astrodule
Professional
Kako da prate kada nemaju tu opremu aktivnu, nego stoje ljudi na krajevima tunela. Ne može čovek da primeti ono što precizni senzori mere.
Valjda neće u pm , nadam se da će pratiti sve to oko sleganja i tih podzemnih voda kojima i meštani svedoče pa će blagovremeno zatvoriti..
12 минута је уштеда у временуGoogle maps izbacio mapu ali ljudi, ni minut mi ne pokazuje brze . Znam da i nema stvarne ustede u vremenu, ali ne prikazuje zastoje po BG, nista, a sad je 15h, nemoguce da nema guzve.
Mislim da def.ove mape nisu za trenutni prikaz saobracaja i zato ljudi PLATE navigaciiju, mi siromasni ovako moramo![]()
Prilično sam siguran da ti od kružnog toka u Gorobilju do magistrale treba bar 5-6 min.12 минута је уштеда у времену
Ok slušamo stranu priče vladajuće struje,zaključak :Ko zeli da sazna vise detalja o celoj prici, moze pogledati na ovom linku RTV1, svaka cast za novinarku!
Šta li tek kaže struka kad ovo kaže populistički režim...Ok slušamo stranu priče vladajuće struje,zaključak :
-Trasa otvorena u rezimu probnog rada zaobilaženjem procedure ,zakonski zaobilazenjem..
- Sigurnost garantovana i bez automatskog praćenja zato što će umesto senzora pratiti ljudske oči .
-Preduzete mere opreza sledeće , ispred samih tunela dežuraju službe . Da ne bude zabune misli se na požare itd a ne greske u gradnji .
-Nije se čekalo 90 dana da se ne bi gradjeno zapustelo od nekoriscenja ( ovo je malo …)
- Kada se osposobi automatski sistem opet će biti probni neki period. Mora se i to testirati.
Moj zaključak čist populizam .
Ova gospodja je pravnik i uverena u ispravnost i sigurnost ( kako sam razumeo probnog period od 90 dana)Šta li tek kaže struka kad ovo kaže populistički režim...
Gospodja je pravnik po struci, a zadnjih 21 godinu radi u ministarstvu gradjevine....Ova gospodja je pravnik i uverena u ispravnost i sigurnost ( kako sam razumeo probnog period od 90 dana)
Ono sto mene buni je kada se uvede automatski sistem za pracenje imaćemo probni režim opet .
Tačno ,potrebno je testirati automatiku kad se osposobi za rad ,sada ljudi rade umesto automatika . Nije se moglo sačekati još da se to sve ispita itd itd znamo zbog čega …Gospodja je pravnik po struci, a zadnjih 21 godinu radi u ministarstvu gradjevine....
Vlada je promenom uredbe dozvolila upotrebu tunela i omogucila testiranje "automatskog sistema" pod saobracajem i dala rok od 90 dana da se isti pusti u rad.
Koliko sam ja razumeo njeno izlaganje, svi pojedinacni sistemi su testirani i rade i potrebno je testirati "automatiku".
Da uprostim, javljači pozara rade, sistem koji zatvara tunel usled akcidenta radi...(dobila uveravanje od svih inžinjera....)
Potrebno je utvrditi/testirati da li kad se uključi javljač pozara da li ce drugi sistem blokirati ulaz u tunel....uključiti prskalice, obavestiti najblizu vatrogasnu, policijsku, hitnu sluzbu i sl.
Zato su tu lica koja prate/nadziru tunel i po potrebi mogu rucno aktivirati odredjene sisteme, a pomenute sluzbe dezuraju ispred tunela.