Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Bez da se pravim pametan, stvarno nije pametno stajati na autoputu u zaustavnoj traci bez potrebe, a izlaziti iz vozila, još manje pametno. Molim vas da to ne radite ubuduće :) Možda je čak i kažnjivo zakonom, ali to je manje bitna stvar, ja govorim iz drugih razloga. Čak ni danju, po suncu, u idealnim uslovima.
Da se meni desi kvar na autoputu, izašao bih iz vozila isključivo sa prslukom, gledajući da nema vozila blizu, ako ne mogu da popravim, seo bih u kola, vezao se, i čekao pomoć. U slučaju nekog težeg incidenta, paljenja vozila ili slično, preskočio bih bankinu, sklonio bih se skroz van autoputa, što bliže ogradi, i čekao pomoć.
Bez preke potrebe nemojte stajati na autoputu, molim vas :)
 
Uh, stari put Čačak- Kraljevo jeste manje pritisnut policijom- to da. Ali ima kamikaza. Baš zbog manjeg opterećenja, često stisnu gas, a i dešavale su se strašne nesreće i tuda. Svakako, lep put, ali za oprez.

Čestitke za jubilej. Želim svima da nam do Boljara treba znatno manje stranica foruma 😀
 
Poslednja izmena:
Moja ocekivanja su bila velika jer sam bio lud i mlad, ali ni u snu nisam ocekivao da cemo posle 12 godina i 1000 stranica teme biti u Pakovracu. Ocekivao sam da ce to ici barem duplo brze, moralo je.
Ti si svojevrsna legenda na ovoj temi, čovek mozda nije toliko aktivan, ali je tu!
Bas je deprimirajuce kad kazes da je 12g proslo...ali evo malo " sunca"- 2016.je otvoren za saobracaj prvi deo i za " kratkih" 6g imamo 130km AP.
Ono sto je svakako jasno je da se mnogo lakse putuje i lakse zivi pa tebi i forumasima zelim da se polako pomeramo ka CG, da Moravski bude zavrsen, pa polako.
Sve znam sta bi mi rekli, ali na svecanoj 1000.str hocu samo da istaknem pozitivno. Cak i da je AP planiran samo do Cacka, svi su osetili poboljsanje, cak i oni koji dalje od Zlatibora! Zato, živeliiii 🥳🥳🥳
 
Ne mogu da odolim a da se ne zahvalim svakom, bas svakom forumasu koji je izrazio i najmanje interesovanje pracenjem ove teme. Naravno pogotovo onima koji su doprinijeli aktivno sto komentarima i misljenjima i naravno fotoreportazama snimcima sa mreza, snimanjem dronom i svakim drugim mogucim doprinosom.
Malo je neskromno, ali i ja sam licno ponosan na moj skromni doprinos. Pogtovo kad pogledam statistiku i vidim da je Avgust i Septembar 2019, bio najaktivniji period od kada je tema otvorena. Drago mi je da sam upravo bas tada ovde postavljao reportaze iz Brancica, sa "glinene" i sa mosta preko Save kod Obrenovca!
@prostorni planer ako ti je bar uteha ti se vozis Milosem , a ja se jos nikada nisam provozao, bar ne zvanicno otvorenim deonicama iako sam ih malte ne "prepesacio" sve redom.
Jos jednom nek nam je srecan ovaj nas "Beobuild familija" jubilej od 1000 stranica👏🍷🥂🎂🇷🇸
 
Poslednja izmena:
Сад можемо тему да назовемо:
1645083375194.png
 
Evo da se i ja osvrnem na ovoj jubilarnoj stranici malo unazad, a i unapred.
Da, 1000 srana, super tema, da je zajedno sa nastavkom Surčin-NBg imala bi i više ali ok. Pošto će trajati bar još 4-5 godina do Duge Poljane, želim joj još puno kvalitetnih informacija, mada s obzirom da se posle Požege smanjuje promet i br forumaša odatle koji bi mogli izveštavati, a većini nas postaje daleko da obilazimo, moguće da će ostatak imati manje strana iako smo tu negde tačno na polovini po broju puštenih kilometara.
Najvažnije da se do kraja ove godine završe Surčin-NBg, krak Lajkovac-Valjevo, Bg obilaznica do Bubanj potoka takođe kao jedan krak od Surčina, sledeće počne Požega-Duga Poljana, eventualno pusti do Požege i krak Preljina-Kraljevo. Teško da će svi ti rokovi biti ispoštovani, ali sa njima je najveći deo infrastrukture celog ovog kraja i šire, kompletiran, i moće će da pruži odlične uslove života.
 
Ti si svojevrsna legenda na ovoj temi, čovek mozda nije toliko aktivan, ali je tu!
Bas je deprimirajuce kad kazes da je 12g proslo...ali evo malo " sunca"- 2016.je otvoren za saobracaj prvi deo i za " kratkih" 6g imamo 130km AP.
U pravu si Miro, bukvalno 6-7 godina nisam pisao nista na ovoj temi, slabo i na forumu, a bio sam aktivan bas negde 2010.- 2013. onda je dosla ekonomska kriza, sve se usporilo, Beobuild je presao na drugu formu, plusevi, slike sve je uglavnom nestalo i to me nekako smorilo i samo sam pratio forum cesto bez logovanja.
U pravu ste i za auto put, sta sad kakvi uslovi i podneblje nije to ni tako lose. Jos da zavrse narednih 5 godina moravski i do Pozege ne mora dalje ni da se gradi opet je bolje i brze. Mozda ja imam prevelika ovekivanja, jer zelim uvek bolje i brze, ali sta je tu je.
 
