Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Da li neko ima info:

Priključak izlaza autoputa na put Požega - Arilje (nakon onog manjeg mosta) - Da li će biti u formi kružnog toka ili ovako kako za sada izgleda "T" raskrsnica i ko će tu imati prvenstvo prolaza 🤔 ?
1744280518039.png

Prema Open Street mapama trebalo bi da bude kruzni tok, mada na prvi pogled sa snimka izgleda kao T raskrnica (mada mislim da je to dosta losije resenje za protok saobracaja i bezbednost).

ali sa druge strane da nam je vozni park očajan i da smo u prošloj letnjoj sezoni imali skoro svakodnevne požare na autoputu na vozilima,samo ja u telefonu imam slike desetina buktinja na k10 i K11.
Vozači su nam još veći krš od voznog parka, koliko samo likova ne skida nogu sa kočnice na nizbrdicama od po par kilometara. Dobro kola i izdržavaju.

Otvara se deonica Pakovraće-Gorobilje (Požega), 28.06.2025. na Vidovdan. U sklopu deonice su 2 tunela, tunel Laz, dužibe 2843 metra, između Pakovraća i Markovice i drugi je tunel Munjino brdo, dužune 2756 metara, između Lučana i Prilipca i petlja Prilipac (Gorobilje-Požega). Čitava deonica je duga 19,5 km i bila je najteži deo dosadašnje izgradnje autoputa Miloš Veliki, koji će, za sada, povezati Beograd i Požegu. U nastavku će se raditi dva kraka, prvi ka Užicu i dalje preko Zlatibora do Kotromana i konačno do Višegrada, a drugi krak će ići do mesta Boljare, odnosno do granice Crne Gore.

Ако је б92 објавио да се отвара то практично сигурно значи да се не отвара.
Ima logike, ali obicno pred samo otvaranje oni pocnu da spinuju druge datume. Moj utisak je da su napravili neku matematiku da ga ipak otvore u junu, inace bi vec preskocili pricu o datumima, pricali bi da ce vec za ovu sezonu biti otvoren ...

Otvara se deonica Pakovraće-Gorobilje (Požega), 28.06.2025. na Vidovdan. U sklopu deonice su 2 tunela, tunel Laz, dužibe 2843 metra, između Pakovraća i Markovice i drugi je tunel Munjino brdo, dužune 2756 metara, između Lučana i Prilipca i petlja Prilipac (Gorobilje-Požega). Čitava deonica je duga 19,5 km i bila je najteži deo dosadašnje izgradnje autoputa Miloš Veliki, koji će, za sada, povezati Beograd i Požegu. U nastavku će se raditi dva kraka, prvi ka Užicu i dalje preko Zlatibora do Kotromana i konačno do Višegrada, a drugi krak će ići do mesta Boljare, odnosno do granice Crne Gore.
Samo mala dopuna krak ka CG krenuo je da se gradi 2021 god čak je i nepomenik prisustvovao otvaranju radova u mestu Duga Poljana, ja gledao na tv-u.

Samo mala dopuna krak ka CG krenuo je da se gradi 2021 god čak je i nepomenik prisustvovao otvaranju radova u mestu Duga Poljana, ja gledao na tv-u.
Danas sam prosao pored tog kampa. Sve je bilo izgradjeno i kucice i parkiraliste,ostali su samo beton koi je ostao kad su odneli te kucice ( kontajnere).

Vrh