Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Ne želim da mračim, ali meni nikako nije realno da se završi do Vidovdana. Najbitnija stvar, tunel je probijen krajem decembra, gotovo za NG.
Nikada se nije desilo da kompletno opremanje, bude završeno pre godine dana, od momenta probijanje. Pored toga, ovo je kako se kaže, najduži tunel u Srbiji, što ide u prilog mojoj tvrdnji.
Sledeća bitna, velika stvar je i da nije završena kolovozna traka na jednom od mostova u Prilipcu. Imamo dva polja koja nisu povezana. Kada se i premoste, ima jos brdo stvari za uraditi, koje ne mogu preko noći. Asfalt je višnja na vrhu torte, a do nje ima dosta.
Zatim. Priključak na postojeći put (kružni tok) Požega-Arilje, nije ni počeo. Postavljanje i instalacija naplatnih rampi je još daleko, tako da i uz najveći optimizam, teško, gotovo nemoguće.
E sada, most koji se radi godinu dana u Tatojevici, priključak na put Čačak-Užice je posebna priča. Sve u svemu, smeo bih da se opkladim u ručak, da kompletan AP do Prilipca, ne može biti gotov do Vidovdana. To je još samo 85 dana.
Pratićemo i videti kakav je napredak.

Ma Boocky zar nije to i ranijr rađeno, i proslo leto, mozda i prolece... potrazicu na netu ali odavno su te obustave koliko mi u znanju, bio je haos. Ali ako ne okacim, onda se izvinjavam. A znam da je haos
U pravu ste oboje, zaista jesu čini mi se još pretprošle godine počeli da čeprkaju nešto kod mini-hidrocentrale u Stupčevićima, postavili su tu malo nekog ivičnjaka, a ako se dobro sećam bilo je u tom periodu nekih radova i na još jednom mestu dalje prema Ivanjici. Posle su to ostavili mesecima tako da stoji a kao što je boocky napisao ozbiljniji radovi su počeli tek jesenas. Inače ne mislim da će otvaranje AP do Prilipca nešto naročito uticati na povećanje saobraćaja ka Ivanjici, uostalom dok se radovi na magistrali ne završe verovatno će se mnogi koji idu ka IC isključivati na petlji Lučani pa ići preko Guče i Kotraže.

+https://www.b92.net/biz/srbija/vesti/117550/poznato-kada-je-otvaranje-tunela-munjino-brdo/vest

Poznato kada je otvaranje tunela "Munjino brdo"​

Otvaranje tunela ''Munjino brdo'' na deonici auto-puta Pakovraće-Požega planirano je za 28. jun, čime će biti otklonjena poslednja prepreka za završetak auto-puta od Čačka do Požege, izjavio je danas pomoćnik direktora JP "Putevi Srbije" Miodrag Poledica.
Izvor: Tanjug
Poznato kada je otvaranje tunela Munjino brdo

Shutterstock/365 Focus Photography
On je za RTS rekao da je u tom tunelu, koji je dugačak više od dva kilometra i 700 metara, pre dva dana započeto postavljanje asfaltne podloge, kao i da je za njegovo otvaranje potrebno i da se završi put do petlje "Prilepac", i dodao da se očekuje da će 28. juna sve biti pušteno u saobraćaj.

Videćemo koliko će dugo trajati probni rad tunela Laz, pa će nam i to biti neki reper za dalje. Takođe se ne bih složio sa g.Poledicom, da je samo tunel jedina prepreka. Pre samo par dana je isplaćena zemlja vlasniku, u čijem su posedu postavljena dva poslednja stuba za most u Prilipcu. To je bar moglo biti davno završeno. Ja imam utisak, da država namerno kasni sa isplatama i eksproprijacijom, ne samo na MV već i na Moravskom koridoru. Uostalom, videćemo vrlo brzo da li će biti za Vidovdan.

Au koliko gluposti sam procitao od gospodina Perkana. Jesu Perkane uradili su svasta od 2012. Suspendovali su drzavu, tuzioci se ne pojavljuju, skolstvo, zdravstvo, institucije razoreni, po podacima EU 27 milijardi evra nenamenski utroseno (sto greskama naprednjaka sa kupljenim diplomama, sto kradjom korupcijom), napravili su najvecu plantazu marihuane u Evropi i prvi pravili ljudske cevape sa Belivukom (sada imaju nekog Hofmana), najgori talog vlada na svim pozicijama, jedini kvalitet koji se ceni je clanska karta sekte, cak 52 predsednika opstine su prilozili fakultetske diplome sa samo godinu dana studiranja. Od ovih se necemo oporaviti nikada, to sam siguran.

