Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Iz pravca Beograda je veći problem naplatna rampa... ovaj vikend opet je ENP bio levo umesto desno i nije moglo da se priđe traci od vozila koja su čekala da ručno plate putarinu...

U tom smeru je valjda jedina alternativa da se ide kroz klisuru (Pakovraće izlaz), zar ne?
Pa može tako, ali opet može biti gužva na požeškoj petlj, jer se uključuju na magistralni put ka Užicu vozači koji su sišli sa auto puta u Prilipcu, mada u ovom slučaju magistrala ima prednost, tako da je teže ovima što čekaju uključenje.
Jedna od alternativa o kojoj smo ovde često pisali je da se posle isključenja u Prilipcu okrene ka Arilju i dalje prema Ivanjici. Pre Ivanjice u mestu Prilike se skreće desno i preko Katića (pored planine Mučanj), kroz Močioce i Jasenovo dolazi do brane Kokin Brod gde se vraća na magistralu ka moru, na jedanaestom kilometru od Nove Varoši. Deonica je solidna, pisale su već kolege, najgora deonica je od Jasenova do Kokinog Brda gde je asfalt sa mnogo zakrpa, zreo za potpunu reparaciju.
I da, zaboravih, radovi su na putu ka Ivanjici ima dosta semafora, pa i to treba uzeti u obzir.

Znači definitivno suvozač sa Google Maps i ovim forumom je neophodan :)

edit: hm, nisam ljubitelj CHTGPT ali da li je neko probao da zatraži odgovor od njega? To bi bio jedan primer korisnog korišćenje takvih alata.
Google Maps, Waze + Chat GPT (kao dopuna, neka informacija).
Slao sam svojevremeno par upita o deonicama i imam utisak da nema ažurirane informacije (verovatno koristi resurse sa weba).
Da repliciram sam sebi, pisao sam svojevremeno ovde o rekonstrukciji puta Arilje Ivanjica, a od juče imam update za Ivanjica - Sjenica (vest sa sajta Puteva Srbije):
Screenshot_20250805_184939_edit_164767515638863.jpg

Ako neko putuje da zna šta ga čeka.

Valjda uparen sa G-maps i Waze ide Gemini, pošto je Google-ov. Navodno može da pita aplikacije o stanju na putevima.
ChatGPT ako nije plaćena verzija, mislim da nema smisla koristiti uopšte.
Možda nije loše otvoriti temu na ovome, o navigacijama i glasovnim AI asistentima u vožnji.

Ajde pitajte ChatGPT kako Google prepoznaje nove puteve. Živo me zanima.
Svaki put kada se otvori nova deonica ista priča. Čeka se ministarstvo.

Ovo za Google i (ne)prepoznavanje novih puteva, može i posebna tema da se otvori. Jel mora baš svaki put ta diskusija? Pisano je već nebrojeno puta zašto je to tako. Nikome se ne dopada ali realnost je takva. Ne možete se osloniti na Google Maps kad su novi putevi u pitanju i to je to.

Vrh