Samo za vas, jedna opsežna reportaža, bez slika ali puno utisaka kad vec nema
@Earthmoving ,
@Niko Kažanegra @laki72 ( cini mi se), kako bese na A, bre majstor sa Tare....evo ja cu. ( slovne greske su jer kucam na tel)
Prolazno vreme POČETAK
Petlja Pž,-Petlja Prilipac 6-7min.
Guzva na silasku sa nadvožnjaka na petlji za skretanje ka Arilju veća nego na delu gde se penju na nadvožnjak pa dalje za UE,
Put pregledan, Tatojevica je jako lepa, nema policije, ljudi brzo voze, ali u koloni. Ima dosta lokalnog saobraćaja!
AUTOPUT
Prolazno vreme Petlja Prilipac- Petlja Cacak zapad beše? (Pakovraće) 12-13min
Utisci
UAU prvi put smo videli AP pod usponom i onolike krivine, Rudnik je mala maca.
Krece uspon od same petelje Prilipac sve je lepo pregledno
MUNJINO BRDO
Toliko sam se uplašila, ali ne odstupam pred izazovom mada vise ne bih isla jer se bas plasim.
Tunel ima blagi uspon ka LU, jako lepo urađen asfalt, ne oseca se brzina.
Pazljivo sam gledala iznad tunela, pre ulaska, gde je šuma ima kao nekih poluobaljenih stabala pa sam se plasila da nije to kliziste ali ne verujem da je to to, vec nisu lepo sredili.
U tunelu levo od niza svetala ima neka metalna traka na plafonu, metalna šina...oko nje deluje da je mokro na plafonu, ali mislim da to samo nije ofarbano, ali da izaziva jezu...
Dakle cev ka LU je osecaj brige nego sto ima konkretan problem pa, nije svejedno.
OGROMNA ZAMERKA
kojem idiotu pade na pamet da postavi šahte onako na kolovoz?!
U voznoj traci na svakih 50-100m je šaht koji se oseca u voznji, mislim da su to mnogi znali pa beže u preticajnu traku.
Policija i napred i nazad i na parkingu
Petlja LU odlična lepa odmah se dolazi, odatle krece uspon ponovo ka Lazu
Tunel LAZ
Lepo lepo, oba tunela su duga, krivudava, a kroz tunel kreće se NIZBRDO KA CACKU, ali blag je pad, ipak ima ga, vidi se.
Kad se izađe iz tunela veći je spust i brzo se dolazi do isključenja za Cacak i
OGROMNA ZAMERKA JE NA DUZINU TRAKE ZA ISKLJUCENJE KA PAKOVRAĆE STANICI, verujte da je nizbrdo, kratko je, a skrece se desno, a vec se krecemo 100na sat, ali mora se pazljivo pratiti.
Jedva smo se zivi snasli da izađemo, nije komplikovano ali mora da se gleda i onda smo napravili krug i u Pakovraće ponovo usli.
Naravno, onda je sve naopako, ali od Cacka ima dosta uspona sve do izlaza iz Laza, imaju 3 trake, ali mora da se pazi.
Ljudi voze dobre automobile brzo prolaze, ali ima i manjih koji moraju paziti na temperaturu.
Npr mi vozimo 2.0 dizel 144 konja, ali nije baš da leti uz brdo, dok pojedini kao da imaju avionski propeler.
Od izlaska iz Laza, ka LU se spustas konstantno.
BRIGE PROBLEMI I ZAMERKE:
Mora MNOGO DA SE PAZI PRI SILASKU KAD SE PRETICE U KRIVINAMA!
ljudi, ide se 100, 120 ( ogranicenje je 100) preticete u krivini, na spustu, sasvim je drugi osecaj nego na ravnom!!!
Negde sam citala da krivina savija i sila vuče na tu stranu a nizbtdo jos i vise.
Policije ima svugde cak i na Petlji LU pa bi trebalo POSTOVATI OGRANICENJE, 100, 80, mislim da je to to.
Ogroman potencijalni problem moze biti klizav put ali i SNEG!
moraju cistiti mnogo bolje nego do Cacka, uspon je i spustanje, mora biti besprekorno.
Cini mi se da nema ili ima malo onih panela za buku i vetar.
Kod nas ume da duva bas bas bas, a pogotovo preko Matkovice pa to mozda dodaju kao manju barijeru, narocito od snega.
Oni češljevi ako se dobro sećam naziva su mnogo bolje urađeni od Pz do Laza nego posle njega, ali nek me neko demantuje. Def najgori preko mosta u Obrenovcu, ono je stvarno lose, ali ovde je ok
U globalu, pamet u glavu i pazite se. Dobar automobil vredi samo koliko je dobar vozač. Zato oprezno i srećan put.