Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Budimo realni, Veljo, kinezi i vecina ostalih aktera su isti oni koji su i u prethodnom periodu 'forsirali' levu obalu i vezu ka mostu zemun-borca.
Iz tog razloga ja ne ocekujem ponovno aktiviranje ideje o desnoj obali Save, bez obzira na licno mialjenje.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Мислим и ја да је лева коначна...обзиром да ми се чини и бољом све више. Надам се да се неће показати погрешном. Ако се све то и деси пре краха државе :(

Znači pustili smo umku niz vodu (bukvalno)

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Pa posto ce verovatno i to ici kinezima kao ugovor o koncesiji, a njih realno u ovom slucaju zabole za kliziste, plovni put i slicno, onda je gotovo 100% izvesna leva strana, kao i pustanje Umke i okoline "niz vodu"

Борчанац":10i71abf je napisao(la):
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:484639-Cesi-grade-auto-put-od-Borce-do-Zrenjanina
Ауто пут Борча - Зрењанин...

мени ово делује потпуно неозбиљно? откуд сад аутопут за зрењанин па још из земуна??

па још откупљено земљиште па онда још и само да саграде другу траку као да ова већ има три траке... да ли је ово брзи пут за зрењанин? то већ има смисла... обилазница од старчева би требало преко вршца да иде за румунију зар не?

Откуд? Па из ведра неба :)
Можда су скапирали јефтинију варијанту од оне преко Вршца, до Темишвара. Или повезују већи град, више привреде... немам појма. Од тога вероватно ништа сем ако не спакују тих 60 километара за отварање пред будуће изборе :)
А можда се ту негде крије разлог што у опште вуку за леву страну к11, што су напрасно дигли Борчански мост... :roll:

A šta bi sa varijantom preko Vinče do Pančeva, koja koloko sam shvatio mora da se gradi, ako bude "Beograda na vodi"

četvrtak 10.04.2014. | 13:07
"Koncesija za Koridor 11 Kinezima"
Izvor: Tanjug

Beograd -- Deo Koridora 11 najverovatnije će se graditi kroz koncesiju, a kineske kompanije su najozbiljniji kandidati, kaže državni sekretar Miodrag Poledica.
8206896445332bafc906e071.jpg

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=834992 (ceo tekst)

"Ni u narednoj deceniji..."
Naredna decenija je 2020-2030.
Ko to moze da tvrdi sta ce biti za 16 godina taj ili je lud ili ima neke natprirodne moci.
Gradnja do Pozege je izvesna i to je ono sto je za Srbiju bitno. Dalji prioriteti i nisu ka CG vec 'moravski koridor' cime bi se povezao A1 i A2.
Takodje treba napraviti vezu A1 ka Kosovu i time iskoristiti rastuci saobracaj i povratak kosovskih albanaca na nase drumove.

Do požege ako stigne i ako se izgradi moravskki koridor ja ću biti srećan.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Prodjoh juce ibarskom ka Pozezi i nazad.
Na mestu ukrstanja ibarske i trase novog autoputa iza Ljiga, sa obe strane nadvoznjaka kolovoz se slegao sigurno dobrih 20 - 30 centimetara. Sobzirom da je ovo pusteno u saobracaj pre nesto manje od godinu dana, vidimo da se nastavlja stara praksa loseg sabijanja materijala na prilazima mostovima i nadvoznjacima. Takodje, ako uzmemo u obzir da trasa autoputa od ljiga do preljine ima veliki broj mostova, nadvoznjaka, usek, ali i nasipa, postoji ozbiljna opasnost da nam 2017, godinu nakon zavrsetka i pustanja u saobracaj, autoput bude zreo za sanaciju.
Kontrolise li iko u ovoj zemlji kvalitet izvedenih radova???

laki72":mdd8ig9r je napisao(la):
..., postoji ozbiljna opasnost da nam 2017, godinu nakon zavrsetka i pustanja u saobracaj, autoput bude zreo za sanaciju.
Kontrolise li iko u ovoj zemlji kvalitet izvedenih radova???

Mislim da su nasi gradili nadvoznjak a Azeri grade AP tako da mozemo da ocekujemo bolji kvalitet AP-a nego nadvoznjaka.

Ne. Kako da kontrolisu kvalitet i ukazu odmah nakon radova na lose uradjen posao, kada posle dve godine moraju da nameste tender nekom rodjaku da uradi sanaciju istog?

Inace ako me secanje dobro sluze, prosle godine je kupljena prva i jedina masina koja meri kvalitet uradjenog puta.

Sto se tice te masine vlasnistva AMSS ako se ne varam, ina ne bi trebala da bude jedina, a svakako nije prva iako se takva informacija plasira u medijima!
2001 ili 02 od amera je stigla kao donacija masina za 'merenje' puteva. Dodeljena je nekoj 'direkciji za puteve' ako se ne varam (ipak je proslo vise od 10 godina).
Tezina opreme je bila velika, a smestena je bila u manji kombi-kamionet, sad dal bese Dodge ili nesto slicno...
Opremljen je bio kojekakvim sondama, skenerima, kamerama, GPS-om...
Cak, koliko se secam bilo je reci o doniranju 2 takva vozila, ali je jedno netragom nestalo.

Ministarka u nenajavljenoj poseti, gradilište skoro prazno
FoNet | 08. maj 2014. 14:12 | Komentara: 0

Zorana Mihajlović, koja je htela da obiđe radove, izrazila je nezadovoljstvo zato što je na deonici Koridora 11 kod Uba zatekla svega nekoliko radnika i mašina
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ek ... oro-prazno (ceo tekst)

Jel nosila koferce sa lovom koju duguju izvodjacima za uradjene poslove? :-?

Postoji li bilo kakav ugovor izmedju Republike Srbije i izvodjaca radova na bilo kojoj izgradnji u Srbiji?
Samo se slikaju za novine i daju neke nebulozne izjave.

I da li je moguće da se niko od izvođača radova ne oglasi? Mislim, ukoliko im već nije plaćeno, zar nije logično da se brane od ovakvog poniženja?

Коме да одговоре? Вучићу? Не смеју. Аутоцензура.

Dan koji nikad nece doci o kukovo ljeto koji diletanti strasno

ja bih tumačio to kao 1. jul i to je to. Da ne pravimo ne znam šta od te greške...

Gorstak89":35cv835b je napisao(la):
ja bih tumačio to kao 1. jul i to je to. Da ne pravimo ne znam šta od te greške...

Ja sam pravnik i godisnje uradim ( pored ostaloga) preko 700 ugovora i jbg takve greske se desavaju i u praksi posledice nisu strasne cak ni kada postoji zla volja.

Posledice nisu strasne kolega ali stranku prikazuju kao nezobiljnu ,pogotovo ako to silni nasi drzavni cinovnici koje dobro placamo nerade posao kako treba

Vrh