Ne znam odakle ti ova mapa, ali to ne mora da znaci da eksproprijacja nije uradjena. Na parcelama ne pise ko je vlasnik, a ne vidi se ni koliko je sveza. To sto su parcele obradjene takodje nista ne znaci. Da sam poljoprivrednik, ponasao bih se kao da ce parcela zauvek biti moja. Prvo, nisam siguran da ce biti otkupljena, pa ne bih zeleo da sledecu sezonu bude neiskoriscena. Isto tako, posejana i obradjena njiva se sigurno vise placa za izgubljenu dobit i nadoknadu ulozenog.
Relativno nedavno jedonet zakon kojim se eksproprijacija radi ekspresno - drzava skoro momentalno ulazi u posed, a bivsi vlasnik naknadno preko suda resava nesuglasice. Ranije je bilo obrnuto, prvo zavrsetak sudskog spore, pa drzava ulazi u posed, sto je nekad trajalo i godinama.
Чак и да није урађена експропријација, морала је бити урађена препарцелизација да би се уопште могао вршити откуп. То је предуслов. На основу тога би се тачно видела траса пута ако ништа друго, без обзира на статус власништва. А овде нисмо чак ни у тој фази. Тек је пројекат у изради, не зна се ни тачна траса још увек, а где је тек експропријација и почетак радова. Могу нешто про форме предизборно померати земљу, али без пројекта не може ништа да се гради, ма шта они причали.Ne znam odakle ti ova mapa, ali to ne mora da znaci da eksproprijacja nije uradjena. Na parcelama ne pise ko je vlasnik, a ne vidi se ni koliko je sveza. To sto su parcele obradjene takodje nista ne znaci. Da sam poljoprivrednik, ponasao bih se kao da ce parcela zauvek biti moja. Prvo, nisam siguran da ce biti otkupljena, pa ne bih zeleo da sledecu sezonu bude neiskoriscena. Isto tako, posejana i obradjena njiva se sigurno vise placa za izgubljenu dobit i nadoknadu ulozenog.
Relativno nedavno jedonet zakon kojim se eksproprijacija radi ekspresno - drzava skoro momentalno ulazi u posed, a bivsi vlasnik naknadno preko suda resava nesuglasice. Ranije je bilo obrnuto, prvo zavrsetak sudskog spore, pa drzava ulazi u posed, sto je nekad trajalo i godinama.
Mislim da je Pozega pocela pre donosenja ovog zakona. Ne moze da se retroaktivno primenjuje.Da, videli smo kod Pozege kako se eksproprijacija radi ekspresno. Godinama se tegle. Isto sporo je i kod Loznice.
Cak i za fiktivni pocetak radova moraju negde da postave mehanizaciju. Rece Vesic par puta da ce to biti kod Beograda a juce je opet potvrdio da ce radovi krenuti u ovom mesecu.
Kao sto rekoh, ne znam odakle je ova mapa i koliko je aktuelna. Poznajuci nasu vlast, "sitnice" poput preparcelacije se mogu resavati u hodu, a i preko noci kad se necemomupominjatiime ne spava.Чак и да није урађена експропријација, морала је бити урађена препарцелизација да би се уопште могао вршити откуп. То је предуслов. На основу тога би се тачно видела траса пута ако ништа друго, без обзира на статус власништва. А овде нисмо чак ни у тој фази. Тек је пројекат у изради, не зна се ни тачна траса још увек, а где је тек експропријација и почетак радова. Могу нешто про форме предизборно померати земљу, али без пројекта не може ништа да се гради, ма шта они причали.
Ta mapa je iz naseg katastra, tj Geosrbija. U pravu si, ovo ne mora da bude azurno, i cesto nije, ali mi nemamo nikakvu naznaku da je otkup i preparcelizacija pocela.Kao sto rekoh, ne znam odakle je ova mapa i koliko je aktuelna. Poznajuci nasu vlast, "sitnice" poput preparcelacije se mogu resavati u hodu, a i preko noci kad se necemomupominjatiime ne spava.
Nazalost, autoput je u paketu sa Linglongom. Tih 1.4 milijarde se moglo mnogo pametnije iskoristiti kada je u pitanju saobracajna infrastruktura u Zrenjaninu. Za te novce bi imali brze saobracajnice ka Beogradu, Novom Sadu, Kikindi i Beceju (spajanje sa smajlijem) i Vrscu. I sto je takodje bitno, zavrsilo bi se mnogo brze nego autoput.
Steta sto nisu krenuli iz Zrenjanina, kako je obecano.
Steta sto nisu krenuli iz Zrenjanina, kako je obecano. No, sta je tu je, evo tacno u metar gde su zaorali pocetak radova:
Pogledajte prilog 183592
Eksproprijacija nije uradjena. Ne znam da li su opste poceli, iskreno mislim da nisu ni poceli. Pricam iz licnog iskustva jer jos uvek nisu dostavili nikakvo resenje na kucnu adresu(a trebalo bi jer je par parcela navedeno u projektu).Ne znam odakle ti ova mapa, ali to ne mora da znaci da eksproprijacja nije uradjena. Na parcelama ne pise ko je vlasnik, a ne vidi se ni koliko je sveza. To sto su parcele obradjene takodje nista ne znaci. Da sam poljoprivrednik, ponasao bih se kao da ce parcela zauvek biti moja. Prvo, nisam siguran da ce biti otkupljena, pa ne bih zeleo da sledecu sezonu bude neiskoriscena. Isto tako, posejana i obradjena njiva se sigurno vise placa za izgubljenu dobit i nadoknadu ulozenog.