Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Posto pisete o prolaznim vremenima do CG, evo da informisem mog rodjaka Krcana koliko traje putovanje izmedju Beograda i Pljevalja. 😀
Juce sam dosao iz Pljevalja (start ispred Rudnicke uprave) do Kanarevog brda za 4h i 02 min. Prilikom ulaska u BG isao sam obilaznicom do Orlovace gdje sam se iskljucio i onda niz Rakovicu do Kanarevog, ukupno 335km.
Prije desetak dana od Kanarevog do PV vozio sam 3h:56min. Valja napomenuti da na okupatorskom granicnom prelazu Jabuka nije bilo zive duse u oba navrata, dakle bio sam jedini sa kolima i odmah sam prosao. Do Uzica oko 2h voznje, toliko isto i do PV, Nova Varos je na oko sat vremena i od UE i od PV, pod uslovom da nema slepera koji usporavaju.

Pricali su mi po PV carsiji da ima kamikaza koji stizu PV-BG za 3 i po sata. Sto je luda voznja, mada ko vozi do Novog Beograda moze za 3h:45 ukoliko je saobracaj protocan.

Interesantno da sam vozio u januaru istu deonicu i to kroz Cacak jer nije bila otvorena Pakovrace- Preljina za 3h:55min, rano jutro pa jos nedjelja bila, nidje zive duse, cini mi se da sam iz BG krenuo u 4h.

Jednom je ovdje Krcan pominjao da bi nama Pljevljacima bilo najbrze preko Bosne posto se prosiruje magistralni put PV- Cajnice. Mene interesuje kakav je put izmedju Nove Varosi i Ivanjice, to bi bilo idealno jer ko zna kada ce stici do Boljara i CG da idemo preko Bijelog Polja i Slijepac Mosta, a i bezveze da idemo na BP ka Beogradu?
 
Oduševljen sam vašim prolaznim vremenima na tim deonicama, obzirom da ni ja ne poštujem ograničenje a vozim do Priboja preko 4 sata. u 90% slučajeva, a neretko i skoro 5. Verovatno kao i svi vikend posetioci u rodni kraj krećem u špicu.

Kao najbrže prolazno vreme ikada uzimam 4:20 do Banovog brda IBARSKOM i Priboj - Čačak 1.50minuta. Obe deonice pre nekih 12-13 godina, automobil GOLF 2. :D
 
Apsolutno! Baš sam i napisala u nekoliko postova iznad. Ko je morao da na Ibarskoj mili za 2 šlepera i ko je morao više od 2x da skrene i vozi bankinom( jesam tacno rekla?) zbog ludih preticanja zna sta pricam.
Ja znam jos jednu sortu koja ide Ibarskom: zbog Kala 🤷‍♀️ tako se zove? Ima i onaj Braco jel da?
Bez zezanja, kada bi neko kod Obrenovca negde napravio takvu kafanu , čestit bi ostao.( jeftini obroci, ogromne porcije, parking)

@Kurogane1 👏👏👏 nama toliko treba iz Pž do Boke, ali samo vožnje, bez pauza, mislim da i duže vozimo, ma sigurno.
Jesi ti rekao da voziš Škodu Rapid? Kažu " da škoda valja bila bi mercedes", ali tvoja verov ide kao zmaj, svaka cast.
Nadam se da nisi ti bio jedan od onih koje pljujemo u postovima kako preticu i voze 🤣?
Od mene "hvala" za objavljene utiske i piši i povratak i kako ti se cini, meni se bas dopada kad vidim razlicite savete i iskustva.
Htedoh juče da napišem to za kafane, ali me mrzelo. Svaki put kad nisam išao ap u proteklih 2 godine išao sam zbog ručka, ali i to samo delimično, isključujući se ili uključujući u Lajkovcu. Ali, ipak je to gubitak vremena, pa nije loša varijanta ni svratiti u Merak. I pored rasterećenja autoputem od Stepojevca do Orlovače je gust saobraćaj, prosečna brzina pada, a pažnja mora da bude na maksimumu.
Vremenom će valjda početi i da niču objekti pored autoputa gde moći slavno da se ruča.
Zanimljivo bi bilo da neko uzme i sredi onaj zamak sa kulom na onom nekom suvoborskom visu. Trebalo bi da je dovoljno udaljen od puta da ne bude preskup, a opet blizu da se lako napravi pristupni put. Jesina mana mu je što bi se teško prihvatili goati iz suprotnog smera, a oni su važniji
 
Napisah da je 6 sati efektivna voznja trajala a pauzirao sam da doruckujemo i popijemo kafu jedno 45 min tako da je ukupan put trajao duze normalno.
Nisam jurio uopste osim eto od Pakovrace autoputem isao sam po 10-15 km km preko ogranicenja -mi nemamo autoput pa kad na njega stupim od srece me ponese malo kad je put suv i kad nema guzve.
Nedelja rano ujutro sam krenuo i na putu nidje nikog:)
Da škoda rapid od 1000 kubika ali ima nekakvu turbinu motor pa ide solidno brzo.
Svaka čast. Zgazio si to lepo. Od Ue do tog dela Bgd treba 2h i koji minut, a to znači da si Pg - Ue savladao za ispod 4h. Pretpostavljam da si vreme uzeo sa borda koliko je auto bio uključen, pa je u to ušlo i zadržavanje na granici, koje čak i da si pravo stao na rampu, sa usporavanjem, dva šaltera i ubrzavanjem, odnosi ipak desetak minuta. Impresivno.
 
