херцеговац
Beginner
- Učlanjen(a)
- 07.05.2020.
- Pohvaljen
- 117
Занимљиво је исто да се са завршетком аутопута до Пожеге завршава аутопут "Милош Велики".
Bukvalno ,ali mene vise zabrinjava iskustvo bliske nam Republike Srpske sa koncesijom Banjaluka Prijedor.Crnogorci bukvalno nemaju šta da ponude da bi omogućili tu koncesiju. Jedino aerodrome. Srbija može da prepusti naplatu na celom Milošu 'u paketu'.
Jel može neko da objasni šta je tačno koncesija, i kako funkcioniše? Šta im se tačno prepušta u tom slučaju?Crnogorci bukvalno nemaju šta da ponude da bi omogućili tu koncesiju. Jedino aerodrome. Srbija može da prepusti naplatu na celom Milošu 'u paketu'.
Nešto oko 30M je bilo, sigurno ne više od 40.... na Milos mozda otpada 40-50 miliona i nek se popne na 80 do 100 opet fali nekoliko milijardi eura.
Ovde država treba biti oprezna.
Možda na tipa 70 godina, na 30 nema šanse da ima računice. Milijarde su to.Ako bi Kinezi pristali da naprave ceo put od Pozege do Kolašina i da im se da na upravljanje ceo put od Beograda do Bara na 30 godina. To možda i ne bi bila loša opcija.
Ovaj prvi način je kod nas primenjivan još početkom ovog milenijuma. Mislim da je Čumetova firma imala mašine koje su reciklirale strugani asfalt i ponovo ga vraćale kao nov na kolovoz.Ja cu samo da vas nasmejem jednim uporednim prikazom...
Za prvi slucaj u svetu ja nisam znala da postoje onakvi sistemi asfaltiranja, a ovaj drugi kod nas i dalje vlada...
Jos je Velja Ilic 2007.zagovarao Horgos-Pozega pa da se nasmejemo
A zasto se sad ne koristi?Ovaj prvi način je kod nas primenjivan još početkom ovog milenijuma. Mislim da je Čumetova firma imala mašine koje su reciklirale strugani asfalt i ponovo ga vraćale kao nov na kolovoz.
Gledao sam lično ovaj način kod stare naplatne rampe B.Potok prema Tranšpedu.
Ovo drugo na ovom snimku je sistem gde se koristi beton umesto asfalta. I koji mi se uopšte ne sviđa kao podloga za kolovoz.
@192_rs InstagranKroz NS Preljina u periodu od 01.05. - 04.05.2024.g. prošlo ukupno 39.490 vozila, dok je kroz NS Pakovraće u istom periodu prošlo 41.633 vozila. Takođe, 05.05.2024.g. u periodu od 07 do 19 časova kroz NS Preljina prošlo je 6239 vozila a kroz NS Pakovraće 6915 vozila, potvrdjeno je za RINU u JP Putevi Srbije.
miro, ne mogu da nadjem, ali sam gledao na Discovery-ju zamenu asfalta na Independance Aveniji u Vasingtonu, 8 traka, 1.5 milja za 6h sve gotovo 23h-05h, skidanje, postavljanje i crtanjeJa cu samo da vas nasmejem jednim uporednim prikazom...
Za prvi slucaj u svetu ja nisam znala da postoje onakvi sistemi asfaltiranja, a ovaj drugi kod nas i dalje vlada...
Jos je Velja Ilic 2007.zagovarao Horgos-Pozega pa da se nasmejemo