Bez prepucavanja sa ovakvim osobama, svaki komentar prijavite , admini rade svoj posao, mislim da ce biti oteran, sve se dozvoljava ali ovakvi govori ne. Kao i licno vređanje koje sam i ja prijavila i to je to.@Srbija_2040 Nisam ja za tebe ni mačak ni brat kao što neko ranije reče!Botovanje i citiranje Informera meni govori sve o tebi!Raspitaj se malo čije je ozvučenje bilo na Tompsonovom koncertu i prestani da zagađuješ forum!
Tu zavrsavaju kaskadni kanal za odvod vode sa autoputa i kosine iznadMozes li da mi kazes, u Prilipcu, ispod onog njihovog nadvoznjaka gde smo prolazili....da li su stabilizovali zemlju ispod stubova?
Videla sam na inst.jednu sliku gde bager to tu čaprka, a trebalo bi da se ta kosina sredi i poploča sa kamenim kockama ili betonom.
Znaci ispod mosta, nadvoznjakajedan stub koji se ovamo naslanja na zemljani deo?
To je bio problem u onom Golubcu, nije to zasticeno, prva kisa zemlja ode, a valjda utice na stabinost ....
Konkretno, da li su oblozili te stubove koji su na kosinama?
Ne umem da objasnim....
Da, pošto projekat ne ispunjava bezbednosne standarde, izmenjeni su propisi kak bi sad odjednom ispunjavao.
Suština: ne znamo da upravljamo projektima po civilizacijskim normama, zato ukidamo određene civilizacijske norme da bi ispalo pred narodom da umemo da upravljamo projektima.
Gore napisah šta je suština:Ok, znači jasno. Kao što je mleko koje pijemo i dalje otrovno (samo je neko izmenio uredbu kako bi se dozvolio taj otrov u mleku), tako i ovaj autoput nije bezbedan, ali je neko rekao da može da se dozvoli otvaranje auto puta koje nije bezbedno.
Trenutno Google Maps procenjuje put do Gorobilja na oko 2:05 starom rutom sa Voždovca (sa NBG-a ovo je sigurno 10-15 minuta kraće).Fantasticna stvar koja ce tek dati rezultate, ne znam da li je neko preko te druge app merio koliko mu kaze vremena od Pz do NBG?
Google maps jos nece ucitati.
Trenutno Google Maps procenjuje put do Gorobilja na oko 2:05 starom rutom sa Voždovca (sa NBG-a ovo je sigurno 10-15 minuta kraće).
Waze novim autoputem procenjuje vreme na oko 1:49.
Pretpostavljam da će razlika biti oko 10-ak minuta ali zavisi i od stila vožnja i uslova. Ovo je samo procena.
Inače evo malopre sam uhvatio gužvu u Prilipcu:
Pogledajte prilog 243821
Gore napisah šta je suština:
Nije izbrisan zakon, niti poništen pravilnik, već izmenjen u jednom delu a tiče se automatskih sistema za detekciju požara itd. Tunel mora ispunjavati neki minimum standarda, ta uredba koja je doneta je dopunila/izmenila taj isti Pravilnik (a ne zakon). I ta ista uredba propisuje rok od 90 dana da se svi nedostaci otklone a tunel pušta u probni rad.
Umesto tog automatskog sistema, uveli su 24/7 praćenje tunela (ljudi rade non stop, ne bilo koji nego oni najiskusniji - tako je barem rečeno). Iz tog centra su u direktnoj vezi sa jedinicama policije, vatrogascima i hitne pomoći.
A to koliko je put opterećen ili ne, vidi se na Google Maps/Waze ne treba vam TV.
@Срлес
Evo prilično korektno objašnjeno u ovom gostovanju (dakle nije samo monitoring u tunelu, već i klizište i druge stvari):Meni iskreno i dalje nije jasno. Pominješ da tunel ima nedostatke, i da je dat rok od 90 dana da se nedostaci uklone. Ali ti nedostaci ne utiču ni na koji način na bezbednost samog tunela?
Onda spominješ taj sistem 24/7 - ali zar to nije standarno za sve tunele. Ranije sam čitao kako se svi tuneli prate 24/7, a sada ispada ovde da je to zamena za automatsko praćenje, ništa mi nije jasno. Evo, ovde sam to pročitao, reč je o tunelu Brančić.
Nekako mi je sve čudno. Dobro je svakako ako se tunel može zaobići dok se stvari ne razjasne.
Evo prilično korektno objašnjeno u ovom gostovanju (dakle nije samo monitoring u tunelu, već i klizište i druge stvari):
Ustvari, najviše dobijaju Ariljci, oko 10 km kraće i 15-ak minuta manje, mnogo više dobijaju ovom deonicom nego kada se produži do samog Arilja.Ja prošao "starom deonicom" 13.13-13.31, ukupno 18 minuta za tih 26 km. Nema gužve, prosto se leti tako da se ništa ne dobina, maks 2-3 min, moja pretpostavka. Tamo negde oktobar,novembar pa ćemo da idemo celom trasom...
Znači svima ovo. Kad idete na CG primorje sa severa, dobijate još 20min ekstra vožnje po autoputu.Ustvari, najviše dobijaju Ariljci, oko 10 km kraće i 15-ak minuta manje, mnogo više dobijaju ovom deonicom nego kada se produži do samog Arilja.
Poruka za @Igor ODLIČNO RADIŠ SVOJ POSAO, BRAVO I HVALAAu, sada slušam ovo za klzište, da će za godinu dana možda i do metar da se pomeri klizište kada dođe do padavina...
Druže, poštujem pokušaje tvojih umerenih stavova, ali...Gore napisah šta je suština:
Nije izbrisan zakon, niti poništen pravilnik, već izmenjen u jednom delu a tiče se automatskih sistema za detekciju požara itd. Tunel mora ispunjavati neki minimum standarda, ta uredba koja je doneta je dopunila/izmenila taj isti Pravilnik (a ne zakon). I ta ista uredba propisuje rok od 90 dana da se svi nedostaci otklone a tunel pušta u probni rad.
Umesto tog automatskog sistema, uveli su 24/7 praćenje tunela (ljudi rade non stop, ne bilo koji nego oni najiskusniji - tako je barem rečeno). Iz tog centra su u direktnoj vezi sa jedinicama policije, vatrogascima i hitne pomoći.
A to koliko je put opterećen ili ne, vidi se na Google Maps/Waze ne treba vam TV.
@Срлес