Evo da malo razjasnim. Dakle leva traka od nadvoznjaka Ibarske kod petlje Ljig, asfaltirana je samo prvi sloj do mosta ispred samog tunela, (ukljucujuci i levi most kao sto se vidi na onoj slici). Desna je paralelno sa levom uradjena od nadvoznjaka pa do podvoznjaka , otprilike na pola rastojanja do tunela, jos u onoj prvoj fazi asfaltiranja krajem Avgusta i pocetkom Septembra, ima na onim slikama iz tadasnje reportaze! Onda je oko 20 Oktobra uradjena druga faza od tog podvoznjaka prema tunelu u obe trake do nekih stotinak metara ispred one velike kosine. Otprilike to je ono mesto gde se zaglavio "skodilak". Odatle je radjen tampon i podloga samo u levoj do mosta ispred tunela i taj deo je prosle nedelje i asfaltiran, ali samo glavne dve trake , ne i zaustavna. Nesto je zahebao Energoprojektov podizvodjac, pa zaustavna jos uvek nije ni blizu da se zavrsi tampon. Trenutno je panika u vezi toga, jer je to deo koji zestoko zavisi od leppg vremena... E sad drugi sloj i habajuci bice mnogo lakse ali i za njih treba izbeci kisne dane...
U tunelu rade uveliko, ali po informacijama koje dobijam u najboljem slucaju se ide na kraj Februara, a realnije kraj Marta! Necu da malerisem, ali ja i dalje stojim da tunelske obe cevi nece biti kompletno zavrsene pre Vidovdana! Da li ce ranije pustiti bar jednu cev, pa makar i ne kompletiranu, to jos nije odluceno i nista se pouzdano ne zna bar za sada! Inace rade i instalacije uveliko, mada je najveci obim radova na trupu samog kolovoza! Umalo da zaboravim da sa druge strane tunela, dakle prema Cacku je sve spremno za asfalt, ali nije nista asfaltirano.
@Niko cenim tvoj smisao za humor :lol: Hvala i svima vama koga god da obraduje i jedna jedina info ili foto, to se samo ja malo revansiram svima vama, inace da vam kazem da mi je brat ovde na forumu od 2007, a ja pratim od kraja 2006 i to konstantno, a tek sam se aktivirao letos
Sto se tice caribroda, nista se ne brinite, covek radi vrlo odgovoran posao, prezauzet je, a ponekad se i imora odmoriti, vrlo brzo ce se vratiti, sve je ok sa njim! Lepo je i to sto nam svima nedostaje
@zemljani dobro nam se vratio, znam koliko si bio hiperaktivan, tako da il si izgubio posao ili zenu zbog foruma, :laugh: pa si onako nestao u zemlju :laugh: i to bas posle onog snimka dronom Mominog kamena, kada si se nasao na licu mesta kad su ono asfaltirali!/naravno salim se/ u svakom slucaju lepo te videti ponovo na forumu! Da te zamolim i ja ako je moguce jedan "let iznad kukavicijeg gnezda" bi nam svima jako mnogo znacio! A ja sam iskopao jedan snimak od izvodjaca sa samog starta tamo od pre tri godine, pa ce biti lepo porediti progres :kk: P.S zovi me ako hoces i Krkan i Drkan, ali nemoj Krcun :lool: Hvala i Darku i Miri i slaninaru, naravno i Plecku i geovuku svima redom! :kk:
Dugujem vam jos uvek potanko objasnjenje sa glinene i obecavam i to ovih dana! Do tad pozdrav svima