Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Danas sam bio na carini u Pozezi i kinezi su prebaceni da rade tunel ispod Kadinjace ka Bajinoj Basti. A sef radnika ili sta je vec potvrdio je bar sto se zna da nece skoro krenuti radovi ka Arilju , Ivanjici bar dok se Expo ne završi. A tako smo nekako i mislili ali nadam se da nije u pravu.
A posle Expo...sve na naplatu...tek onda nece biti

Na mapi u prilogu se moze videti precizna pozicija buduce petlje Ivanjica na dnu polja u Prilikama. Dosta korisnih informacija o tri varijante prolaska trase kroz Radaljevo I Dubrave I kompromisu koji je postignut sa mestanima I projektantima.

Sta je tacno bio problem oko prvobitne trase? Pretpostavljam. preveliki broj objekata predvidjen za rusenje?

Da, imaš u prilogu, po prvobitnoj trasi trebalo je da se sruši oko 90 kuća i 100 pomoćnih objekata, sada po novoj zgradi oko 3 stambena objekta.
To je poljoprivredni kraj, ljudi imaju hektare imanja plus pomoćne objekte, male firme, hale itd.
P.S. Inače, za ljude koji nisu upoznati Radaljevo je selo u Prilikama odmah do magistralnog puta Ivanjica Arilje

Da li da idem sjutra preko Zlatibora i Uzica na AP ili da okrenem preko Prilika i Arilja pa na Gorobilje(AP), u Kokinom Brodu bih bio oko 11:00 ?
Pitam zbog radova na putu Arilje - Ivanjica.
Ja sam pre dva meseca išao iz Arilja do Prilika i tada sam čekao na 6 ili 7 semafora jer su radovi u toku. Rade kvalitetno (Strabag) ali sporo.

Trenutno se gradi nova Cemprom-ova betonjerka u Milićevom selu na 1KM od kružnog toka u Gorobilju. Po meni to je dobar znak da se planira nastavak radova. Nadam se da će prvo krenuti prema Užicu.
Jesi mislio na ovo?
1760614924292.png

Za sve koji planiraju ka Ivanjici put da znaju da se zatvara zbog asfaltiranjaPogledajte prilog 255436
Ako sam dobro shvatio asfaltiraće se samo nedeljom, i to asfaltiranje će trajati skoro godinu dana. Dakle svake nedelje će biti asfaltirano par stotina metara puta uz potpuno zatvaranje. Meni kao laiku ovo deluje totalno čudno, može li neko stručan da objasni da li je ovo uobičajena praksa?

Tako se BDP drži visokim, a opet, radovi se plaćaju iz kredita.
Trenutno je prazna obilaznica oko Pž, nema možda puno ljudi na Zl i sa njega, verov međusezona pa se vidi manje vozila.

Da li sve funkcioniše u tunelima, table, upozorenja duž trase?

Molim vas pazite kad izlazite iz tunela, trenutno je u Pž 3 stepena, magla gusta kao testo, temperatura niska, možda i da promenite gume ako idete za Zlatibor jer je oko 0 skoro svaki dan.

Srećan put

Kljucna recenica je:
"Obustava saobraćaja se vrši u subotu 25.10.2025. zbog nepovoljne vremenske prilike najavljene za nedelju 26.10.2025. (kiša)."

Vrh