@Pegasus, Zika, Niko, Miro, simpaticne su mi vase reakcije, na konacno lepe vesti tj bilo kakav napredak kad su upitanju svi ovi projekti koji tako uzasno kasne, pa podetinjimo i na najmanji progres :lol: Sve ide vec godinama nekako kilavo sa uzasnim, nepotrebnim kasnjenjima, pa sta god da se odradi obraduje nas nemerljivo...
U ovom trenutku je u tunelu zavrseno betonsko oblaganje /sekundarne/ obe cevi, pa sad predstoje radovi na izgradnji kolovoza u sklopu kojih se ugradjuju sahtovi za elektro kablove, negde oko 35 sahtova za sprovodjenje instalacija u okviru radova za EM opremanje u obe cevi. Na samom pocetku su pa u onoj drugoj cevi se trenutno gradi tehnicki centar iz kog ce ici instalacije po celom objektu... Radi se prilicno intenzivno, ali ne moj mo se zavaravati, bar po meni bi to moglo biti najranije krajem Marta ili Aprila. Po prilicno je to obiman posao! Radi se i na ona dva kilometra ispred tunela ka nadvoznjaku na Ibarskoj tj petlji Ljig, ali i to nekako nije bas da se polomise da ispostuju vec probijene rokove! Najveci napredak se vidi na postavljanju mreza na onoj kosini iznad, tj do nadvoznjaka na ibarskoj, bar vizuelno deluje napredak Srdjanrpa me preduhitrio /neka samo nastavi to sto cesce/
a mogli bi i ovi sto prodju cesce upotrebiti telefon, pa da imamo informacije!
Skoro sam prolazio i deonicu od lajkovca do Ljiga i tu je preostalo bukvalno nekih 50 m ispred mosta posle nadvoznjaka iza Bogovadje da nije asfaltirano ni prvi sloj. Tu im je i neka servisna improvizovana baza, parkirano dosta masina na tom delu tik uz most! Vidan je napredak na instaliranju ograda, kao i na levom i desnom odmoristu par kilometara pre petlje Ljig!
Ono sto zabrinjava je ona razdelna tacka izmedju davno izgradjenog dela do Lajkovca i dela koji se gradi od te tacke prema Ljigu. Stotinak metara iza mosta na Kolubari koji je najvise kasnio! Ta razdelna ili dodirna tacka NIJE NI TAKNUTA i tako stoji...
Zao mi je sto vas demolarisem, ali prem da se sa intenziviranjem radova realno moze sve do petlje Ljig od Obrenovca moze zavrsiti za dva meseca, po meni realno ce to ipak biti tek na Vidovdan 2019! Zivi bili pa videli, tad ce biti cela trasa pustena na godisnjicu moje prve reportaze
Sledece nedelje idem do Juga