Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Darko,ma slažem se ne može po snegu,ali cela 2018 godina je prošla, a ima delova gde se satelitski čini ( možda grešim) da se jako malo izgled tla promenio.
A i što se tiče snega, ne znam u februaru koliko ga je i bilo tamo kod vas u Bg, ako ćemo pravo - mesecak dana je manje više ok vreme,red je da se već vide pomaci. Ovom dinamikom ja ne znam dal će da stignu,ali možda tu krenu radovi malo brže ko zna.
 
Nista nam ne preostaje nego da čekamo Ertha rekao je da ce pravit reportazu za 2-3 nedelje.Satelit mozemo koristit kad imamo predhodno slike pa uporedit sa njima kad vec znamo sta je uradjeno. I onda otprilike uporedit . Miro kad dodje predsednik u tvoj kraj mozda nesto i kaze vise...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=606877#p606877:115ru53a je napisao(la):
MiraC » Čet Mar 07, 2019 3:37 pm[/url]":115ru53a]A ti njemu verujes ?!
Kako me lepo nasmeja . I kad zavrse ja necu verovat sigurno duzi vremenski period...posle svih obecanja i rokova.
 
Hteo sam u toku ove radne nedelje to da odradim, treba mi ceo dan, ali nisam uspeo, pa cekam sledecu povoljnu priliku Dare... Nemam sad bas neki ni motiv jer je 99% isto kao i prosli snimak, u tunel ne mogu uci, tako da sto se tice Obrenovac-Ljig ostaje da se vidi samo parce oko tunela i glinena, a ako je po satelitu, onda ni tu nema nekih kolosalnih razlika. Dakle treba ceo dan sustinski za dva mala parceta. E sad, sto se tice Surcin-Obrenovac, tu verujem da ima vise pomaka, ne samo oko mosta nego i deo ka obilaznici, on je nekako sakriven od ociju javnosti, a prosli putpre oko 4 meseca sam se bas iznenadio kolko je trasa vec bila nasuta materijalom i koliko je bilo masina. Ok, ono sto svi tu mogu videti je petlja Surcin i nadvoznjak iznad pruge, i mozda zaista ona ide malo sporije kako su neki izvestavali, kao mozda i drugih par nadvoznjaka (tamo na ulasku i posle Jakova), ali ostali delovi su dobro isli i delovalo je da komotno mogu da budu asfaltirani u drugoj polovini ove godine. E sad, jedno je sto mogu, a drugo kojim tempom ce nastaviti...
 
Da u pravu si jedino ima smisla deonica Surcin-Obrenovac da se snima .Ostalo nema potrebe gubit vreme bio je snimak glinene iz helikoptera od pre neki dan i sve jasno.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=606893#p606893:9qn4b0jc je napisao(la):
Earthmoving » Čet Mar 07, 2019 4:54 pm[/url]":9qn4b0jc]Hteo sam u toku ove radne nedelje to da odradim, treba mi ceo dan, ali nisam uspeo, pa cekam sledecu povoljnu priliku Dare... Nemam sad bas neki ni motiv jer je 99% isto kao i prosli snimak, u tunel ne mogu uci, tako da sto se tice Obrenovac-Ljig ostaje da se vidi samo parce oko tunela i glinena, a ako je po satelitu, onda ni tu nema nekih kolosalnih razlika. Dakle treba ceo dan sustinski za dva mala parceta. E sad, sto se tice Surcin-Obrenovac, tu verujem da ima vise pomaka, ne samo oko mosta nego i deo ka obilaznici, on je nekako sakriven od ociju javnosti, a prosli putpre oko 4 meseca sam se bas iznenadio kolko je trasa vec bila nasuta materijalom i koliko je bilo masina. Ok, ono sto svi tu mogu videti je petlja Surcin i nadvoznjak iznad pruge, i mozda zaista ona ide malo sporije kako su neki izvestavali, kao mozda i drugih par nadvoznjaka (tamo na ulasku i posle Jakova), ali ostali delovi su dobro isli i delovalo je da komotno mogu da budu asfaltirani u drugoj polovini ove godine. E sad, jedno je sto mogu, a drugo kojim tempom ce nastaviti...
Zemljani pozovi se na Krcana, 100% ulaziš u tunel.
 
Hehe da, Krcan je slao odlicne slike iz tunela, da ne bi njih, gotovo da ne bismo ni imali uvid sta se unutra desava. Mogao bi ja unutra uci I preko Shangdonga, a I sef tunela iz Energoprojekta je brat moga poznanika ali ne volim da trazim usluge, plus volim da ostanem anoniman. Tako mozes nezavisno I da kritikujes I da hvalis. Kada ti neko licno ucini, onda je teze da kritikujes ako ce ga to doveti u neprijatnu situaciju. Imali smo slucaj na bratskoj temi ovde, Igor I jos neko zna o cemu je rec. Da ne duzim previse. Vi pratite, ne racunajte previse na mene, a ja ako I kad mognem nek bude iznenadjenje :) Videcemo...
 
