Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

ljikaca":3rh8zdka je napisao(la):
Da to I rade al slabo nspreduju, mislim na Krstacko polje

Jel moze tu da bude problem Bjelica ako se opet izlije pa da poplavi kamp ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imaju nove satelitske slike. Glinena nastavlja da se asflatira deo kod odmorista ,ostali se nasipaju ,na petlji oni delovi. Nista nije novo raskopano....

Vide se promene na delu do Surcina,ali je super sto sad vec imamo nekoliko tacki da pratimo radove do Pz. Veovatno ce se uskoro videti pripremni radovi za tunel Trbusani.

Gugulica":2f3mipmo je napisao(la):
Earthmoving":2f3mipmo je napisao(la):
Taman htedoh da pitam jel prva slika nadvoznjak ulaza u Jakovo, kad Krcan lepo objasni da jeste, onda je za malu proslavu pustanje saobracaja kroz taj nadvoznjak.

Krcan rece da je to nadvoznjak pre ulaza u mesto Boljevci, mesto posle Jakova. Crvenom sam obelezio taj nadvoznjak a nadvoznjak pre ulaza u Jakovo je zelenom obelezen.

file.php
I dalje ostajem pri svojim tvrdnjama! To je nadputnjak iznad puta ka Boljevcu , ako sumjas, pogledaj moju reportazu od pre mesec dana :sesir: nadputnjak koji si ti obelezio na ulazu u Jakovo izgleda potpuno drugacije!

KrCan":3jo30y4z je napisao(la):
I dalje ostajem pri svojim tvrdnjama! To je nadputnjak iznad puta ka Boljevcu , ako sumjas, pogledaj moju reportazu od pre mesec dana :sesir: nadputnjak koji si ti obelezio na ulazu u Jakovo izgleda potpuno drugacije!

KrCane nista tebi nije bilo upuceno vec Earthmoving jer je shvatio da je nadputnjak iznad puta ka Jakovu a ne ka Boljevcima.

Ali evo sad vec kad si rekao da su nadputnjaci potpuno drugaciji, nije me mrzelo da trazim slike iz tvoje veoma profesionalne i zahtevne reportaze, pa te sada molim da mi objasnis zasto se razlikuju nadputnjaci ? Prve 3 slike je nadputnjak pre Jakova a ostale dve slike je nadputnjak pre Boljevaca ? Zasto nisu radjene po istom principu ?

Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

Gugulica":1har7msv je napisao(la):
Prve 3 slike je nadputnjak pre Jakova a ostale dve slike je nadputnjak pre Boljevaca ?

Ipak, prve 2 slike pre Boljevaca a ostale 3 slike pre Jakova. KrCane oprosti, nikako ne mogu da skapiram zasto atacuje slike odpozadi.

Gugulice hvala i tebi na trudu, naravno da si odmah ukapirao sta je sta, no ja mozda nisam najbolje konstatovao! Kacio sam slike obicno onako kako se krecem po trasi, ali posto i u povratku napravim po koju dodatnu fotku, onda to po nekad malo zkomplikuje reportazu, bude malo komfuzno.
Zasto se razlikuju ova dva nadputnjaka? Na nadputnjaku na ulazu u Jakovo, horizontalna ploca je izgradjena od greda i obe trake su zasebne jedna od druge, pod poprilicno velikim uglom nagiba, koje prave krivine AP na tom mestu. Dok je nadputnjak ka Boljevcu ravna ploca, koju su izlevali bas taj dan kad sam pravio reportazu. Drugo ova krilca betonska su potpuno razlicita. Kod prvog su simetricni iidenticni na obe strane po dva, dok kod ovog prema Boljevcu je po jedan sa desne strane pri ulazima pod tupim uglom, a sa druge leve strane ih nema. To ustvari diktira ugao kojim se nasip naslanja na nadputnjake tj kako trup trase prilazi nadputnjaku.. Hvala jos jedared! :lol:

Hvala KrCane za pojasnjenje. Mada mi nije onda bas najjasnije zasto su samo napravili jedno krilo na nadputnjaku pre Boljevaca ako ce tu ici nasip. Sta je onda sa drugom stranom ? Da li ce druga strana ici na stubove ? Ali mozda sad i previse pitam :)

Mira dobro primeti kod odmorista se ozbiljno crni .Tako da dva najveca dela koja se rade su pod asfaltom sigurno samo prvi sloj ali ostali dolaze brzo.

