Veliki Vracar
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 12.11.2009.
- Pohvaljen
- 4.043
Ne samo vikendice, već uhodani sistem apartmanskih naselja. Kažu da Golija ima ogroman potencijal, kao Zlatibor i Kop zajedno
Nadam se da ni jedna planina na svetu neće doživeti onakav arhitektonski kancer kao što je Zlatibor doživeo.Nekad davno pre 50 godina ni Zlatibor nije bio naseljen a onda malo po malo postade ozbiljan grad. Nebi me iznenadilo da i na Pesteru i Goliji krenu da kupujuju zemljiste i prave vikendice.
Bio sam letos na Goliji, prelepa planina. Mnogo veca od Zlatibora, jedina sreca je da je daleko od Beograda. Mnogo vise potencijala ima Golija od Zlatibora, ali se nadam da ce je zaobici i ostaviti ovu nedirnutu prirodu.Ne samo vikendice, već uhodani sistem apartmanskih naselja. Kažu da Golija ima ogroman potencijal, kao Zlatibor i Kop zajedno
Davno sam pročitao da Golija ima potencijal veći čak i od Kopaonika. Ne mogu da se setim izvora, reference, ali parafraziram da je u staroj Jugoslaviji u top 3 planine po potencijalu.Ne samo vikendice, već uhodani sistem apartmanskih naselja. Kažu da Golija ima ogroman potencijal, kao Zlatibor i Kop zajedno
Nije to problem, postavi im se privremeni zastupnik i odradi se eksproprijacija. Eksproprijacija je problem zbog (ne)rada lokalnih administracija.Mene, naprotiv, to i brine. Jer je moguće da će biti parcela koje imaju po par desetina vlasnika jer nikada nisu podeljene. Narod se iz tog kraja iseljavao u potrazi za boljim životom. Treba pronaći sve te vlasnike koji su verovatno raštrkani po belom svetu.
Golija ima više snežnih dana tokom godine od Kopaonika i veću količinu padavina, planina je jako pogodna za ski staze, ali je neiskorscena zbog losih puteva. Ceo projekat ski centra se priprema godinama. Dobro se zna čija je Golija. Biće ski centar najbliži autoputu.Dav
Davno sam pročitao da Golija ima potencijal veći čak i od Kopaonika. Ne mogu da se setim izvora, reference, ali parafraziram da je u staroj Jugoslaviji u top 3 planine po potencijalu.
Videćemo, ne sumnjam da će biti veoma popularna u narednih 10 godina, možda čak i ranije.
Deonica je ravna ali je mnogo veći problem što posle Boljara nije ravna, jako težak teren.Nije to problem, postavi im se privremeni zastupnik i odradi se eksproprijacija. Eksproprijacija je problem zbog (ne)rada lokalnih administracija.
Koliko ima beše km od Duge Poljane do Boljara? To je relativno ravna deonica, zar ne?
Dav
Davno sam pročitao da Golija ima potencijal veći čak i od Kopaonika. Ne mogu da se setim izvora, reference, ali parafraziram da je u staroj Jugoslaviji u top 3 planine po potencijalu.
Videćemo, ne sumnjam da će biti veoma popularna u narednih 10 godina, možda čak i ranije.
Ko?Odavno se zna ko će graditi po Goliji....
Celu Goliju je asfaltirao Novi Pazar Put, dovoljno...
Evo prvog snimka trase deonice do Duge Poljane /preskocite prvu polovinu/. Moram priznati da sam vrlo prijatno iznenadjen da se odustalo od prvobitnog CIPovog projekta sa pedesetak tunela.
Ovo je novi Projekt doniran sredstvima Kineza I vrlo impresivno deluju tuneli / dva od gotovo 3,5km/ zatim zaista neverovatn niz, gotovo neprekidan, od mostova.
Definitivno teze nego I ono sto je upravo izgradjeno u Cg. Ono sto ostaje muka u zeludcu je cifra zbog koje zaista treba progutati zabu, pogotovo u ovakvom trenutku.
I na kraju da najavim da sam dobio slike iz Munjinog, pa cu ih sutra postaviti!