Poslednja izmena:
Sem tvog prvog posta otvaranja ove teme druze, koje je kao sto kaze Mira legenda, jos vazniji je tvoj zdrav razum. Posebno na ovoj temi gde ima velike politicke manipulacije. Meni licno znaci da na ovoj temi ima forumasa koji se trude da sacuvaju svoj razum i pored velikih napada propagande kojima neki podlegnu. Takodje, kad si duze od 10 godina na temi, cujes svakakve price i izostris iskustvo da mozes bolje razdvojiti sta je realno a sta spinovi. Imacemo sad u predizbornoj kampanji jedan takav spin: vidite da je pusteno 10km Preljina-Pakovrace, a neki ne veruju da se gradi 1200km. Onaj koji ne zna ce reci da, eto dokaza da se gradi, sta ovi mrace, a ti ces druze zdravog razuma reci svaka cast, ali 10 od 1200 je manje od 1%. Tako da, postovanje:sesir:
 
Poslednja izmena:
Hvala Earth, i ja jako cenim misljenje i informacije mnogih forumasa, da ne nabrajam da nekoga ne izostavim. Jako puno pametnih i kvalitetnih ljudi ovde ima i puno se moze cuti i nauciti. Hvala vam. Svako sa IQ preko 90 ovde zna da razdvoji zito od kukolja...
@Perkan - Na stranici 1200 ce otvoriti do Pozege, moje predvidjanje prolece 2024, negde prvi maj. Moravski prate na drugoj temi. Mislim da ce do Krusevca za 15 meseci otvoriti, a druge deonice za 3-4 godine.
 
Срећна свима јубиларна 1000. страна :)
Ево на Google maps су пустили Live traffic на Прељина-Паковраће.
cacak.jpg

Нажалост, из неког разлога Google maps ову дионицу барем за сад не препознаје као аутопут (исто као и Прњавор-Лакташи) и неизвјесно је да ли ће то икад исправити.
cacak2.jpg
 
Srećna 1000. stranica!

Realno će biti manje pisanja sada neko vreme, osim ako ne bude ažurnih snimaka, fotki i informacija.
Ova obilaznica oko Čačka je bila najpristupačnija deonica svima, a i Putevi Srbije su non stop davali snimke.

Ali neka bude do Požege kasno proleće 2024., ja zadovoljan.
 
Pa, dobro, kad već još ima mesta na jubilarnoj stranici, da se i ja upišem. :D

Uzgred, na budućem izlazu u Prilipcu nema vidljivih radova, sem neposredno kod tunela
 
Поздрав свим форумашима, напаравили сте ову тему оним што јесте! Што се тиче наставка радова, не сумњам у кинезе и њихове кредите. Сумњам у способност наше бирократије и брзине поштене експропријације. Моравски неће више од годину до годину и по каснити! Тако да ће крајем 2024-те бити милина возити. Надам се да до тада неће кренути шорка у европи и све зезнути! Како год било напредка има, с обзиром на цену чудо би било да је другачије!
 

Prilozi

  • 273865438_483922493439419_3839186026906853111_n.jpg
    273865438_483922493439419_3839186026906853111_n.jpg
    31,9 KB · Pregleda: 156
Evo i mene sa čestitkom!
Za 150 stranica, eto nas u Požegi. Zato, da požurimo da to ispišemo.
Mnogo duže nego što sam član, čitao sam i pratio ovde šta se događa. Pravo zadovoljstvo je družiti se sa vama ovde.
A danas prođoh celim Milošem i ponavljam ono što sam rekao za novu deonicu posle prve vožnje. Asfalt je grub.
A od Lajkovca ka Ubu poslednja 3,5km u raspadu. Još jedan ozbiljniji sneg i mraz učinili bi ga neprohodnim, bar desnu traku.
Jutros su nešto radili u traci ka Bgd, posle Uba. Dvoja kola, tri čoveka sa prslucima u levoj traci i više od 2km čunjeva. Čemu onda toliki čunjevi?
Da me nije omela neka kamionska nezgoda ispredcŽeleznika, od Ue do Nemanjine potrošio bih 2h 10'. Tempomat na 118, sa dva tri ubrzavanja do 140 i 70 - 80 kod radova. Sasvim, sasvim dobro, ali može i za manje, jer su me od Požege do Čačka davili neki kamioni
 
Ljudi, pridruzujem se cestitkama, nisam u pisanju previse aktivan ali citam stalno. Prosao sam sad u ponedeljak ovo sto je do sada uradjeno, Resavska ulica granica SRB/CG 3 sata i 45 minuta, prije sam za 3 ipo sata stizao do Uzica. A nije da nije bilo guzve nakon silaska sa autoputa. Kada puste ovaj patrljak kod nas (ali i zavrse taj pristupni put od Kolasina za koji kazu da nece biti prije decembra, ako i tada bude) bice BG-BR nekih 6 sati (iskljucujem mogucu guzvu na granici i slicno)
 
Čestitke s moje strane :)
I naravno zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos temi na bilo koji način.
Kad smo kod teme, sinoć sam prošao iz Beograda do Ivanjice, preko Pakovraća, Požege...
Od Sajma tačno 2h 15 min vožnje, nešto malo iznad ograničenja ali na autoputu max 130 km/h, magistrala 60-80.
Nestvaran osećaj je preskočiti Čačak i stvoriti se u Pakovraću za 5-6 minuta...
Spojevi asfalta kod tunela mi se čine malo neravni, ne znam zašto se više ne potrude.
Onaj deo kod Uba je sve gori za vožnju, ulegnuće se baš dobro oseti i asfalt je neravan.
Moj utisak je da je ubedljivo najbolji deo od Lajkovca ka Ljigu, em je ravan kao pista, asfalt odličan, bez greške.
Idemo dalje ka Požegi pa ćemo videti :cool:
Živeli :gobb:
 
Vrh