Krcan je sleteo u Srbiju, uskoro kreće u inspekciju, spremite se za diskusiju...Krcan ti je ko i majstor...
Nikad ne laže, samo kasni
Krcan je sleteo u Srbiju, uskoro kreće u inspekciju, spremite se za diskusiju...Krcan ti je ko i majstor...
Nikad ne laže, samo kasni
Hvala Nikola. Ovo je logično, ali je u paradoksu sa vlastima Srbije (Vučić) koji je pri potpisivanju sa Kinezima pre par meseci spominjao fiksnu cenu ovog autoputa. Neka me neko ispravi ako je tom prilikom javno rečeno da ako cene rastu npr ove godine 10% a radi se npr sledećih 5 godina, da dakle cena može onda biti i 50% viša ako se trend nastavi, tj da može biti skuplji 500- milijardu evra. Dakle iz ovog, a i svih drugih obraćanja javnosti o svim dosadašnjim autoputevima, se stiče utisak da je cena fiksna. Ili se to samo meni tako čini? Evo ispod tog člana koji Nikola spomenuЦена радова није фиксна, усклађује се сваког месеца са повећањем/смањењем цена материјала, рада, енергената итд. (узимају се подаци Републичког завода за статистику). Ево уговора, члан 56-В: https://www.documentcloud.org/documents/4486498-Ugovor-Preljina-Pozega.html
Slažem se, jedan od najboljih SAT emisija. Profi i na nivou. Pokrili su većinu detalja vezanih za tu deonicu.Stvarno odlična emisija. Alvirović kao i uvek na visini zadatka. Lepo se vidi kroz kakve će krajeve autoput prolaziti. Deo kroz Goliju podseća na severni deo crnogorske deonice.
Samo mala ispravka, Ivanjica je na oko 460m nadmorske visine, sto ce onda reci da je visinska razlika oko 800mpocetne visine oko 300m Ivanjice
Ako si gledao Alvirkov prilog video bi koliko iznad Ivanjice prolazi autoput.Samo mala ispravka, Ivanjica je na oko 460m nadmorske visine, sto ce onda reci da je visinska razlika oko 800m
Da da, odgledao sam ga u jednom dahuAko si gledao Alvirkov prilog video bi koliko iznad Ivanjice prolazi autoput.
P.S. Napokon posle 10 god pracenja ovog i drugih foruma o izgradnji, osudio sam se da pisem.
Da izvinjavam se, 300m je Poledica rekao da je iz Arilja, ne Ivanjice. Nije nesto bitno ni osetno za taj potez Arilje-Ivanjica, ali da onda je uspon od Ivanjice do Peštera niži, što itekako jeste bitno, manji je nagib, opterecenje vozila itdSamo mala ispravka, Ivanjica je na oko 460m nadmorske visine, sto ce onda reci da je visinska razlika oko 800m
Vidi se da nemaš kredit.... , a vraćanje kredita obezvređeno ako je inflacija veća od kamatne stope kao sad.