+https://www.b92.net/biz/srbija/vesti/117550/poznato-kada-je-otvaranje-tunela-munjino-brdo/vest

Poznato kada je otvaranje tunela "Munjino brdo"​

Otvaranje tunela ''Munjino brdo'' na deonici auto-puta Pakovraće-Požega planirano je za 28. jun, čime će biti otklonjena poslednja prepreka za završetak auto-puta od Čačka do Požege, izjavio je danas pomoćnik direktora JP "Putevi Srbije" Miodrag Poledica.
Izvor: Tanjug
Poznato kada je otvaranje tunela Munjino brdo

Shutterstock/365 Focus Photography
On je za RTS rekao da je u tom tunelu, koji je dugačak više od dva kilometra i 700 metara, pre dva dana započeto postavljanje asfaltne podloge, kao i da je za njegovo otvaranje potrebno i da se završi put do petlje "Prilepac", i dodao da se očekuje da će 28. juna sve biti pušteno u saobraćaj.
Kapa dole, ja sam stvarno bio skeptičan, i da izvinete, pojeo sam go**no, ali kao što se na ovoj fotografiji vidi, oni su završili i rasvetu, svu signalizaciju, čak i sigurnosne elemente. B92 v2.0 nas ne bi lagao.

@World Mi koji smo malo duže na forumu, počinjemo da uviđamo šablone po kojima se stvari ponavljaju.
Otvaranje, puta ide :
- na proleće
- na Vidovdan
- na jesen
- na Nikoljdan
- na proleće
...
I tako se laži neprestano nižu i niko nikad ne snosi odogovornost. Onda mediji malo začine i zatrpaju informacijama: Dužna, širina, od Beograda, do Beograda, u cugu od Subotice 350km ako ideš tamo i nazad onda 700km sve u svemu 1 000 000 km. Onda malo ubace superlativa: najduži, najteži, najzahtevniji, najnovija tehnologija, najbezebedniji itd. Naglase i važnost jer uvek povezuju sa nekim srcem. Srce Beograda sa srcom zapadne Srbije sa srcom Crne Gore itd. Ako još angažuju i Gvozdena, tu se gubi granica mašte i bajke. Onda na sve počnu da utiču i vile i nečastive sile pa i hrast što je posečen a bio tu 1000 godina pa ga ni Turnci nisu smeli poseći. Svega ima samo istinitog informsianja nema. Oni ubili dan, popunili programsku šemu a mi živimo u odloženoj budućnosti pa ko dočeka.

Stvarno?
Ako nisu ugovorili, a izgradili su, to im se ne računa?
A kome se računa? Onima koji su ugovorili? ili možda nikome?
Stvarno?

A koliko kilometara su UGOVORILI i IZGRADILI ovi prethodni?
Mora da je bar 800 ako ne i 1800...

Ti si brate doktorirao umetnost selektivnog korišćenja činjenica. :)
Kao i ovaj pre tebe što porast BDPa (koji je po njemu irelevantan uglavnom, kad se "zagrebe" malo dublje) interpretira ovako:

Dakle, obrni okreni, ovi sada praktično nisu ništa uradili, a ako su uradili, stvarno zaslužni su oni pre njih. Obrni okreni... :)
Savršeno za postojeći revolucionarni narativ.

Lepo je Cezar rekao: "Na kraju dana, ljudi će opet verovati oni u šta žele da veruju".
Argumenti i činjenice su irelevantni.

Ево друже да ти пластично објасним на примеру:

Ако сад упознаш неку цуру која је у 3. месецу трудноће и ожениш је то дете је по закону твоје.
Наградно питање је дали је стварно твоје?

Ако је неко уговорио, обезбедио финансирање и у току изградње је неко други дошао на власт, ко је заслужан за тај пут?
Поготово у светлу чињенице да је све шта је уговорено у последњих 13 година значајно скупље од цене коју плаћају остале државе, да је резултат разних мутних договора и да генерално није оптимално, односно да је за тај новац могло да се нађе боље решење. За грађане наравно, не метриком колико остане ономе ко је уговарао.
Мада ко зна, биће и да је морало тако јер је терен увек и свуда био изузетно тежак, најтежи на целој планети Земљи-па и шире. То су литице Хималаја, непрегледне мочваре Амазоније, са додатним околностима које муче наше неустрашиве неимаре и челичне кинеске пријатеље, као што су 100 годишњи снегови Арктика и Сахарске врућине и пешчане олује- све то у исто време.

Dobar dan.
Vidovdan realno nema šanse, a pošto se gleda po praznicima, nadamo se Gospojini, maloj ili velikoj:)

Sutra putujem za CG, da li ima najavljenih blokada na deonici Pakovraće-Požega-Užice-Kokin Brod-Brodarevo?

Biće za Vidovdan samo da napišu koje godine.
Ali realno zabole ih i da napišu jer se ovde ništa ne kažnjava.

Vrh