Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Zamislite kako bi Zorana i Drobnjak komentarisali da je ova deonica u Srbiji.

vlasta":1d0y7y0g je napisao(la):
>> Vec objavljeno na drugoj temi ali jako zanimljiv video.
>> https://youtu.be/Ws9ZKKcFOaw

... ma to nije ništa spram najteže deonice u Evropi, našoj Grdelici.

:mrgreen:
Sve je to za diskusiju, naravno ne za laika kao sto sam ja. Ipak, na ovoj CG deonici ne vidim ni jednu deonicu gde bi mogli imati probleme sa klizistima kao sto je bio slucaj u Grdelici. Koliko sam ja, kao laik, razumeo najveci problem u Grdelici je traljavo odradjen prvobitni projekat. Kao sto jedan moj drugar, koji je saobracajni inzenjer, rece: najveci je problem sto te projekte rade ljudi koji sede u kancelariji, uzdajuci se u povrsno odradjene analize.

Krcane, kad kazes obratite panju na znakove, mogu nam puno reci, pa kad vidimo da je od Obrenovca precrtan na, tabli: Lajkovac, Ljig, Cacak, ali da Ub nije, da li mislis da to govori da ce se uskoro pustiti od Obrenovca do Uba? Tj da ce biti parcijalnog otvaranja, bez glinene?
Inace, divna reportaza :) Sto se mene tice, stavi I ovde ako budes na najduzem mostu, nece tema propasti zbog jednog off-a.

Nisam gradjevinski inzenjer ali jesam inzenjer tehnologije i masinstva pa razmisljam analiticki: ne celokupnoj ovoj deonici od surcina do preljine, da li ima jos nesto problematicno sem glinene deonice? Onda dalje: da li je utvrdjeno sta je sve problem na glinenoj? Da li su utvrdili ili svakim danom otkrivaju nesto novo? Da li su sposobni da otkriju nove probleme ako ih ima? Hajde da kazemo ok, nece se put pustiti pre 01 juna 2020. Da li ce do tada sve biti uradjeno kako treba? Koji je onaj prevoj tj udubljenje sa prethodne slike pred krivinom? Da li cemo posle pustanja puta svake godine imati problema sa pukotinama i udubljenjima i procepima i svake godine radovi u sred sezone? :bash:

Ja mislim da je ta signalizacija tako postavljena pred novu god. kad su hteli da puste parcijalno .Kad su po snegu asfaltirali ukljucenje u Mislodjinu.I onda poslednjg dana pred pustanje sve blokirali.Isto je bilo i u Ljigu sa barijerama.
Ovaj Drobnjak u jednoj recenici spomene 15 oktobar i 15 avgust.Koji haos i bruka od nesposobnjakovica.

Da, svi kritikuju Drobnjaka, ukljucujuci I javnost, I Vucica par puta u polušali, ali meni prijatelj koje je preko 40 godina u putarstvu, I zna I Drobnjaka, I direktore svih putarskih firmi, kaze oni tesko mogu naci nekoga boljeg od njega. Ili u najboljem slucaju da ima svega par ljudi koji imaju znanja za takvo mesto. Kada se pogleda koliko smo gap imali oko 90ih u izgradnji, pa ko je sve privatizovao putarske firme od 00ih, pa odlazak starih kadrova posle 80ih, pa ove likove koji se malo-malo smenjuju u vodjenju Koridora I Puteva... mozda to sto prica da je takvo Trenutno stanje, I nije nelogicno.