Otvaranje za potrebe kampanje. Smem da se kladim da neće dotaći tu deonicu dok do požege ne završe
Apsolutno tako!
Pisao sam o tome pre neki dan. Otvaranje je samo za potrebe kampanje, a već smo viđali da će proći i 2 godine do stvarnog početka radova. Predstava za lakoverne. Ni trasa nije u potpunosti definisana, osim tačaka spajanja na oba kraja.
Može da otvara radova koliko hoće, taj put završen otvoriti neće.
 
Mene interesuje kakav je put izmedju Nove Varosi i Ivanjice
Ako misliš na varijantu magistralnog puta 29 do Sjenice, pa onda put 21 do Ivanjice - onda da ti kažem da je ovaj prvi vrlo korektan (ali to je planinska trasa preko Zlatara, nepogodna za prebrzu vožnju), a drugi (od Sjenice do Ivanjice) je takođe korektan, ali vidno lošiji od ovog prvog, skorije rekonstruisanog.

Iskreno, ne vidim to kao sjajnu varijantu u bilo kom pogledu od Pljevlja.
 
Poslednja izmena:
. Svaki put kad nisam išao ap u proteklih 2 godine išao sam zbog ručka, ali i to samo delimično, isključujući se ili uključujući u Lajkovcu. Ali, ipak je to gubitak vremena

Za sve koji idu sa AP, imate na oko 1.5km od izlazne rampe za Obrenovac ranč "Sava". Prilično dobra klopa (svakako daleko iznad standarda ovih sa ibarske koji su kilograme mere lošeg mesa, zamenili za kvalitet pripreme onog bar pristojnog) i dobar ambijent. Ima i veliki parking. Takođe, u samom Takovu, nepunih 1km od ulaza na AP (na samom velikom parkingu memorijalnog kompleksa Takovo) imate prilično solidnu kafanu, za etno priču. Samo malo dalje, u Savincu, imate i jednu čuvenu (mada je po meni ova prva ipak bolja, iako manjeg renomea u narodu). Oba predloga su na ispod 5min od AP, ko ima tag ni toliko...
 
Za sve koji idu sa AP, imate na oko 1.5km od izlazne rampe za Obrenovac ranč "Sava". Prilično dobra klopa (svakako iznad standarda ovih sa ibarske koji su kilograme mere zamenili za kvalitet pripreme) i dobar ambijent. Ima i veliki parking. Takođe, u samom Takovu, nepunih 1km od ulaza na AP (na samom parkingu memorijalnog kompleksa Takovo) imate prilično solidnu kafanu, za etno priču. Oba predloga su na ispod 5min od AP, ko ima tag ni toliko...
2-3 km od petlje Takovo, u selu Savinac ima dobra kafana, sa kvalitetnom klopom. "Kod Miće".
 
Da, editovao sam upravo post, dok si ti pisao. Po meni je "kod Miće" ipak slabija od ove takovske alternative. Ima dug renome, ali slabija. Probaj ovu prvu, iskreno ćeš se obradovati...
 
Da, editovao sam upravo post, dok si ti pisao. Po meni je "kod Miće" ipak slabija od ove takovske alternative. Ima dug renome, ali slabija. Probaj ovu prvu, iskreno ćeš se obradovati...
Kafana u Savincu je samo za čiste mazohiste, koji su spremni da žrtvuju svoje dostojanstvo zarad dobrog obroka. Ja sam sve, ali zahtevna mušterija nisam, i kad je meni usluga bila kriminalna, onda stvarno...
 
Ako misliš na varijantu magistralnog puta 29 do Sjenice, pa onda put 21 do Ivanjice - onda da ti kažem da je ovaj prvi vrlo korektan (ali to je planinska trasa preko Zlatara, nepogodna za prebrzu vožnju), a drugi (od Sjenice do Ivanjice) je takođe korektan, ali vidno lošiji od ovog prvog, skorije rekonstruisanog.

Iskreno, ne vidim to kao sjajnu varijantu u bilo kom pogledu od Pljevlja.
Hvala na odgovoru. Mislio sam zapravo izmedju Prilike - Nova Varos preko Kokina Broda, ukoliko to nije makadam?
 

Prilozi

  • Screenshot_2022-03-16-12-52-36-012_com.google.android.apps.maps.jpg
    Screenshot_2022-03-16-12-52-36-012_com.google.android.apps.maps.jpg
    55 KB · Pregleda: 212
Nije makadam ali to je put kojim ideš samo ako ideš u Ivanjicu, ne znam zašto bi to radio sebi. Težak brdski put sa serpentinama.
 
Hvala na objasnjenu Stex_PB...razmisljao sam o alternativnim putevima za PP, PB, PV kad se zavrsi ova deonica autoputa do Pozege (nisam optimista da ce u dogledno vrijeme uraditi nastavak do Duge Poljane ili pak do Mackata) a da se ne ide preko Cajetine, pa vidjeh da postoji ova veza Prilike- Nova Varos ali kao sto rece losa je i komplikovana...
U sustini Zlatibor je tebi i meni neizbjezan kada vozimo za PB i PV, i na kraju sasvim je ok.
 
Vrh