Kad god je neka vlast otvorila i uradila neki kapitalan projekat - taj dan mi je bilo drago zbog toga, apsolutno izuzimajući političare i partije. Delovaću svima jadno i naivno kad ovo kažem ali tako je. Gledao sam na to kao i neki malo boljitak i za sebe samog i za moj automobil
Srećan zbog Srbije i modernizacije putne mreže a ne zbog vlasti ili opozicije.
Nekako sam uvek mislio i radio tako da moj život zavisi najvećim delom od mene samog a ne od politike pozicione ili opozicione, pa sam ostao van te političke ostrašćenosti.
Sećam se 1997.godine - Tadašnji premijer Mirko Marjanović otvorio je 11 kilometara autoputa malo ispod Niša: Kočane - Pečenjevce. Bilo mi je drago jer se bar za 11 kilometara približilo Makedoniji i to su bili prvi kilometri autoputa nakon 1990-te i vremena SFRJ kada je otvorena deonica od Beograda do Batrovaca.
Pa onda Zoran Živković 2003-će otvara desnu traku od Batajnice do Beške. Verujte mi ljudi - isto mi je bilo drago.
Pa posle 2006-te se došlo skroz do Novog Sada i nesto kasnije do Horgoša. Akteri: Velja Ilić, Vojislav Koštunica, Boris Tadić.
2011 - otvata se most na Adi u Beogradu Dragan Đilas personalizacija. Super, dobra stvar za Brograd.
2012 do danas - završetak koridora 10, kraka do Bugarske, Miloš Veliki, Moravski koridor, Ruma - Šabac - Loznica i sve ostalo....Era SNS-a. Drago mi je - to je dobro za Srbiju, politika me ne interesuje.
Kad se približi čovek 50-toj manje/više mu je jasno kako ovaj svet funkcioniše. Onaj čije je političko biće toliko jako da ne može da iskontroliše taj naboj - treba da uđe aktivno u politiku da izbacuje to iu sebe - bilo da osnuje svoju stranku bilo da se učlani u onu u koju veruje. A kad to uradi - tamo nema ničega lepog, kako u Srbiji tako i u Nemačkoj, Francuskoj ili USA, svejedno. Podmetanja, igre i igrice, olajavanja, pakovanja, nameštanja...i to od svojih, jer nece Vam se niko skloniti i reci - izvoli bolji si, pametniji, idi na vrh pravi priču. Ne - nego ce uraditi sve da Vas sprece u svakom napretku. To je život i surova realnost. Tako je u politici, firmi, kompaniji. Borba, malo šta lepog. I ne samo u Srbiji. U Americi takođe - bio i živeo kratko vreme.
I ovde na forumu - ne postoji promil šanse da neko nekoga ko misli suprotno ubedi u svoje stavove. Da sad neko kaže protivnicima otvaranja - joj da u pravu si, izvini, pogrešio sam - Ne postoji ta šansa. Takođe i obrnuto, da se ubede podržavaoci otvaranja deonice da je sve ispravno.
Sećam se još jedne situacije - tuneli Lipak i Železnik na obilaznici BG su bili otvoreni i pušteni u saobraćaj bez napajanja strujom i rasvete, mislim 2008-me godine. Ja mislim da su se koristili jedno 2 ili 3 godine u potpunom mraku. Dakle, manir svake vlasti je bio da se puštaju nezavršeni objekti i to je nešto što definitivno mora da se menja i ne sme ni običan čovek da se složi sa tim. Opet - ja ne mogu ni da razumem ljude koji pljuvaju i omalovažavaju otvaranje ove deonice, jer se kod dela ljudi bukvalno oseća bes što je otvorena. Bez obzira na sve, iskreno u ovoj situaciji gde sve kuva i vri - ne verujem da bi se ijedan političar usudio da ovo pusti u saobraćaj a da postoji problem za beznednost u saobraćaju.
Kako god bilo - neka je srećna svima ova deonica, i neka bude što vise saobraćajno-građevinske diskusije na forumu a što manje političke. Ne mislim da treba suzbijati politicku misao i polemiku ali mozda otvoriti drugu temu:
Politicki aspekti i pozadina infrastrukturnih projekata u Srbiji...tako nešto...
P.S. Ovo nije priča - ćuti, dobro je, samo neka se gradi.
Kritika - Da, apsolutno, ali samo stručna kritika, argumentovana do u detalj.