Petlja Surcin rapidno napreduje. Satelitski snimak od 06.03.




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Veliki pozdrav svim clanovima foruma. Pratim forum nekoliko godina, ali nikako da vam se i zvanicno pridruzim. Zeleo bih prvo da pohvalim sve clanove, koji se svakodnevno trude da daju svoj doprinos ovom forumu, i da pomognu svim ljudima koji zele da budu u toku sa gradnjom u nasoj zemlji, da to i ostvare. Svaka vam cast!
Pridruzio sam vam se da bih zajedno sa vama komentarisao desavanja, trazio odgovore na neke moje nedoumice, a nekad mozda i nekome od vas pomogao da resite neke, posto sam iz te struke(do duse, zavrsio sam konstrukcijski smer, ali mi ni putevi nisu akroz strani).

Cesto se komentarise da petlje sporo napreduju, sto za sada , vizuelno, jeste tacno, ali gradnja petlji ce dosta da se ubrza kada budu zavrseni stubovi i naglavne grede. Kako videh na satelitu, veliki broj grednih nosaca je izliven, i nalazi se pored buducih petlji, dakle ceka se zavrsetak naglavnih greda, i onda ce montaza ici relativno brzo, e tada ce se videti veliki napredak za kratko vreme(nadam se :) ).
Jedva cekam najavljeni snimak Earthmoving-a sa ove deonice, Surcin-Obrenovac, jer bas navijam da konacno nesto bude uradjeno u roku, kako bi bar malo izvukli prosek :)
 
"Gradjevinar" dobro nam dosao! :sesir: Bice nam zadovoljstvo tvoji strucni komentari, pa se nadamo da se neces ustrucavati da das i ti svoj doprinos! Drago mi je da si se javio ovde u niskogradnji u infrastrukturi, ali na beobuildu ima toliko tema da zaista mozes uzivati ako si gradjevinac, a i ako i nisi , kao napr mnogi od nas! :p
 
Pozdrav svim forumašima. Pratim ovaj forum već par godina i rešio sam konačno da se priključim. Ovu temu pratim sa posebnom pažnjom, pošto veoma često idem ka Crnoj gori. Naravno kao i svi ovde, želim da što pre završe ovaj pravac. :roll:
Ja sam aktivan već par godina na SSC pod imenom Stefan-SRB, u sledećem postu nove informacije o radovima. :sesir:
 
Slike od juče, tunel Brančić kod mesta Dići. Klik na sliku za veću rezoluciju.
Postavili su bandere za rasvetu, kao i konstrukciju za elektronsku signalizaciju.
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3

Sa nadvožnjaka kod Ljiga, postavili su na jednom delu u desnoj traci drugi sloj asfalta :) Bandere sa sve sijalicama 8)
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1


U daljini oblažu kosinu sa crnom folijom, sa druge strane ka Bg-u je gotovo sve obeleženo i horizontalno i vertikalno, naplatna rampa za sad bez konstrukcije, još sredjuju put ka selu Brančić. Novina je da su postavili tablu za pogrešan smer kao u Hrvatskoj, barem sam ja tamo vidjao.
10636001-226.jpg


Toliko od mene :sesir:
 
Dobrodoslica.
Lepe slike ovo ce brzo da zavrse a i most ide dobro .
 
Dobrodoslica.
Par slika sa petlje Obrenovac i novogog kruznog puta gde ce biti odvajanje za privemen ulazak na autopu.
 
Odličan snimak, Earth, hvala ti na njemu, jedva čekam tvoju stručnu analizu!
 
@Earth svaka cast, sve pohvale :)

Ne zamerite :) , nisam strucnjak, ali meni ovo izgleda kao nova glinena po izgledu nasipa, nevideh nesto cvrsce sto ce da drzi autoput na duze, poput nekog kamena, cementa ili sljunka. Verovatno gresim :)
 
Od poslednjeg snimka prosla su 3 meseca i to zimska mrtva sezona .Ali kinezi su bas radili posebno betonske radove i ja sam pozitivno iznenadjen.
Earth ce bolje da objasni ipak je bio na terenu.
Meni deluje ok.
 
Најбољи снимак до сада, Еартх-е који си ти краљ и цар, а тек да си председник... :D :mrgreen: :kk:
 
Dobrodošlica novim članovima i od mene!

Earthmoving, bravo i veliko hvala za snimak ! I ja jedva cekam analizu radova!
 
Vrh