Zasto previse pitas? Sve sto nekom nije jasno zadovoljstvo mi je ako mogu pomoci! Problem je sto ja nisam kompetentna strucna osoba, svo moje znanje je laicko, vizuelno i eventualno ono sto me nauce strucni ljudi. Boljevacki natputnjak je pozicioniran tako da pod odredjenim uglom polukoso, prelazi AP preko puta za B, tako kad se prilazi iz pravca od Surcina leva strana AP je mnogo bliza lokalnom putu /pod mnogo manjim uglom se naslanja na nadputnjak/ i tu je neophodno ono krilce da zaustavi trup puta da se ne odronjava na lokalni put. Sa druge strane je ugao daleko veci, pa ne postoji opasnost da se stropostava ili odronjava AP na lokalni put! Kad trasa vec jednom predje nadputnjak, onda je sa druge isto to, ali obrnuto! Pogledaj na GE i mislim da ces lakse razumeti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636941#p636941:16i77fum je napisao(la):
Darko78 » Sun Jul 07, 2019 10:32 am[/url]":16i77fum]Mira dobro primeti kod odmorista se ozbiljno crni .Tako da dva najveca dela koja se rade su pod asfaltom sigurno samo prvi sloj ali ostali dolaze brzo.

Juče čuh novi rok je 15-ti August što nije sasvim nerealno po ovim saznanjima ?

Ako tako bude častim sebe jednom vožnjom do Ljiga, tj. Rajca, odma sledeći dan :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636961#p636961:2j00cues je napisao(la):
vlasta » Ned Jul 07, 2019 10:49 am[/url]":2j00cues]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636941#p636941:2j00cues je napisao(la):
Darko78 » Sun Jul 07, 2019 10:32 am[/url]":2j00cues]Mira dobro primeti kod odmorista se ozbiljno crni .Tako da dva najveca dela koja se rade su pod asfaltom sigurno samo prvi sloj ali ostali dolaze brzo.

Juče čuh novi rok je 15-ti August što nije sasvim nerealno po ovim saznanjima ?

Ako tako bude častim sebe jednom vožnjom do Ljiga, tj. Rajca, odma sledeći dan :)
Vlasto,a @Krcan je kao realan rok dao mart 2020,pa kome vise verujes?
Znam da snimci pokazuju da se.ovo sve da zavrsiti,ali 6x su slagali,vise verujem KrCanu. A i on bi covek voleo da gresi. Samo mi je licno drago da se nakon skoro godinu dana neki delovi zavrsavaju,red je da ta 2,5km budu pod asfaltom.

Uz duzno postovanje Krcana ali mislim da je tu debelo omanuo, ogromna je razlika izmedju 15. avgusta i marta. Ne vidim sta bi to radili do marta 2020 kad su poceli da asfaltiraju poslednju deonicu. Mozda i ja gresim evo videcemo uskoro ko je bio upravu. :)

Mislim da potencijalni problem moze biti u dodatnim delovima AP koji bi morali da se rade ispocetka. A mislim da ce to proveravati nakon sto ovo zapoceto zavrse.

Bicete svi u pravu oko pustanje jer ce se vrv pustiti 15 avgusta i odmah ce krenuti zatvaranje traka zbog daljih radova i tako do sledeceg leta ili jeseni. Ali opet kazem ako treba da se zrtvujemo da sve bude odrsdjeno kako treba jos gofinu dana neka bude tako. Sta mozemo utaditi u medjuvremenu? Pa evo ja vam savetujem da prijavljujete bezobrazne vozace mupu. Bilo da imate kamericu za saobracaj bilo mobilni slikajte bezobraznu voznju na Ibarskoj i preko Topole i saljite. Znam da MUP gleda svoj mejl. Sad sam prijavio 4 vozila koja su isla u makazice preko pune linije i u slepu krivinu uz Rudnik. Bilo je kolona od 5 kamiona a vozaci su postali kamikazr. Sva sreca pa nije bilo nikoga iz suportonog smera. Iskreno sam se nadao da ce neki od tih bezobraznika podleteti pod kamion i sleteti u provaliju. Dokle vise???!!!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636883#p636883:37k6o7vw je napisao(la):
Gugulica » Sub Jul 06, 2019 10:31 pm[/url]":37k6o7vw]
ljikaca":37k6o7vw je napisao(la):
Da to I rade al slabo nspreduju, mislim na Krstacko polje

Jel moze tu da bude problem Bjelica ako se opet izlije pa da poplavi kamp ?

