U Trsteniku za Moravski su isplaćivali 1000 evra za ar, znači nekih 100 000 evra hektar, ali u katastru je to zavedeno pod građevinsko zemljište. Mislim da je to Opština u vreme Rake Radovića to zemljište prebacila u građevinsko i to baš tamo u zoni autoputa. Parcele koje su poljoprivredne površine, isplaćivali su (čini mi se) 200 evra.106 hiljada evra po hektaru definitivno nije realno kada se daleko bolja zemlja po Vojvodini prodaje za 15 hiljada €/ha.
Država im je ponudila cenu po kojoj se zemlja u tim krajevima prodaje po katastru. Ok treba dodati neku premiju, jer ce mnoge njive biti iskasapljene , ali ovo što traze je stvarno bezobrazluk.
Da li postoji neki dokument da se vidi u dinar koju parcelu su koliko isplatili, za Miloš Veliki od Preljine do Pakovraća ili za Moravski koridor, od Pojata do Preljine?
Što se mene tiče neka propadne i ta jedna sezona dok se ljudi ne isplate pošteno s obzirom da generacijama obrađuju to zemljište, par propalih sezona nije ništa naspram toga.Цела грађевинска сезона ће пропасти, штета ће бити огромна, због тога што је неко гадно омануо...наравно нико неће одговарати!