Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Da, vrlo neprijatno!
Ali evo, ja bih sad potpisao da u narednih 6 godina dobijemo pun profil do Mačkata, al bez zezanja, 130 na sat dok ne osetiš miris zlatiborskog povetarca....
I da im nakon toga napsujem nesposobnu familiju jer im treba 6 godina da naprave put, čisto da hajduk i kritičar u meni zadovolji svoje potrebe, a onda mirne duše da sednem u kola i za dva i kusur sata pijem kafu na Zlatiboru, sav srećan!

Jel ima neko ko ne bi?
Ima.

Ako cemo do kraja da budemo iskreni, skoro 3 cele godine je bila pandemija, gotovo da se nije nista radilo. Takodje, dobrih 6 meseci su ljudi blokirali radove zbog eksproprijacije (neko ce da kaze opravdano). Ali treba biti iskren do kraja.
Ovo je laz, gradjevina je stala na par nedelja maks.

Mnogo vi verujete Chat GPT-u. Znači 7+. To je i 8, a i 15.
Ajde prvo da završe ovaj komadić do Požege, koji je negde u nekom planu pisalo do 2027.
Ako niste znali, onaj most od 15.5m u Tatojevici još nije gotov. Doduše biće gotov ovih dana.

Hoces reci da se radilo punim kapacitetom tokom pandemije? I da blokade zbog eksproprijacije nisu postojale i da same nisu usporile radove?

P.S. Ili si ti prespavao pandemiju ili imas amneziju, nema drugog odgovora :rolleyes:
blokade i eksproprijace se ovde vode kao "visa sila" 🤣 🤣 🤣
eto, oni jadni su hteli da grade ali im tamo neki ljudi iz pakosti nisu dali i zato 6 godina za 19km
previse dozvoljavamo lopovima, muljatorima, neznalicama i idiotima, i dok je tako vodicemo mi jos mnogo mnogo ovakvih razgovora - da li je OK da nesto sto je trebalo biti gotovo a 3 godine ne bude gotovo za 6+ godina

blokade i eksproprijace se ovde vode kao "visa sila" 🤣 🤣 🤣
eto, oni jadni su hteli da grade ali im tamo neki ljudi iz pakosti nisu dali i zato 6 godina za 19km
previse dozvoljavamo lopovima, muljatorima, neznalicama i idiotima, i dok je tako vodicemo mi jos mnogo mnogo ovakvih razgovora - da li je OK da nesto sto je trebalo biti gotovo a 3 godine ne bude gotovo za 6+ godina
Niko ovde nije rekao da 6 godina nije puno ali ako hoces da pricas o razlozima zasto je neko blokirao autoput, eksproprijaciji, mozemo tamo na drugoj temi, bas tamo gde je otvorena nova tema za "ostecenu" gospodju koja je ispisivala romane na temi za Moravski koridor. A posto je ista tema otvorena, trazila je da se tema zatvori iz ko zna kog razloga.
Cudno ali nije mogla da objasni zasto je nezadovoljna i cime.
Mozemo i o politici i javasluku, korupciji da pricamo ali opet na drugoj temi, mozda se dotaknemo gore pomenute deonice Ub Lajkovac koje je zavrsena ekspresno brzo za samo 4 godine. Onda je upravljac puta posle godina nekoriscena zaboravio da put obelezi, pa je dvoje ljudi stradalo. Niko nije odgovarao za to kao ni za cinjenicu da je zemlja, tj podloga loseg kvaliteta ugradjivana u trup.
Pre svega sam pricao o tome koliko su stvarno trajali radovi i sta je moglo uticati na to da se isti prolongiraju. U razloge nisam ulazio i ne zelim.

@Срлес
Stari snimak je u pitanju, samo da ljudi budu upoznati.

Poslednja izmena:
@boocky sve je to ok da predjemo na drugu temu i da tamo raspravljamo o "nebitnim" stvarima, ali isto tako nije uredu, da se ovde iznosi veličanje projekata, čija je brzina izgradnje u najmanju ruku sramotna. E onda, ko se slučajno usudi da o tome nešto napiše, idemo na drugu temu gde o tome možemo da pričamo. Nije lepo. Neka sve stoji ovde, pa će vreme biti najbolji sud.

@boocky sve je to ok da predjemo na drugu temu i da tamo raspravljamo o "nebitnim" stvarima, ali isto tako nije uredu, da se ovde iznosi veličanje projekata, čija je brzina izgradnje u najmanju ruku sramotna. E onda, ko se slučajno usudi da o tome nešto napiše, idemo na drugu temu gde o tome možemo da pričamo. Nije lepo. Neka sve stoji ovde, pa će vreme biti najbolji sud.
Da te samo podsetim, diskusija je nastala tako sto je jedan clan pohvalio Vladov snimak i napisao svaka cast! Ako je to velicanje projekata, onda ja ne znam o cemu mi pricamo... I opet se provlace insinuacije, niko nije rekao da su te stvari "nebitne". Veoma su vazne.
Moj je utisak da se ne dozvoljava bilo kakvo misljenje koje je drugacije. Meni se licno dopada projekat jer sam subjektivan, vezan sam za taj kraj kao i desetine hiljada ljudi. To nema apsolutno nikakve veze sa velicanjem projekata ili ove ili one vlasti. Ako se to nekome ne svidja, sta mogu.
Postoji opcija Ignore, jako efikasna, probajte, radi...

@mvbg1 U emisiji Veze je iznet podatak da se radi na dokumentaciji. Videcemo, daj Boze ako krenu sa masinama u ovoj godini. Tesko zbog Expa, ali znam da postoji detaljni projekat za prvo parce do Arilja (kacio sam ovde detaljnu mapu).

@boocky meni je verovatno draže, da se taj put što pre završi. Živim na Zlatiboru, a inače sam poreklom iz tog malog sela, gde taj čuveni AP treba da izađe. Iz sela Gorobilja. Pored toga pređem oko 60k godišnje sa autom. Tako da budi siguran da jedva čekam dan otvaranja. Međutim puna je kapa laganja i odlaganja. Kao što je neko gore naveo, za svo kašnjenje je kriva vlast. Jer nije urađeno ništa kako bi trabalo. Počev od projekta, ispitivanja terena, izbora izvođača, ekspropiriacije, upitne cene, itd, itd.
Da, dobićemo mi taj AP konačno, bilo to za Vidovdan ili Nikoljdan, ali to ne sme da smanji kritiku prema toj vlasti, koja laže kada god je to moguće i da mi tome još i aminujemo.

IMG_20250416_151229.jpg
Nastavlja se prevoz greda. Verovatno za ispred tunela.

Da te samo podsetim, diskusija je nastala tako sto je jedan clan pohvalio Vladov snimak i napisao svaka cast!
Nije tako počela diskusija. Ne znam zašto tumačis na pogrešan način nešto sto se desilo pre dve stranice. Diskusija je počela tako sto je lik napisao da će biti završeno do Vidovdana i da se radi 24/7 i da se Srbija nikad biše nije gradila. I da se njegov hobi u kome snima sva gradilišta po Srbiji rodio kao posledica toga. Na to je nadovezao da se svi projekti rade punom parom i da expo ne utiče na njih.

Vrh