili ne? Nemoj sada sa Tomom Monom da mutiš vodu. Odgovori, veruješ li u to ili ne. Brzo prodju 2 godine, a trag o glupostima ostaje.

Neće se, na žalost, skratiti "podosta", već nekih 5-10min, kada nema gužve na petlji Požega. Ono što će se dobiti, a važnije je mnogo od tih 5min, je sigurnost na sada jako problematičnoj deonici kroz klisuru i posle do Požege.

Znači ti tvrdiš da će biti gotov do EXPA? Nema tu , za tebe, mene, veruješ li ili ne. Već da li će biti završen do 2027?
Prosto kao pasulj. Da ili ne. Pribeležimo odgovor i sačekamo ko nas laže.
Pribeležićemo tvoj odgovor da neće ni biti autoputa već samo livade, pa ćemo sačekati da vidimo ko nas ovde sve laže. Prosto k`o pasulj

Smara se tema...ovo će dobro doći, malo čistog i svežeg vazduha

Biće auto-put, naravno da će sa bude. Samo neće da bude do Expo niti Expo ima ikakve veze sa auto putem. Niti na ovoj temi treba da se diskutuju te dve potpuno nepovezane stvari.
Od sada kada budeš pisao takve budalastine ja ću da prijavljujem te poruke kao flejming i off topic.

Kako je subjektivni problem ako kasne 3 godine ? To je realan i istinit problem...

1730201350835.png

Vređanje inteligencije je prica o auto puto do Zlatobora sa rokom za EXPO 2027....Pa to niko nigde nije napisao...a put kasni pa kasni 3 godine....

Vređa nam inteligenciju kad neko brani nerad, nepoštovanje rokova, neorganizovanost, korupciju i nepotizam, jer ako Kinezi mogu da sagrade istu ovakvu deonicu od 30-ak kilometara za 1.5 godinu...o čemu pričamo? Da i dalje branimo neradnike i mutivode!

Poslednja izmena:
EU gradovi redom zabranjuju "stan na dan" izdavanje, što isto čeka i Beograd...oko EXPO27 ili pre. Što će preusmeriti investicione kupce na čisto turistička mesta, jer će im ROI pasti na 25-30 godina što je uobičajeno za mesečno izdavanje u gradovima. Usled te potražnje će i cene skočiti u turist.centrima (već su počele!). Povrat investicije tzv ROI je i sada bolji u turističkim centrima, naročito na Zlatiboru

Ponovio si bar 50 puta da put kasni 3 godine. Pa sta ako kasni, u Srbiji se radi 10 deonica, drzava se premrezuje putevima, generacijski projekti u pitanju.
Mnoge najave su date pre korone a i da nisu svako ko je ista u zivotu radio zna da uglavnom ne bude po planu ni vremenski ni finansijski.

@woona
На званичном сајту наше државе већ месецима стоји ово:
Capture.JPG

Овде је један форумаш сасвим озбиљно тврдио да је ово секретарица у министарству погрешила и да ће пут сасвим сигурно бити до Златибора пре Експо 2027.
И то се расправљао са људима.
И тај исти човек наставља са тим будалаштинама без пардона и срамоте.
Али теби смета када се саошти истина да пут до Пожеге касни 3 године а да овај до Златибора није ни започет?

I rekao ti je sam predsednik i min.građevine javno da se prebacuje građ.mehanizacija posle završetka Požege i nastavlja ka Sušici, a Sušica je odmah ispod samog Zlatibora. Pa su jedno vreme razmišljali da idu samo brzom saobraćajnicom od Požege, pa su i to odustali i vratili se na prvobitnu varijantu odnosno autoput. I sve si to mogao da vidiš i čuješ, ali ne, ti slepo veruješ samo onome što ti odgovara i naravno budalaštinama koje je neka kabinetska plavuša napisala, i sam nastavljajući istu budalaštinu od 3km da nam prosipaš!
I kad ti se kaže da Kinezi mogu da sagrade ovih 30-ak kilometara za 1.5 godinu ti se odmah setiš domaćeg subjektivnog faktora, valjda pravdajući našu neorganizovanost, nerad, korupciju i ostalo!

Jasno je meni da je najlakše reći: "Ma nema ništa od toga" ili "Sve je propalo"
Ali dok god ne shvatiš da moraš da tražiš i pritisneš domaće političare za ono što su rekli, kao što se radi svugde u svetu, očekuj da će te vući za nos kako oni hoće!

Znači može se, a da li će biti tačno ovako pratićemo čim krenu

Почнеш реченицу са рекао ми је председник и министар а онда у наставку текста пишеш о субјективним ставовима. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Ова три километра планирају да заврше до Експо 2027. и то је то. Сви даљи мокри снови које си ти измислио нису нигде ни саопштени ни планирани. А чак и да јесу ништа од тога.

Tih 3km su tvoji vlažni snovi o kabinetskim plavušama, zbog kojih veruješ u sve što napišu...budi pravi forumaš pa priznaj 😂

Vrh