Dako bas tako, tvoja predpostavka je ustvari tacan odgovor zemljanom i drugima, ali sam to namerno naglasio, jer je i meni zapelo za oci! Najveci problem je ustvari to sto vlada totalna konfuzija! Pa tako svi ovi rokovi koje s vremena na vreme lupetaju od najnizih do najviseg, su ustvari pausalne proizvoljne zelje, koje nemaju za cilj da nam kazu istinu, vec lupetaju da bi frizirali sramotu i politicki samopromovisali, sebe, stranku itd! Nije njima ni malo lako! Stanje na trzistu rada je uzas, ove vece kompanije iz proslih vremena su kao dinosaurusi u moderno vreme, neprilagodjene, neprestruktuirane i potpuno nesposobne da zavrse bilo kakav ozbiljniji posao u ugovorenim rokovima i obavezama! Naravno tu su i finansije, ma kako se to predstavljalo, pare tesko stizu do racuna, cak i kineski krediti se prethodno filtriraju i filtriraju, i dobro cede dok stignu na 1naplatu!
Ali ipak arogancija, bahatost, neprofesionalnost i on uzasna rak rana naseg drustva da ovde opstaju podobni na ustrb sposobnih, e to je nesto sto pomera zdrav razum! Kad se jos tome doda da je uvek licni interes iznad opsteg, pa partijski interes iznad bilo kog drugog, dodje se tu gde i jesmo!
Ako vam je za neku utehu jedino cu vam reci da ni zapad ni blizu nije to sto je rasprostranjena percepcija u glavama nasih ljudi, vec nesto sto je mnogo losije nego sto se vidi! Cveta materijalni svet, bez imalo dusevnog zadovoljstva i imate uglavnom price koje se zavrsavaju sa dosta depresivnim krajem! Obicno ljudi postanu vrlo materijalno bogati, sa razrusenim porodicama, otudjenjima itd, tako da se to na kraju zavrsava dosta depresivno, nazalost! Vrlo je tesko odrzati taj prirodni balans na dve noge, pod ogromnim naletom izopacenih vrednosti! Ako tu uspete, onda zivot postane zaista prelep, bez obzira na rezime, sirotinju, bogatstvo /materijalno/ itd... odosmo daleko van teme, izvinjavam se!

Ima li ijedna pumpa na tih 90km gotovo završenih na A2 od Obrenovca do Čačka?

KrCane,ja cu tebe da se setim kad jednom budemo iz tunela izlazili ,pa onaj pogled na Ljig... . Vrlo cesto se setim tih slika i kako ce biti lepo kad budemo mogli da obiđemo Ljig,semafor i sve ovo sad bude samo uspomena. Zapravo ,kad god gledam tunel iz pravca Ljiga pomislim " Blago onom Krcanu, on je vec tamo prolazio". A mi nikako. I sve mi ovo postaje toliko odvratno. Tako bih volela da uputim nekoliko probranih reci ministsrtvu gradjevine i onima koji su odlucili da ovako sporo rade glinenu. Najvise onako- oci u oci-. Nadas se kao bu**** ,nadas se nekom napretku,nekom boljitku i tako godinama

Ako malo detaljnije pogledate, videce te Motornu testeru ostavljenu! To me podsetilo na jednu ponocnu setnju u Tokiju kad sam na radnim autima redovno na karoserijama vidjao boxse od Makita alata u sred noci, a da nikad nikom palo na pamet nije da nesto ukrade! E sad zamislite da kod nas ostane neki pick up pun alata sa sirom otvorenim vratima, sta bi ujutru nasli! :grand:

KrCane,srecan put. Verovatno su u kafani preko puta na pauzi ,zato stoji alat :lol:
Da li su postavljeni semafori izmedju Cacka i Pozege ,naravno oni izmedju Ue i Zlatibora su i dalje izgleda aktivni?
Cujem u Meljaku po nekad kolone od po 10km....
Srecan put svima.
P.S. ako sve ovo ne ucini da se ljudima smuci odlazak u CG na more i krenu za Grcku - ne znam sta ce!
Samo fale radovi izmedju Ue i Pz i sve smo pokrili!

Miro budi optimista evo samo sto nije stigo(kad ce tacno niko ne zna ) autoput do Čačka a onda sve skoro do Zlatibora rehablituju.Tako da ce od proleca sledece god. biti milina vozit.Malo optimizma .
Samo sto je ovo trebalo da se desi ima dve god.

E moj Dare.... pa oni izmedju Ue i Pz nisu nista zavrsili . Jos fali asfalta,a od prosle godine stoji. I onda ne moze da krene od marta kao sta je pricano ,nego u sred sezone,tj tek cekaju da rade.

Danas rece Drobnjak da krecu i bice i na toj deonici 3 semafora da zavrse onu bruku vecinom nedistaje zavrsni sloj.

Danas je tacno mesec dana otkako su poceli radovi. Ja se nadao da onio vec uveliko rade na tunelima kako su najavljivali....a oni jos ni kamop nisu zavrsili....uhhhhh

Vrh