Pa dobro, sad znaš da je ipak uticalo i to je to. Hejt neće ubrzati radove, ali može da ih uspori. Dok pozitivna energija i optimizam ne mogu da uspore radove, ali mogu da ih ubrzaju.
Da pričaš o turizmu, pa opet nije, a ne o građevinarstvu.Cela planeta je bila faktički zatvorena na 3 godine a vi se sprdate na taj račun...
Nisu svi nego su oni koje ti podržavaš.Svi su lopovi, jel ti sad lakše?
Nista, onda najbolje da se vratimo na brzinu i dinamiku izvodjenih radova u periodu 2000-2012, jer je ocigledno tada sve islo kako treba.Mi smo siromašno društvo i društvena odgovornost SVAKOG ko je osvescen ili je deo obrazovno/poslovne elite je da podseća kako javnim resursima, sa ono malo što imamo, moramo upravljati ODGOVORNO (domaćinski). On time, on budget.
Tako je, 200% se slazem sa tobom.Da li sam u pravu?
Naravno, nisam ni ja hteo da kazem da je sve super i da bolje ne moze. Pa ko zeli moze da prodje kroz moje poruke i da vidi koliko cesto kritikujem neke stvari, narocito traljavo odradjenu eksproprijaciju i druge nelogicnosti. Zato mi je drago sto mogu da odvojim racio od emocija i sto mogu da pohvalim kad i sta treba, nevezano da li je to vezano ili ne za aktuelnu vlast.Nije sve crno belo, kako pokušavaju da prikažu oni kojima je u interesu da sve bude crno belo.
Ima i drugih boja u paleti... barem ih ja vidim ili želim da budu tu...
Bas suprotno. Ako ima nekoga od clanova koji tako nesto misle to je upravo zbog dnevnopolitickih gluposti i baljezgarija.Tako je, 200% se slazem sa tobom.
Naravno, nisam ni ja hteo da kazem da je sve super i da bolje ne moze. Pa ko zeli moze da prodje kroz moje poruke i da vidi koliko cesto kritikujem neke stvari, narocito traljavo odradjenu eksproprijaciju i druge nelogicnosti. Zato mi je drago sto mogu da odvojim racio od emocija i sto mogu da pohvalim kad i sta treba, nevezano da li je to vezano ili ne za aktuelnu vlast.
Ne zelim da se spustam na nivo dnevnopolitickih gluposti i baljezgarija. I verovatno sam zato nekim clanovima foruma iritantan.
Ne, ja znam da su govorili da korona mere ne ugrozavaju izgradnju u to je to.Pa dobro, sad znaš da je ipak uticalo i to je to.
Vreme do 2000e ne spominjem zato sto je to bilo "nevreme" a ne vreme. Nema logike spominjati vreme do 2000e u bilo kom kontekstu. A posle 2012 je daleko od super, al se neke stvari hteli mi to da priznamo ili ne, ipak odvijaju.Cim u negativnom kontekstu pominjes 2000.-2012., vreme do 2000. ne spominjes a sve posle 2012. je super jasno je koji dres nosis i koja ti je svrha ovde.
Izvini ali ovo nije dobro poredjenje. Dobro poredjenje bi bilo da se nakon 10 meseci desila korona, bilo sve blokirano, posle se desio rat u ukrajni, ponovo poblemi i onda da si mi izasao sa novom procenom troskova i novim rokom izgradnje.Samo zamisli hipoteticki, ti poslodavac, ja radnik. Pitas me za koliko mogu da sagradim kucu i koliko mi novca treba. Ja ti odgovorim 10 meseci i 100.000e. Nakon 10 meseci me pitas da li je gotovo a ja ti kazem nije, stigao sam do 40%, nemam pojma koliko ce mi jos trebati ali znam da mi treba jos 50.000e. Ako pokusas da me kritikujes ja te odmah poklopim sa time da ti je prethodni majstor (nosio zutu majicu-ako razumes) kasnio jos vise od mene (najuren naravno), kako mi je x stvari otezalo rad (iako sam trebao puno toga da predvidim a nisam) i da umesto sto me kritikujes i bodes klipove treba da me potapses po ledjima, budes pozitivn i da mi das jos love. A ja kad zavrsim zavrsio sam, samo neka se radi...
Jeste, ali na kraju smo videli da su ugrozavale izgradnju, a imaj u vidu da niko nije znao 2020 da li ce korona trajati "do leta" ili ce se oduziti na jedno 2 godine. Tada kada su to govorili tada je zaista izgledalo da ne ugrozava izgradnju, a posle smo (i mi i Evropa i ceo svet) videli da ugrozava.Ne, ja znam da su govorili da korona mere ne ugrozavaju izgradnju u to je to.
Sto se tice prvog dela, neka bude da si u pravu. Evo zavrsavam diskusiju tim povodom.Vreme do 2000e ne spominjem zato sto je to bilo "nevreme" a ne vreme. Nema logike spominjati vreme do 2000e u bilo kom kontekstu. A posle 2012 je daleko od super, al se neke stvari hteli mi to da priznamo ili ne, ipak odvijaju.
I ne, nisam niti clan niti simpatizer aktuelnog rezima, posao mi je vezan iskljucivo za USA i Evropu (klijenti su mi kompanije iz privatnog sektora), ali ne mogu da zbog toga sto nisam simpatizer aktuelnog rezima da pljujem bas po svemu. Ali ako citas moje postove ovde zakljucices da sam i te kako kritican prema aktuelnom rezimu.
Izvini ali ovo nije dobro poredjenje. Dobro poredjenje bi bilo da se nakon 10 meseci desila korona, bilo sve blokirano, posle se desio rat u ukrajni, ponovo poblemi i onda da si mi izasao sa novom procenom troskova i novim rokom izgradnje.