Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Danas sam bio na carini u Pozezi i kinezi su prebaceni da rade tunel ispod Kadinjace ka Bajinoj Basti. A sef radnika ili sta je vec potvrdio je bar sto se zna da nece skoro krenuti radovi ka Arilju , Ivanjici bar dok se Expo ne završi. A tako smo nekako i mislili ali nadam se da nije u pravu.
A posle Expo...sve na naplatu...tek onda nece biti

Na mapi u prilogu se moze videti precizna pozicija buduce petlje Ivanjica na dnu polja u Prilikama. Dosta korisnih informacija o tri varijante prolaska trase kroz Radaljevo I Dubrave I kompromisu koji je postignut sa mestanima I projektantima.

Sta je tacno bio problem oko prvobitne trase? Pretpostavljam. preveliki broj objekata predvidjen za rusenje?

Da, imaš u prilogu, po prvobitnoj trasi trebalo je da se sruši oko 90 kuća i 100 pomoćnih objekata, sada po novoj zgradi oko 3 stambena objekta.
To je poljoprivredni kraj, ljudi imaju hektare imanja plus pomoćne objekte, male firme, hale itd.
P.S. Inače, za ljude koji nisu upoznati Radaljevo je selo u Prilikama odmah do magistralnog puta Ivanjica Arilje

Da li da idem sjutra preko Zlatibora i Uzica na AP ili da okrenem preko Prilika i Arilja pa na Gorobilje(AP), u Kokinom Brodu bih bio oko 11:00 ?
Pitam zbog radova na putu Arilje - Ivanjica.
Ja sam pre dva meseca išao iz Arilja do Prilika i tada sam čekao na 6 ili 7 semafora jer su radovi u toku. Rade kvalitetno (Strabag) ali sporo.

Trenutno se gradi nova Cemprom-ova betonjerka u Milićevom selu na 1KM od kružnog toka u Gorobilju. Po meni to je dobar znak da se planira nastavak radova. Nadam se da će prvo krenuti prema Užicu.
Jesi mislio na ovo?
1760614924292.png

Vrh