To niko ne zna, al mnogo je prpusta bilo u izgradnji . Nadajmo se da nece

Ljikaca upravo postao omiljeni forumas! :D Hvala puno na informacijama. Kad mozes postavi neke slike. Mozda ne svima ali meni su omiljeni postovi sa slikama i video zapisima. Posto vec neko vreme pratim redovno sve postove najbolji napredak se vidi na istim. :wink:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=637046#p637046:1ko4mfqz je napisao(la):
blagic » Ned Jul 07, 2019 3:54 pm[/url]":1ko4mfqz]Ljikaca upravo postao omiljeni forumas! :D Hvala puno na informacijama. Kad mozes postavi neke slike. Mozda ne svima ali meni su omiljeni postovi sa slikama i video zapisima. Posto vec neko vreme pratim redovno sve postove najbolji napredak se vidi na istim. :wink:
cim sledeci put budem isla u tom pravcu slikacu, Mada Lucani nisu daleko od Cacka.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=637046#p637046:1yze9lkk je napisao(la):
blagic » Ned Jul 07, 2019 2:54 pm[/url]":1yze9lkk]Ljikaca upravo postao omiljeni forumas! :D Hvala puno na informacijama. Kad mozes postavi neke slike. Mozda ne svima ali meni su omiljeni postovi sa slikama i video zapisima. Posto vec neko vreme pratim redovno sve postove najbolji napredak se vidi na istim. :wink:
C,c,c, eeeeee moji -Niko,KrCane,Earth, Stara Mo,ostali.... kako se zasluge zaboravljaju ! Strasno strasno! Srami se,to nije lepo!

Salu na stranu ,nije daleko ni od Pz,ali sad tu ni nema mnogo da se slika osim zemlje,i ja cu sigurno biti aktivnija na tom delu ,ali dok se krene sa radovima. Cak sam u procesu ubedjivanja sofera da se po nekad ide preko Markovice da bi videli izgradnju AP.
A @Ljikaca deluje da radi u ovoj oblasti pa ce biti super i svaka dojava.
Ako cemo pravo ,najaktivni su sa slikama bili oni kojima po najmanje treba ovaj ap,zato ko god ima auto i vreme moze da se provoza i pomogne. A ovi Cacani da se aktiviraju tamo gde ce biti tunel Trbusani ,da ne dolqzimo i tamo da pratimo radove umesto njih!

@MiraC kao sto rekoh, najvise volim postove sa slikama i video zapisima i uredno ih sve pohvaljujem. :kk:
Kad krenu radovi na Loznica-Novi Sad za sve radove blizu Sapca imacete redovne izvestaje. Obecavam. :grand:
Edit: naravno, ne na ovoj temi :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=637030#p637030:2ic4llws je napisao(la):
msksim1 » Sun Jul 07, 2019 3:10 pm[/url]":2ic4llws]... Bilo da imate kamericu za saobracaj bilo mobilni slikajte bezobraznu voznju na Ibarskoj i preko Topole i saljite. Znam da MUP gleda svoj mejl. Sad sam prijavio 4 vozila koja su isla u makazice preko pune linije i u slepu krivinu uz Rudnik. Bilo je kolona od 5 kamiona a vozaci su postali kamikazr.

A ti voziš i slikaš, a i podsticeš korišćenje mobilnog za volanom ?!

vlasta":v3628r4s je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=637030#p637030 je napisao(la):
msksim1 » Sun Jul 07, 2019 3:10 pm[/url]":v3628r4s]... Bilo da imate kamericu za saobracaj bilo mobilni slikajte bezobraznu voznju na Ibarskoj i preko Topole i saljite. Znam da MUP gleda svoj mejl. Sad sam prijavio 4 vozila koja su isla u makazice preko pune linije i u slepu krivinu uz Rudnik. Bilo je kolona od 5 kamiona a vozaci su postali kamikazr.

A ti voziš i slikaš, a i podsticeš korišćenje mobilnog za volanom ?!

Послато са SM-G925F помоћу Тапатока

Vrh