Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Hvala na odgovoru.
Da, ustvari taj deo bi mogao da bude alternativa ako je gužva od Ramaxa, barem Ariljska petlja da se preskoči.
A ako bi kolona bila tamo negde od Rasne, možda bi ipak bila bolja opcija desno kod kafane Putnik tj asupuh servisa Babić, pa preko tunela pruge i trafostranice paralelno sa prugom i magistralom da se dođe do ariljskog puta kao što je i pisano.

A jel možda znaš kakav je podvožnjak ispod pruge i Železničke ulice za ovaj deo koji sam pitao prethodno?

Putovao sam za vikend opet autoputem od Beograda do Lucana i nazad.
Pojacan saobracaj (sto je i normalno za ovaj deo godine, sezonski odmori itd). Dobar deo se pridrzava ogranicenja, jedan manji deo vozaca vozi dobro iznad ogranicenja preko 150. Video sam ukupno desetak vozila u zaustavnoj traci u kvaru.
Vec sada se primecuje dosta mesta na autoputu gde su ostaci paljevine i automobila koji su goreli. Petlja u Lucanima gotovo prazna par vozila i to je to.
Prijatno se iznenadih juce na ukljucenju u Lucanima u pravcu ka Cacku neki SUV nemacke tablice (videvsi da se ukljucujem) lagano usporio, pa presao iz vozne u preticajnu traku da bi se potom vratio u voznu traku iza mene (bas lep gest).
Prolazno vreme NS Lucani - NS Obrenovac nesto oko 58 min.

То је нормално за немачке таблице јер код њих по правилу и мораш да омогућиш возилу које се укључује на ауто-пут безбедно укључење.
Šansa da je dotični Nemac na -ić nije zanemarljiva.

Doduse to i ja isto radim, gledam unapred par stotina metara, ako vidim da se neko ukljucuje, palim migavac na vreme i bezim u preticajnu traku da izbegnem potencijalni konflikt.
Ali eto, ovaj gest me odusevio jer je covek pre svega usporio, omogucio da se ubacim i onda se vratio. To je sve trajalo nekoliko sekundi. ALI da napomenem da se nisam ubacivao nasilno, vec sam ga cekao da on prodje jer je bio brzi (isao je oko 100/110).

To moraš i kod nas, i dobar deo ljudi vozi tako, bez obzira što smo u globalu slepci što se tiče saobraćajne kulture.
Ne moraš, šta više u prekršaju si jer u leoj traci ne smeš da voziš, osim ako pretičeš.

No, to je za mene osnovna kultura, šta više, jednom me je i spasila jer se lik uključivao prevelikom brzinom i uopšte nije gledao ko dolazi.

Ja sam polako krenuo da se prestrojavam u levu traku, pa sam dovoljno pobegao u trenutku kada se on uključivao.

Pa da, ja hoću da se sklonim u levu ali ponekad se namesti da neko već ide većom brzinom, realno svi treba da budu oprezni.
Jedino je sigurno da u kolima sa D tablicama kod nas nema Nemaca :D

Vrh